IRC-Galleria

Commandoe

Commandoe

aurinkoa palvomassa :)

Blogi

« Uudemmat -

...Pitää purkaa.Tiistai 30.06.2009 00:54

Oli kurjaa tulla takas tänne etelään sieltä mitä pidän toisena kotinani. Heti huomasin miten kurjaa on täällä olla, ihan kuin mieliala olis yleisesti, ts. AINA, alhaalla ihmisten keskuudessa. Ihmiset eivät osaa ottaa iloa irti, ja tuntuu, että pohjoisen ihmisillä on erilainen käsitys hyvyydestä. Kaipaan Pohjois-Lappiin, koko mielellä, keholla ja sielullani.
Mikä siitä ympäristöstä sitten tekee erilaisen? Ensinnäkin, siellä on luonto, vaikkakin täällä on myös, mutta Lapissa se on ihan eri asemassa ja erilaista. Siellä luonto vallitsee. Siellä luonto on karua, mikä muistuttaa siitä ettei kaikkea turhaa ihminen tarvitse pärjätäkseen (luonnon askeettisuus)...vai oletteko huomanneet että kaunista siellä on silti vaikkei olekaan niin rehevää kuin täällä? Siellä ei yksinkertaisesti ole niin paljoa asukkaitakaan että itsekkyys, ilkeys ja ennakkoluulot, toisin sanoen "pahuus", olisi saanut vielä valtaa. Täällä ja etelämmässä luonto on toissijainen; materialismi menee kaiken edelle. Toisille ei anneta tilaa kun yksinkertaisesti ihmisillä ei ole tilaa millekään mikä aiheuttaa hyvää: mielen täyttää vaan raha, tavarat ja turhamaisuus. Etelässä vihreys peitetään harmaalla (luontoon aina vain lisää betonia). Sitten kun täälläpäin ihmiseltä alkaa loppua fyysinen elintila, ja oma henkinen tila, sitä pitää riistää toiselta, mikä johtaa siihen että pitää astua toisen varpaille jatkuvasti. Mikä ihme siinä on että toisen sielua pitää piinata.
Oma rauha on tärkeä, jotkut vaan eivät käsitä sitä että mielen tasapaino ja rauha pitää muutkin asiat kasassa ja edistää myös omaa hyvinvointia. Siksi ihmiset ovat täällä etelämmässä, ja varsinkin hyvin etelässä, astumassa toisten varpaille ja viemässä toisten henkistä tilaa. Jokaisella on oikeus hyvinvointiin, kaikki ollaan samanarvoisia! Kaikki vaan eivät näytä käsittävän sellaista käsitettä kuin "tasa-arvo". Et ole parempi kuin minä, mutten minäkään ole parempi kuin sinä. Pohjoisessa ihmiset käsittävät sen, sillä siellä luonto tekee hyvää ja puhdistaa ihmisistä pahuuden, rauhoittaa. Siellä ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Ihmisillä on tilaa elää ja olla, liikkua myös omissa oloissaan. Täälläpäin ja vielä etelämmässä luonto poljetaan, ja aina pystytetään vain lisää betonilaatikoita joissa pitäisi asua ja elää vanhaksi. Kyllä kai sitä hulluksi tulee jos ympärillä on vain betonia ja ihmisiä jotka eivät kunnioita toisia ihmisiä.
Kaiken lisäksi etelämmässä näyttäisi olevan sellainen ilmiökin vallassa että toisesta ihmisestä ollaan liian riippuvaisia ja toisesta imetään voimat. Ihmisellä pitää olla tilaa elää ja olla, tilaa mietiskellä omissa oloissaan. Turhaa melua ei kaivata, ei konkreettisessa mielessä äänenä saati siinä toisessakaan merkityksessä. Onko ihmekään jos melkein kaikki paha tapahtuu täällä etelämmässä? Ahdistuuhan sitä betonin ja epäkunnioituksen keskellä. Ahdistuuhan sitä jos joku astuu varpaille syyttä suotta. Pitää olla oma paikka jonne pääsee pois välillä puhdistautumaan etelän ilmapiiristä. Ihmisten ei yksinkertaisesti sovi pakkautua kaikkien samaan paikkaan, kuin vaan hetkellisesti, jotta sosiaalinen läheisyyden tarve täyttyisi. Eikö nykyihminen enää ymmärrä siis luonnon merkitystä. Kun ihmisellä on tilaa olla omissa oloissaan, varmasti pysyy poissa tekemästä pahuutta ja ajattelemasta toisista pahaa jatkuvasti. Oppii ymmärtämään mistä ollaan alunperin lähtöisin: luonnosta. Ja oppii kunnioittamaan ja antamaan tilaa, oppii ymmärtämään.
Sekin jo auttaisi etelässä jos ihmiset irtautuisivat vähäksi aikaa muista että saisivat sitten ajatella omaa elämäänsä ja sitä mitä oikeasti haluaa. Varmasti irtautuminen auttaisi niitäkin joilla pahanteko ja toisten epäkunnioittaminen on jatkuvasti mielessä. Sitten jos ei opi toisten kanssa elämään samassa yhteisössä, keinot alkaa olla vähissä. Pahuuden tie ei vie minnekään, ja tarkoituksellinen pahuus ilman katumusta vie kadotukseen. Mitä Jeesus meille opetti? Että toista pitää kohdella samoin kuin kohtelisit itseäsi. Siis hyvin eikä huonosti. Miksette ihmiset kuuntele, miksette ihmiset näe että toisen henkisen tilan riistäminen on pahasta sille toiselle ja itsellesi. Tapat itseäsi vähitellen kun et kohtele toista hyvin etkä kunnioita toista.
Kaikki tekevät virheitä, ja pahuus ei ole uusi asia tässä maailmassa. Mutta tuntuu että se vain lisääntyy ja lisääntyy...siksi täytyy päästä pakoon. Jos ette pääse kauas luontoon, metsät eivät ole kävely/pyöräilymatkaa kauempana. Lisätkää luonnossa liikkumista niin ette pura pahaa oloanne muihin viattomiin ihmisiin.
Mutta nyt saa saarnat riittää. Vaikka itse en muiden pahuudesta järin piittaa enkä anna sen itseeni vaikuttaa, en kestä katsoa sivusta niitä ihmisiä joihin jonkun viha jatkuvasti kohdistuu. Surun seassa vaeltaminen väsyttää. Etsikää itsellenne joku parempi ajanviete jos ette jätä toisianne rauhaan. Suosittelen luontoa.

haasteeseen vastausPerjantai 26.06.2009 02:14

Kerron mitkä viisi tavaraa (ei asiat, eikä ihmiset) minulle on tärkeimpiä kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Ilmoitan ne viisi henkilöä haasteen lopuksi ja käyn ilmoittamassa haasteesta heidän kommenttilaatikkoihinsa.

1. Raamattu
2. Maalaustarvikkeet
3. Valokuva-albumi
4. Lompakko
5. Kännykkä

Haastan:
Commandoe
Markolen
Musicman
[hennita]

Njinuzkaa
Pessi
Ramika
Jantzu
Mai-sa

carousel
Ines
Edo-chan
^jon_na^^
_Kriza_

blähKeskiviikko 15.10.2008 16:14

Tein testimaassa testin henkisestä iästä. sain tulokseksi 35 vuotta..-_-..depressing.

I'm so bloody tired! Perjantai 10.10.2008 13:03

Olispa jotaki järkevää tekemistä vapaa-ajalle. 3/7 päivää on vapaata opiskeluja lukuunottamatta, ois kiva täyttää neki aukot ku tahtoo tympästä välillä vähän liikaaki..olisinpa susi ja eläisin luonnosta.

http://www.youtube.com/watch?v=Jm7ddqkgzFw&feature=related

:/Perjantai 26.09.2008 20:18

...

R.I.P! Tänä päivänä Kauhajoen ammuskelijan uhrien ja loukkaatuneiden vuoksi laita nimesi perään ja laita kiertämään, jos välität. Otamme osaa!

kaisa,satu, janne,miska, jaska, emmi, aleksi, niina,taru,terhi, lauri, henri,ville, maria, otto,jesper, annika,elisa,tytti ,outi,sandra,iina,nea,nelli,Riina,teemu,Niilo,kalle, Anne, Sonja, Sanna, Suvi, Fiia-Liisa,Riina2, Juuso, Fiia, Veli-Matti,Jussi, Tiina, Valtteri, Harri, Mira,krista, Jenna,Henna, Henna M, Marika, Jaana, Kati, ST,Johanna, Iina

workingMaanantai 30.06.2008 21:35

töissä melekeen kellon ympäri, ei yhtään toimetonta hetkeä 8)

jeiSunnuntai 08.06.2008 22:51

tilasin ja sain just uuen metästyspuvun erätukusta, oli sopivat koot! :)...tuli vielä kaikenmaailman väliasua ja lisätakkia, lamppua, liiviä ym. mutta jee pääsee syksyllä metille lämpimässä puvussa! :D <3

Pientä säätämistä taas? Sunnuntai 08.06.2008 03:40

VASTAA JA HAASTA 2 HENKILÖÄ!

ALKUVIRITTELYÄ

1.Kuka olet: Tällanen eräjorma
2.Mistä tulet: Reisperältä
3.Missä olet: Annalassa
4.Mitä teet: Ajattelen

TENTTAUS!!

5.Oletko onnellinen? Omalla tavalla juu
6.Onko sinulla omia lapsia? Ei, mutta toivottavasti joskus tulevaisuuessa
7.Mikä on elämäsi tarkoitus? Rakastaa ja yrittää ymmärtää
8.Uskotko rakkauteen? Uskon
9.Uskotko kestävään avioliittoon? Uskon jos kommunikaatio pelaa ja rakkaus elää
10.Uskallatko ottaa riskejä? Tietysti ;)
11.Mikä ärsyttää? Valehtelu/teeskentely/kylmyys/tunteettomuus/kurittomuus/ajattelemattomuus/omatunnottomuus ja se että loukataan toista eikä noteerata sitä mitenkään
12.Mitä vihaat? Epärehellisyyttä/iterakkautta!/ylireagointia/suurentelua/epävarmuutta
13.Mitä arvostat? Rakkautta/uskollisuutta/elämää/rehellisyyttä/huolenpitoa/välittämistä/tukemista/hyvyyttä/
tasapainoisuutta/järkevyyttä/sitä että on oma ittesä
14.Mitä rakastat? Rakkautta/elämää/toivoa
15.Mitä toivot tulevaisuudeltasi? Rakkautta, oman perheen, kunnon ammatin, onnea.
16.Uskotko onneen? Uskon, paljo riippuu ihimisestä itestään :)
17.Luotatko Jumalaan? Luotan
18.Uskotko kohtaloon? Taivaan iskän asettamaan kyllä, vaikka voi sitä iteki jollain tapaa vaikuttaa..
19.Jos eläisit parisuhteessa, mitä vaatisit kumppaniltasi? Rehellisyyttä, uskollista rakkautta ja sen osoittamista, uskollisuutta, kommunikaatiotaitoja, rohkeutta, varmuutta, luottamusta, ymmärtämystä, hyvyyttä, samaa elämänkatsomusta, samat arvot...
20.Mitä toivot arkeen? Piristystä ja jännitystä :)
21.Onko sinulla harrastuksia? Mitä? ON, esim. metästys, ystävien kans höpöttäminen, lukeminen, ruoanlaitto, maalaaminen ja piirtäminen...
22.Mikä on ihaninta elämässä? Rakkaus
23.Kehen luotat kaikista eniten? Jumalaan ja lähisukulaisiin, myös itteeni.
24.Mikä on tärkeintä mitä omistat? Tunteet ja kaksi aivolohkoa ja lähimmäiset
25.Kerro 5 hyvää piirrettä persoonastasi: Peräänantamaton (vahva tahto), rauhallinen, rakastava, vakava, uskollinen.
26.Kerro sitten 5 huonoa: Itepäinen, temperamenttinen, toivon liikoja?, joskus liian luottavainen, vaadin ehkä liikaa iteltä..
27.Onko jotain mitä tahtoisit saavuttaa itsessäsi? ehkäpä itekurin joissain asioissa
28.Mikä tuottaa sinulle tuskaa, jos tuottaa? sydämettömyys ja tahallinen loukkaaminen
28.Entäpä iloa? Ystävät ja perhe, työ..
29.Mikä on parasta kesässä? Yöt, tuoksut, koivut, auringonlasku ja -nousu, juhannus...
30.Mitä tahtoisit tehdä nyt? Nukkua :D

Haastan streetwalkerin ja Simpleplanin..

Paluu ReiskalleSunnuntai 08.06.2008 02:16

Riparilla viikon köllöttelin isosena, oli mahtavaa ja riparilaiset sekä isoset ja ohjaajat oli ihania <3..sain kaikesta paljon irti, jää ihanat muistot loppuelämäksi...:)
Ku päästiin Reiskan seurikselle takas, ruoka ei pysyny sisällä vaan lensi laattana parkkipaikalle, sainpas siivota omat sotkuni xD...ei masu kestäny ruoan ja pomppusen matkan sekotusta...;D ikimuistosta!

Yar :)Keskiviikko 14.05.2008 16:50

∆ MILLOIN:
Milloin olit viimeksi autossa? - Tänään ;)
Milloin olet viimeksi opiskellut? - Tänään..
Milloin olet viimeksi pelännyt pimeää? - hm....en muista :D
Milloin olet nauranut kunnolla? - viime vkl

∆ MIKSI:
Miksi et seurustele ihmisen kanssa josta pidät? - aina ei saa sitä mitä haluaa ja se on vaan kestettävä
Miksi olit viimeksi surullinen? - -//-
Miksi teet tätä testiä? - kuhan nyhvään :D

∆ ONKO
Onko sinulla mp3? - on, kännykässä :)
Onko sinulla joku sydämessäsi, ketä et saa millään pois ? - dunno
Onko sinulla salaisuuksia jotka voisivat kauhistuttaa muita ihmisiä? - olisin tylsä jos ei ois..:)
Onko sinulla ollut montaa ihastusta samaan aikaan? - ei

∆ SINÄ:
Monta kirjainta on etunimessäsi? - Nelijä :>
Missä kuussa olet syntynyt? - Maaliskuussa
Oletko allerginen jollekkin? - timoteille, joilleki siitepölyille ja kissojen karvoille
Onko sinulla mitään sairautta? - allergiat?
Onko sinulla hyvä/huono/siltä väliltä itsetunto? - hyvä se on :)

∆ YSTÄVÄT:
Onko sinulla paljon ystäviä/kavereita? - on ihan riittävästi :)
Montako HYVÄÄ YSTÄVÄÄ sinulla on? - en rupia laskemmaan kuitenkaan :)
Riiteletkö usein kavereidesi kanssa? - aika harvoin, joskus on jotaki pientä suukopua

∆ VIIMEISIMMÄT:
Viimeisin automatka: Tänä aamuna kouluun
Viimeisin nähty elokuva: Transformers
Viimeisin itku: viime viikolla
Viimeisin syöty ruoka: kalapyörykät..
Viimeisin vierailtu nettisivu: erätukku

∆ SEKALAISIA:
Kärsitkö matkapahoinvoinnista? - harvoin
Oletko terveysintoilija? - rajoissa :)
Tuletko toimeen vanhempiesi kanssa? - tulen :)
Pidätkö ukkosmyrskystä? - joskus :)
Vahvat viinat vai olut/lonkero/siideri - lonkku ja vahvemmat..
Oletko kokenut tänään jotain kamalaa? - nojaa...ei mittään järisyttävää :)
« Uudemmat -