IRC-Galleria

Eija-74

Eija-74

Käy todella harvoin täällä

ElämäntapaprofiiliTiistai 22.08.2006 10:02

http://www.1530.fi/omaprofiili.php

Parhaiten sinua kuvaava elämäntapaprofiili on syrjäänvetäytyvät.
Tämän profiilin sopivuus sinuun on 70 %.


Muut sinua kuvaavat profiilit

Kapinalliset 20 %.
Perinteiset 9 %.



SYRJÄÄNVETÄYTYVÄ

Arvo-ja asennemaailmastaÂ…

Syrjäänvetäytyvät tulevat varjoista esille vain luotettujen ihmisten seurassa. He ovat rehellisiä ja kohteliaita, mutta viihtyvät omissa oloissaan paremmin kuin muiden ihmisten seurassa. Ei ole kyse siitä, etteivätkö he suhtautuisi suopeasti toisiin ihmisiin. He arvostavat parisuhdetta, hyviä ihmissuhteita ja aitoja ystäviä. Ennemminkin kyse on ujoudesta tai itsevarmuuden puutteesta.

Syrjäänvetäytyvät elävät voimakkaammin omassa sisäisessä maailmassaan kuin muut nuoret. He eivät juuri murehdi sosiaalisesta statuksestaan. Tietenkin arvostuksen saaminen tuntuu mukavalta, mutta sitä ei koeta niin tärkeäksi, että se ohjailisi merkittävästi heidän käyttäytymistään.

Syrjäänvetäytyville turvallisuus on tärkeä arvo. He pelaavat mieluummin varman päälle kuin ottavat riskejä. He eivät etsi jännitystä eivätkä seikkailua, vaan ovat onnellisempia tuttujen ja turvallisten asioiden parissa. Esimerkiksi mieluisin ajanviettopaikka oman kodin ulkopuolella on hyvän ystävän koti.

Kiinnostuksen kohteistaÂ…

Tärkeimmiksi kiinnostuksen kohteikseen syrjäänvetäytyvät mainitsevat tietokoneet, internetin ja lukemisen. Runsaasti aikaa heiltä kuluu myös viihde-elektroniikan kuten pelikonsoleiden parissa. Liikuntamuodoissa he suosivat yksilölajeja joukkuepelien sijaan. Pyöräily, lenkkeily ja sulkapallo ovat suosittuja liikuntamuotoja heidän keskuudessaan. He katselevat mielellään myös elokuvia ja kuuntelevat musiikkia.

Ryhmän kollektiivista musiikkimakua hallitsevat rock ja heavy-metal. Suosituimmiksi bändeiksi mainitaan Nightwish, Iron Maiden ja Metallica. TV puolestaan napsautetaan päälle silloin, kun alkamassa on Simpsonit, Stargate tai CSI. Tv-ohjelmatarjonnasta poimitaan erityisesti elokuvat, sci-fi- ja komediasarjat.

Tähän ryhmään kuuluu noin 10 % suomalaisista 15-25-vuotiaista. Ryhmään kuuluvista miehiä on 83 %.



(KAPINALLINEN)

Arvo-ja asennemaailmastaÂ…

Kapinalliset elävät omaa elämäänsä omalla tyylillään. Heitä eivät kiinnosta muiden mielipiteet tai yleiset ihanteet. He ovat uskollisia vain itselleen ja omalle elämäntyylilleen. Kapinallisuus ei tarkoita johonkin näkyvään alakulttuuriin kuten punkkareihin tai gootteihin kuulumista. Kyse on arvoista ja asenteista.

Kapinallisten arvomaailmassa korostuvat jännityshakuisuus ja elämyksellisyys. Kapinalliset ovat erittäin kiinnostuneita musiikista, seksistä, juhlimisesta ja nautinnoista. Heidän elämänsä keskittyy tähän hetkeen. Elämää eletään tässä ja nyt, ei jossakin kaukaisessa tulevaisuudessa. Näin ollen he eivät juuri ole valmiita sijoittamaan energiaansa johonkin, mistä ei ole hyötyä juuri tässä hetkessä.

Muihin nuoriin verrattuna kapinallisten arvomaailmaa leimaa lievä perinteidenvastaisuus. Kapinalliset suhtautuvat muita nuoria varauksellisemmin esimerkiksi avioliittoon, lasten hankkimiseen ja perinteisiin auktoriteetteihin. Uskonnollisuuteen he suhtautuvat avoimen kielteisesti. Vanhempiin ja sukulaisiin kapinallisilla on jonkin verran etäisemmät suhteet kuin nuorilla keskimäärin.

Kiinnostuksen kohteistaÂ…

Juhlimisen, nautintojen ja elämysten lisäksi kapinallisia kiinnostaa musiikki. Heidän cd- tai mp3-soittimestaan soi tavallisimmin rock tai heavy. Suosittuja artisteja heidän keskuudessaan ovat Nightwish, System of a Down, Children of Bodom, Eminem ja Rammstein. Heidän aikakauslehtipreferenssejä leimaa myös kiinnostus musiikkiin. Jos he sattuvat lukemaan lehteä, se on todennäköisesti juuri musiikkilehti. Muita vaihtoehtoja ovat sarjakuvalehdet ja juorulehdet. Televisiosta he katsovat mieluiten elokuvia, komedia- ja jännityssarjoja ja musiikkivideoita.

Tähän ryhmään kuuluu noin 11 % suomalaisista 15-25-vuotiaista. Ryhmään kuuluvista miehiä on 61 %.



(PERINTEINEN)

Arvo-ja asennemaailmastaÂ…

Lausahdus "koti, uskonto ja isänmaa" kuvaa kohtalaisen hyvin perinteisten nuorten mielenmaisemaa. Uskonnon merkitys on tosin vähentynyt, mutta erityisesti koti ja isänmaa ovat edelleen keskeisiä arvostusten kohteita kuvaavia asioita. Koti on perinteisten nuorten elämän keskus. Onnellisimmat hetket koetaan kodin lämmössä perheen, sukulaisten ja tuttujen ympäröiminä. Vaikka suhteet omiin vanhempiin ovat kaikille nuorille tärkeitä, erityisen tärkeitä ne ovat perinteisille nuorille. Myös muut sukulaisuussuhteet ovat heille merkityksellisiä.

Perinteiset nuoret arvostavat avioliittoa ja suhtautuvat erittäin positiivisesti omien lasten hankintaan. Oman perheen perustaminen koetaankin usein keskeiseksi päämääräksi elämässä. Myös tärkeimmät kiinnostukset liittyvät kotiin, perheeseen, lapsiin ja asumiseen.

Turvallisuus nousee erittäin korkealle perinteisten nuorten arvojen hierarkiassa. Turvallisuutta etsitään aluksi vanhempien ja sisarusten parista ja myöhemmin parisuhteesta ja oman perheen piiristä. Perinteiset nuoret ovat riskinkarttajia. He pyrkivät välttämään kaikenlaista turvattomuutta ja epävarmuutta. Turvallisuushakuisuus ilmenee myös heidän suhtautumisessaan yksittäisiin ilmiöihin. He kannattavat mm. rikollisten rangaistusten koventamista sekä huumetestejä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Perinteisillä nuorilla on realistinen kuva itsestään. He pitävät itseään tavallisina, mutta rehellisinä, kohteliaina, vastuuntuntoisina ja auttavaisina nuorina. He suhtautuvat positiivisesti tulevaisuuteen ja uskovat omaan menestykseensä. Perinteiset nuoret eivät tavoittele rikkauksia eivätkä kuuluisuutta vaan onnellista elämää. He eivät ole statusorientoituneita vaan heidän onnellisuutensa saa alkunsa omasta itsestä tai lähipiiristä. Perinteiset nuoret asettavat itselleen realistisia päämääriä ja usein myös saavuttavat asettamansa päämäärät. He ovatkin melko tyytyväisiä omaan elämäänsä.

Kiinnostuksen kohteistaÂ…

Perinteisten nuorten arvomaailma vaikuttaa voimakkaasti heidän kiinnostusten kohteisiinsa. Tärkeimmiksi kiinnostuksen kohteikseen he ilmoittavat perheen ja lapset, musiikin kuuntelemisen, terveyden ja hyvinvoinnin, kodin ja asumisen sekä liikunnan.

Perinteiset kuuntelevat mieluusti rockia, poppia, suomirockia ja iskelmää. TV-sarjoista heidän kiinnostuksensa herättää Salatut elämät, CSI, Big Brother, Kotikatu, Alias ja Everwood. Aikakauslehdistä he selailevat mieluiten naistenlehtiä, sarjakuvalehtiä, juorulehtiä ja terveys- ja kuntoilulehtiä.

Tähän ryhmään kuuluu noin 17 % suomalaisista 15-25-vuotiaista. Ryhmään kuuluvista naisia on 72 %.





Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.