IRC-Galleria

Mä oon paljo miettiny rupeanko ollenkaan eläkesäästäjäksi. Siis osan työstä saaduista rahoista menis ns eläkkeeseen. Ensinnäkin se on palkasta pois. Toiseks se on palkkaa huomattavasti pienempi. Ehkä 60-70% palkasta. Kolmanneks se on verollista.

Ihmiset elää niukkuudessa koko elämänsä. Valittaa elämän turhuudesta.
On lainaa ja laskuja eikä varaa juuri mihinkään. Ku sä pääset eläkkeelle sun elämäs aikana tienatut säästöt on karkeasti verovähennyksin 70% siitä mitä verovähennettynä palkkana sai.
Suomalainen kuolee köyhänä.

Astutaan siihen vaiheeseen jolloin finannsikriisi alkaa koetella eläkeyhtiöitä ts eläkesijoittajayhtiöitä.
Ei ne köyhien rahat tilil makaa 45 vuotta. Vaan ne sijoitetaan korkean riskin ja korkean tuoton sijoituksiin. Yhtiölle ja kansalle tämä merkitsee sitä että voitot maksimoidaan ja ulosotetaan pääomina johtajille ja omistajille. Kansalle tämä merkitsee sitä että yhtiöiden tappiot ja pankkien romahdukset sosialisoidaan veronmaksajien harioille. Verorahoilla elvytetään pankkeja joissa on kansan omia rahoja.

Miltä mahtaa tuntua ku sä oot saanu raataa pienen palkkas eteen ja siitä yrittäny ees jotenki saada eläkettä varten jotain säästöö sit sä kuuletki sori ei oo mtn.

Jumalauta et mä rakastan pääomasijoitaajamiljardööri Thor Björgolfssonii!
Oli varmaan helvetin mahtava tunne ku Novatorilta suli kansan rahat ja se myytiin tappiollisena Elisalle. Valtio tukee yrityskauppaa noin sadalla miljoonalla eurolla.
Björgolfsson tienaa yrityskaupasta 90 miljoonaa euroa.
Tämä on bisnesmaailman hienoimmista saavutuksista kun voitto tappiosta maksimimoidaan, hitto 90 miljoonaa voittoa pääomistajalle! Ja tappiot sosialisoidaan eli se maksetaan veronmaksajien rahoilla.
Mullon sulle hyviä uutisia. Elämä ei oo reiluu, mut on jumalauta hienoa olla VOITTAJA!
Jätkä on rautaa ja muut on köyhää roskaa.

Uskokaa tai älkää mut mä oon kiitollinen SDP:lle ja muille vasemmistopuolueille. Silloin kun oli vasemmistohallitus he muutti lainsäädäntöö ja yhteiskuntaa jossain määrin "kommunistiseksi" tai sosiaalipoliittiseksi. Ennen kaikki vastas itsestään ja jos voitit, hienoa.
Jos teit tappioo, well shit happens. Kiitos SDPn, nykyään osakkeenomistajile maksetaan rahat takaisin ja pääjohtajalle tietty miljoonien erorahat ja ennen vastasit itse itestäs ja ite maksoit mutta SDP:n ansiosta verorahoilla maksetaan tappiot.

Tämä siis tapahtui eilen:
Björgolfsson möi Novatorin, joka joutui pakkomyymään Elisan osakkeet. Pääomistaja tienasi tappiollisesta yrityskaupasta 90 miljoonaa euroa ja kävelee pois Voittajana. Suomen valtio tukee yrityskauppaa noin sadalla miljoonalla eurolla. Arvoisa verojen maksaja, omistat Elisaa, muttet hyödy siitä mitään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.