IRC-Galleria

Comsomol

Comsomol

Hip-hop, hip-hop, it´s not over!

Mitä hip-hop on...Sunnuntai 20.12.2009 00:34

Tän alla olevan tekstin on skrivannu kuopiolainen kaverini Rakis...ekaa kertaa koskaa pyysin jltn lupaa saada muiden skrivaamii tekstei omaan päiväkirjaan, mutt tää oli vaa nii v*n loistava juttu, ja itte allekirjotan täst joka sanan...LUKEKAA, YMMÄRTÄKÄÄ JA VALAISTUKAA!

Milloin ja miksi Hip hopista syntyi uusi ikään kuin vanhasta hip hopista irroittautunut genre, joka siltikin käyttää samaa nimitystä? Nykyään hip hopiksi kutsuttu musiikki ei ole sama, kuin mitä puhuttiin kymmeniä vuosia sitten. Vai tätäkö ne vanhukset tarkoittaa kun puhutaan perinteistä? Ei enää lökäpöksyjä vaa kireitä pillifarkkuja (etenkin pojilla), ylivärikkäät hupparit ja bling bling korut? Milloin hip hopissa on helppo menestyä, kun tekee biisin joka sisältää aiheen rakkaus ja käyttää wanhoja riimipareja, kuten raha-paha tai tärkee-järkee, jonka yhdeksän vuotias, gangstaksi kutsuttukin osaisi?
Kun hip hopista tuli valtavirtaviihde, hip hopin elementeistä pudotettiin kolme tärkeintä pois (Huomaa, että viittaan Kapasiteettiyksikkö feat. Avain - 4 elementtii- biisin elementteihin). Nykyhopparit tuskin on ikinä tehnyt yhtäkää tagia tai bommausta. Breakdancekin on kai kadonnut maan alle, kun hip hop tanssi tuli tilalle ja keikoilla kukaan tuskin edes huomaa levareiden takana olevaa Dj:tä, jolla on kylläkin suuri merkitys keikoilla. Näiden kolmen menettäessä arvoa, yksi on noussut tärkeimmäksi. MC (Master of Ceremony), jolla pitää olla nimeä, että saa mainetta. Teinityttöjen suosikit Cheek, Ela, Aste jne. tekee mainetta raiskaten hip hopin alkuperäisen periaatteen: vaikuttaakseen asioihin, joita pitäisi muuttaa.
Yhyy, oon väärässä. Totta kai nykyiset hopparit o oikeessa kuunnellessaa mitä haluavatkaan. Ei mulla oo oikeutta ilmaista mielipidettäni toisten jutuista, kun enhän mä nykyään edes kuuntele hip hoppia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.