IRC-Galleria

2. 2. Tutkimuksen tekijät selittävät kannabiksen- ja alkoholinkäytön yhteyttä alla olevilla tekijöillä. Mikä on mielestäsi niistä paikkansapitävin?

a) Aikaisin aloitettu humalajuominen
b) Sosiaalinen huono-osaisuus
c) Työttömyys
d) Yksinäisyys
e) Ongelmat koulunkäynnissä
f) Juomisen ikävät seuraukset
g) Seuraukset valvontaviranomaisten kanssa

Niin kaikki kannabiksen ja alkoholin käyttäjät ovat joko ongelmaisia, työttömiä, luusereita, nuorisorikollisia jne. On se jännää taas, miten tämä tutkimus näkee asian. Mitä jos joku ihan normaali ihminen käyttää marihuanaa ja alkoholia? Eihän se ole mahdollista, se on selvästi vajaa!

"Kannabiksesta keskusteltaessa ajaudutaan usein vertaamaan sitä muihin päihteisiin, lähinnä alkoholiin. Vertailussa kannabiksen puolustajat haluavat tuoda ilmi kannabiksen vähäiset haitat alkoholiin nähden. Mutta onko tämä vertailu aiheellista?"

On. Jos vaikka joisin kahvia, ja toinen joisi viinaa. Kai voin sanoa, että mielummin olen kahviin addiktoitunut kuin viinaan? Koska kysehän on siitä, että jos käyttää alkoholia ja kannabista ,kannabis ei mitenkään tarkoita, että kuolet helpommin. Ja minua kiinnostaa miten voi saada tarkkoja tutkimustuloksia siitä kuinka moni polttaa laittomasti marihuanaa?

Sanotaan näin, että se alkoholin juominen ja kannabiksen polttaminen. On vähän kuin joisi kahvia ja alkoholia. Kahvi on yhtä epäterveellistä kuin kannabis.

Mutta laillistamisessa ei ole kyse terveellisyydestä. Vaan siitä, että huumet laittomana ovat ongelmallisempia kuin laillisena.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.