IRC-Galleria

Tämmöstä vainMaanantai 20.02.2012 14:54



Jos et halua spoilaantua FF XIII-2:n endingistä ja pelistä yleensäkin, lopeta lukeminen ennen kuin aloitatkaan.


---

Oli kyllä huonoin loppu missään FF:ssä mitä olen pelannut. Tai sanotaanko, että turhin. Jätetään kaikki auki, hajotetaan paikat, lahdataan porukkaa ja TO BE CONTINUED. MIKSI? Jos tuota pitää vielä jatkaa tuosta, niin olis vaikka odotettu vuosi tai kaks lisää ja olis saanu vähän pidemmän pelinkin samalla.

Ja mikä ihmeen secret ending? Joo o. Eipä yllättänyt. Ei muuttanut mitään, olisi ihan hyvin voinut tulla siihen loppupötköön se mokoma minuutin pätkä, minkä saa auki kun on sataprosenttisesti vetänyt läpi. Joo, en siis itse vetänyt sitä niin, olin utelias ja katsoin sen "endingin" youtubesta.

Mutta oikeasti. Ei enää, jos oikeasti menee vaan tähän suuntaan. Lopettakaa ennenkuin on liika myöhäistä ja tehkää vaikka se Versus nyt viimein.

...Ellei ne nyt vielä keksi nyt jatkaa Versuksella tätä episoodia.. Se nyt vielä puuttuis.

Peli oli aika lyhyt, sivujuonilla ja ärsyttävillä puzzleilla yritetty ehkä turhan paljon saada lisää peliin pituutta, olisi saanut keskittyä enemmän hahmoihin. Olin pettynyt siihen, miten vähän Fangia ja Vanillea, Snowta, Lightningia sekä Sazhia näytettiin. Hope oli saanut vähän isomman roolin.

Endingistä puuttui niin paljon. Missä ihmeessä on Snow silloin kun Serah tekee kuolemaa? Ja Lightning.. Olisin odottanut Lightningilta jotain eeppistä tappeluun liittymistä lopussa. No ei. Myös se jotenkin ihmetyttää, miten koko pelin ajatus oli aikamatkailussa ja tulevaisuuden parantamisessa, lopputulos oli kuitenkin lähes sama. Vaikutti lähinnä siltä, kuin porukka olisi vain matkannut ajassa eteenpäin todistamaan tätä tuhoa omin silmin.

Musiikit oli alussa ihan hirveitä, vihasin sitä tekopirteyttä mikä niistä huokui. Loppua kohden ne kumminkin oli oikeasti hyviä.

Puolessa välissä peliä se alkoi myös oikeasti olla mukava pelata ja olin ihan innoissani loppuun asti, kunnes loppuvideo lämäytti läjän paskaa naamalle. Ei siksi, mitä Serahille kävi, sen tiesin ennestään, kun vahingossa spoilasin siitä itseäni.

Oikeastaan koko peli vaikutti lähinnä siltä, kuin se olisi ollut pitkä demo johonkin uuteen, tulevaan aikakauteen, jota vallitsee kaaos. Tai semmoinen fiilis tuli kun näki sen secret ending-pätkän vielä endingin lisäksi.

No, joka tapauksessa, muuten hyvä peli, mutta en nyt ihan ymmärrä tuota loppua. Koko pelin tarkoitus valui hukkaan. Mitään aikamatkailupeliä ei olisi tarvittu, kun ei sillä kuitenkaan mitään voitu muuttaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.