IRC-Galleria

[Ei aihetta]Sunnuntai 19.04.2009 15:48

Pelko on epämiellyttävä olotila, ahdistus, joka syntyy, kun jokin edessä oleva asia valtaa mielen ehdottoman kielteisellä tavalla. Sairaudeksi muuttuessaan pelosta tulee fobia. Pelon astetta voidaan mitata A. W. Yrjänän asteikolla numeroin 1-10, ja yli 7 Aaveetä merkitsee, että ihmistä voidaan oikeastaan pitää mieleltään vioittuneena.

Pelot on yleensä tehty voitettaviksi. Aina pelkoa ei kuitenkaan voi voittaa, vaan se saattaa kulminoitua itsemurhaan tai täydelliseen hulluuteen ja mielisokeuteen. Kaikista pahin tilanne on, jos pelot aineellistuvat. Näin käy CMX:n laulussa Vallat ja väet.

Pelkoa voidaan lievittää alkoholilla ja kannabiksella. Pelkäävä ihminen harvoin kokee tietoaan tietämättömyydeksi. Pelko voi kohdistua oikeastaan mihin vaan; ihmisiin (antropofobia), homoihin (homofobia), internetin lieveilmiöihin, biseksuaaleihin (bifobia), triseksuaaleihin (trifobia) ja kaikkeen (panofobia) yhtä hyvin kuin ylläpitäjiin (antiadministratiivisuus).

Pelon vallassa olevia ihmisiä on helppo manipuloida. Tämän vuoksipa monet hirmuhallitsijat lietsovatkin kansaan pelkoa, jotta heidän on helpompi saada ihmiset tekemään hallitsijan eteen kaikkea idioottimaista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.