IRC-Galleria

Fucusa

Fucusa

http://pagesperso-orange.fr/jpdesm/pentagoraen/pages-en/dam-inside.html

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

« Uudemmat -

Nazit 2.0Tiistai 10.05.2022 05:24

NaZionistien Neljäs Valtakunta (Neljäs Teollinen Vallankumous/ The Great Reset (Zionisti Klaus Schwab WEF), Agenda 21/30, Event 201, Internet Of Bodies, 6uild 6ack 6etter)

Kaikki sodat on NaZionistien järjestämiä, ja gentilet saadaan vapaaehtoisesti lähtemään rintamille tappamaan toisiaan, tykinruaksi ja polkemaan miinoja.

Samat Zionisti-banksterit rahoittavat sodan kumpaakin osapuolta ja korjaavat lopuksi koko potin.

Nazit eivät kadonneet minnekään, vaan kutsuvat itseään nyt myös Zionisteiksi, itse asiassa ovat kutsuneet jo 1800 luvun lopussa pidetystä ensimmäisestä Zionistien Congressista lähtien.
Tällöin poliittinen Zionismi tuli tietoiseksi itsestään.

(1897.08.29-31
*FIRST ZIONIST CONGRESS* is convened (29 August); adoption of the Basle Switzerland program, calling for the establishment of a national home for the Jews in the Land of Israel; Theodor Herzl, the congress' initiator, writes in his journal: "In Basle I founded the Jewish State... In ... fifty years, everyone will realize it. Zionist Organization is founded; Theodor Herzl is elected president.)
Fucusa

Vain toistakymmentä jokavuotista Zionistien Congressia myöhemmin, Eurooppa ja Venäjä oli täysin sekaisin.
Fucusa

-28.07.1914 Ensimmäinen maailmansota

-08.03.1917 Venäjän vallankumous (bolsevikkikommari Zionistit)

-29.10.1818 Saksan/Bavarian vallankumous (Zionisti Kurt Eisner SDP, Eisner syntyi juutalaisen tekstiilitehtailijan Emanuel Eisnerin ja Hedwig Levensteinin poikana Berliinissä. Hän toimi sosialistisessa liikkeessä ja oli vuosina 1907–1910 Fränkische Tagespost -lehden päätoimittajana ja sen jälkeen vapaana toimittajana Münchenissä. Eisner siirtyi vuonna 1917 Saksan sosiaalidemokraattisesta puolueesta (SPD) uuteen Saksan itsenäiseen sosiaalidemokraattiseen puolueeseen (USPD).

Eisner organisoi keväällä 1918 vallankumouksen Wittelsbach-sukuista monarkiaa vastaan Baijerissa ja toimi sen tilalle pystytetyn Baijerin vapaavaltion ensimmäisenä pääministerinä 8. marraskuuta 1918 alkaen. )

-Saksan Nazipuolue (Zionisti Emil Maurice, tämä juutalainen isoisä oli Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen varhainen jäsen, Adolf Hitlerin autonkuljettaja, henkivartija ja ystävä. Hän oli SA-joukkojen ensimmäinen johtaja 1920–1921. Vaikka Maurice oli mukana perustamassa SS-joukkoja, hänen uransa hiipui ja hänen korkeimmaksi SS-arvokseen jäi Oberführer.)

IS: Geenitesti vihjaa Hitlerin juutalaisiin ja afrikkalaisiin juuriin
Natsijohtaja Adolf Hitlerin sukulaisten dna-testit kertovat, että Hitlerin perimässä näyttäisi olevan juutalaisia ja afrikkalaisia aineksia.

HS: Natsijohtaja Adolf Hitlerin vaimo Eva Braun on osittain juutalaista syntyperää uusien dna-analyysien mukaan.

Herman Göring oli naimisissa ruotsalaisen juutalaisnainen kanssa.

Täydellinen Nazisotilas oli juutalainen Werner Goldberg.

Täydellinen Nazi lapsi oli juutalainen Hessy Taft.

-01.09.1939 Toinen maailmansota.

-28.02.1941 Germany Must Perish (Zionisti Theodore N. Kaufman)

Kenraali Patton: Tämä on semitismiä, saksalaiset heitetään nyt ulos viroistaan ja heidän omaisuutensa takavarikoidaan, heidät korvataan kaukaasialaisella kuralla.

Zionistit laskivat kokouksissaan myös Amerikan (Operatio Paperclipt) ja Palestiinan ( Balfour Declaration, Haavara Agreement) valloituksen olevan tärkeää liikkeelle, joten vuosina 1900-1924 he lähettivät 2.500.000 Zionistia valloittamaan Usan.
Fucusa

Ja kuten olemme viimeisen sadan vuoden aikana nähneet, miten totaalisesti Usa on Zionistien käsissä, he voivat tehdä mitä vaan ilman rangaistusta, Kennedyjen murhaaminen

Fucusa

ja 11.09.2001 päivän terrori-iskut ovat vain pieni osa järjestön aikaansaannoksista.
https://911missinglinks.com/

Ei ole sattumaa, että Koronaplandemia iskettiin pöytään juuri Zionistien maailmanvalloituksen 100-vuotis merkkipäivänä (Sikaflunssa vuonna 2009 ja Event 201 vuonna 2019 oli vain kenraaliharjoitus tulevaan)

Nato on NaZionistivetoisen Usan ulkoistettu esinahka, jolla ryöstetään ja raiskataan pieniä maita, sekä vartioidaan huumetuotantoalueita CIA:n puolesta.

(IS: Saksalaisen huoltoyhtiön epäillään salakuljettaneen huumeita Afganistanista Eurooppaan. Nato oli palkannut yhtiön käsittelemään muun muassa pyykkejä ja jätteitä, Saksan NDR-radio kertoi perjantaina).


NATO:n suojeluksessa Afganistanin huumetuotanto kasvoi 3000℅ (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/25/sota-sai-afganistanin-oopiumipellot-kukkimaan-vihreina)

Putin kuuluu samaan Zionisti-jengiin, kuten myös Niinistö, Halonen, Ahtisaari, Jakobsson, Marin (WEF/YGL), Saarikko (WEF/YGL), Macron (WEF/YGL), Trudeau (WEF/YGL), Ardern (WEF/YGL) Lipponen, Sipilä ja monet muut suomalaiset ja ulkolaiset poliitikot ja vapaamuurarit.

Kaksi vuotta kuoliaaksi asti peloteltu lammaslauma saatiin hyvin helposti vaihtamaan naamavaippa Ukrainan lippuun.

Kukaan ei ihmettele, miksi Zionistien hallitsemassa Ukrainassa on vapaasti toimivia Azov-Nazeja, no ihan samasta syystä, kuin Saksan Nazitkin olivat Zionistejä, NaZionistejä.

Coronacusetus timelineTorstai 03.02.2022 04:56

Bill Gates, Fauci:
1. Keksi ja patentoi Coronavirus, COVID-19 (tai nimeä kausi-influenssa uudelleen)

2. Valmista sille rokote, terästettynä nanoteknologialla, RFID seurantasirulla, älypölyllä, Grafeeni Oxidilla yms. joilla kommunikoidaan uuden 5G verkon kautta. Näin rokotteen ottajaa voidaan seurata realiaikaisesti, kaikista muista ominaisuuksista nyt puhumattakaan.

Pfizer Comirnaty koronarokotteet sisältävät ALC-0315 ja ALC-0159 nanohiukkasia, valmistaja/myyjä Cayman chemical/Biomol (Varoitus:Vain laboratoriokokeisiin, ei ihmisille)

3. Maksa(Business Finland) koronalobbareillesi 100.000:- euroa ennakkoon laaditun listan mukaan https://www.iltalehti.fi/talous/a/511e3785-5f41-4c57-a375-7a86dded708f

4. Tee lakiin muutos jolla voidaan maksaa jopa 4.000.000 euroa kavereillesi Korona"haitoista". (Sauli Niinistö/Sirpa Paatero) https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2021/20210340

5. Tee laki, joka takaa, ettette saa tästä kaikesta kusetuksesta mitään rangaistusta (Sauli Niinistö/Krista Kiuru 19.11.2021)
https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2021/20210986?fbclid=IwAR0KRLyMSvjtcI43oWirLzdXJjQvtlgchXTQRRi4pkhn5vQCUTqMvJbXmdU

6. Laske virus liikkeelle ja levitä valtavalhemedian kautta paniikkia

7. Pistä maailma kiinni ja aiheuta maailmanlaajuinen korkurssiaalto

8. Odota että ihmiset on pakotettu lainaamaan rahaa kamuiltasi selviytyäkseen arkipäivästä

9. Osta kaikki osakearvonsa menettäneet, kaatuneet ja maksuvaikeuksiin joutunee merkittävät yritykset halvalla (Lentoyhtiöt, laivanvarustamot, ravintolat, kuntosalit, jne.)

10. Laske vuoden lopussa rokotteesi myyntiin

11. Naura koko matka pankkiisi

Covid-19 =
-The Great Reset
-Agenda 21/30
-The Internet of Bodies
-Vihreä Siirtymä
-Depopulation
-6uild 6ack 6etter = 666

Impfung macht frei

Korona, tauti niin katala, että voit sairastaa sen oireettomasti.
Oireettomalle lääkäri ei kirjoita todistusta, joten et saa saikkua, joten vaihtoehdot on potkut tai töihin.

Ensin lupasivat kesällä 2020, että ensimmäinen piikki suojelee 95% varmuudella Koronalta.

Kukaan ei puhunut, että se suojeleekin vain (ehkä) taudin vakavammalta muodolta.

Kukaan ei sanonut, että piikin otettuasi voit silti sairastua ja tartuttaa Koronaa.

Kukaan ei sanonut, että ensimmäisen piikin jälkeen tarvitsettekin myös toisen piikin, ja kolmannen eli buusteripiikin.

Kukaan ei myöskään puhunut, että piikkejä joutuukin ottamaan ehkä 3-6 kk välein.

Kukaan ei puhunut myöskään, että piikit numero 4, 5 ja 6 ovat myös tulossa.

Kukaan ei myöskään puhunut, että tulossa on rokotuspassi, jolla pääset sitten minne vaan.
Kun olet ottanut kaikki piikit kiltisti ja saanut passisi, sinulle kerrotaankin, ettei sillä passilla mihinkään enää pääsekään.

Kukaan ei tainnut myöskään mainita teille, että ottamalla nämä kokeelliset geeniterapiapiikit vastaatte itse 100% seurauksista, ja rokoteyhtiöillä on100% vastuu- ja korvausvapaus, kuten myös teidät piikille kiristäneillä poliitikoilla, virkamiehillä ja "asiantuntijoilla".

Nämä pelkopornon levittäjät taisivat myös unohtaa mainita, että Koronasta selviytymisprosentti sairastuneilla (rokotettu tai rokottamaton) on 98,8%, ja hengenvaarallinen se on pääasiassa vanhusväestölle, aivan samoin kun kausi-influenssakin.

Korona virukset aiheuttavat lääketieteen opusten mukaan Common Cold nimisen taudin, mikä meillä on perinteisesti vuosisatoja tunnettu nimellä flunssa eli tavallinen kylmettyminen.

Itse asiassa piikkejä tulee niin monta ja niin usein, kunnes 90% kerho tajuaa tulleensa höynäytetyksi.
Historian kirjojen mukaan tällaista valaistumista ei tapahdu juuri koskaan, tai korkeintaan siinä vaiheessa, kun on jo liian myöhäistä.

THL Hanna Nohynek: "Me vasta rakennamme lentokonetta, jolla te jo lennätte" (Hanna ja hänen NaZionisti kumppaninsa sekä Vapaa Muurarit eivät ole mukana tällä lennolla)

"Näitä rokotteita on tutkittu jo keväästä 2020. Ensimmäisissä ihmiskokeissa olevien tietoja on enimmillään kertynyt jo puolentoista vuoden ajalta"

Eli ihmiskokeilu alkoi Nohynekin mukaan suurin piirtein samoihin aikoihin kuin piikittelykin maailmalla.

WEF Klaus Schwab:
"Tämä neljäs teollinen vallankumous ei tule muuttamaan ympäristöä, vaan se tulee muuttamaan sinut (piikillä!?)"
"Et tule omistamaan mitään, ja olet onnellinen"

Henry Kissinger:
"Vanhukset ovat turhia ruokailijoita"

MBGF Bill Gates:
"Jos teemme oikein hyvää työtä uusilla rokotteilla, onnistumme alentamaan maailman väkilukua ehkä 10-15%"

WHO Tedros:
"Rokotteita pitää käyttää sairaisiin ja kuoleviin yli 65 vuotiaisiin ennemmin kuin näemme joidenkin maiden käyttävän buusteria lasten tappamiseen, tämä ei ole oikein"

UNICEF:
Testamenttaa meille omaisuutesi

Joten kiinnittäkää turvavyönne (jos ne on ehditty asentaa) ja hamutkaa käsiinne laskuvarjonne (jos sellaisen älysitte mukaan ottaa), sillä mikäli puoletkaan hälytysmerkeistä pitää paikkansa, rakenteilla on joku SR-71 ja Kamikaze lentokoneen risteytys.

Turvallista matkaa. 🙄

Ps. Koronarokotteista on tehty jo yli 20000 haittavaikutusilmoitusta, joista vakavia on yli (vakava vamma/kuolema) 4500.
Vuonna 2021 Koronaan kuoli suomessa 540 ihmistä. (Suomessa on kuollut joka vuosi kausi-influenssaan 400-500 ihmistä. Nyt kuitenkin tämä variantti on tyystin hävinnyt tilastoista, vai nimettiinkö se vain uudelleen Covid-19 nimiseksi)

Pfizer vaatii tuomioistuimelta oikeutta salata rokotekokeidensa tulokset 75 vuodeksi,
FDA 55 vuodeksi, saivat 8 kk.

https://t.me/UNVACCINATE
https://t.me/CoronaHoax1
https://t.me/CoronaInjuries
https://t.me/CoronaAustralia

Killer jab Covid-19Lauantai 13.11.2021 08:25

https://www.bitchute.com/video/xwEA5Zj1AnH6/

Niinpä kysyin Mylolta:

Kuinka "rokotetut" voivat tietää varmasti, kuinka kauan heillä on elinaikaa piikityksestä?

Hän esitti minulle tiedon, jota kutsutaan "syklin loppukaavaksi".

Hän selitti, kuinka helppoa se on laskea.

"Yksinkertaisuuden voima", hän sanoi.

Hän tarkensi, että "injektiosta syklin loppuun on enintään kymmenen vuoden sykli", (tai kuolemaan).

"Ja se on erittäin helppo määrittää."

Hän sanoi, että jokainen hematologi voi nähdä sen muutamassa sekunnissa mikroskoopilla ja vielä helpommin elektronimikroskoopilla.

"Grafeenioksidin tai sen saastuttaman veren prosenttiosuus on syklin loppulaskennan vastavuoroisuus", hän paljasti.


Toisin sanoen "rokotettujen", kuten hän kutsuu jokaista, jota on piikitetty kokeellisen käyttöluvan väestönkontrolli piikillä, jonka veri on 20 % Grafeeni Oksidin heikentämää, elää 8 vuotta.

Joku, jolla on 70 % Grafeeni Oksidin heikentämää, ei elä yli 3 vuotta.

Stew Peters haastatteli äskettäin tohtori Jane Rubyta podcastissaan ja näytti esimerkkejä siitä, miltä pilaantunut veri näyttää altistuessaan Grafeeni Oksidille.

Grafeeni Oksidi, niille, jotka eivät tiedä, on Messenger RNA:n piikkiproteiinien ja prionien komponentti, joka taistelee sydämen, keuhkojen, aivojen ja veren kanssa hapesta.

Graphene Oxide on happisieni, joka riistää elimistöstä tarvittavan hapen ja aiheuttaa monia komplikaatioita, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, anafylaktisen shokin, toksisen veren hyytymisen, kuolemaan johtavan keuhkohalvauksen, mitokondrioiden syövän ja endoteelisyövän.

Dr. Mylo Canderianin näkemys on pitkälti sama kuin Klaus Schwabin, Bill Gatesin ja Big Pharman toimitusjohtajan:
ANNA HEIDÄN KAIKKIEN KUOLLA!


Kysyin Mylolta, mikä vaikutus toisella ja kolmannella piikillä ja boosterilla on ja miten se muuttaa loppujakson taulukkoa.


Mylo vastasi: "Se kaikki on mitattavissa hematologisilla testeillä.

Mitä enemmän piikkejä ja buustereita imbesillit saavat, sitä pahemmalta heidän verensä näyttää mikroskoopin alla ja sitä nopeammin he siirtyvät lannoitteeksi.

Lopuksi kysyin häneltä, kuinka tällainen eliittiryhmä saattoi pitää salaisuuden niin monen miljardin ihmisen murhasta.

Hänen vastauksensa oli:

"Et taida tietää paljonkaan Vapaa Muurareista (Free Masons), vai mitä, Steve?"

Ja siinä se on.https://t.me/UNVACCINATE
https://t.me/CoronaHoax1
https://t.me/CoronaInjuries
https://t.me/CoronaAustralia


So, I asked Mylo, “How can the “vaccinated” know with certainty how long they have to live once they have been jabbed?”
He presented me with the information, called the “End of Cycle Formula.”
He explained how easy it is to calculate.
“The Power of Simplicity,” he said. “There is a maximum cycle of ten years from injection to End of Cycle,” [or death], he elaborated. “And it is extremely easy to determine.”
He said any hematologist can see it within seconds under a microscope, and even more readily under an electron microscope. “The percentage of blood affected [or contaminated] by or with Graphene Oxide is the reciprocity of the End of Cycle calculation,” he divulged.
In other words, an “inoculatee” [as he calls anyone jabbed with the Experimental Use Authorization Eugenics Depopulation Lethal Injection Bioweapon] having 20% Graphene Oxide deterioration in their blood will, barring any other input criteria, live for 8 years. [10 years less 20%].
Someone with 70% Graphene Oxide deterioration will not live more than 3 years. [10 years less 70%].
Dr. Jane Ruby recently was interviewed by Stew Peters on his podcast and showed examples of what the deteriorated blood looks like when exposed to Graphene Oxide.
Graphene Oxide, for those who are unaware, is the component of Messenger RNA spike proteins and prions, which is at war with the heart, lungs, brain and blood for oxygen.
Graphene Oxide is an oxygen sponge which deprives the body of necessary oxygen and causes many complications, including but not limited to anaphylactic shock, toxic blood clotting, fatal lung paralysis, mitochondrial cancer, and endothelial cancer.”
Dr. Mylo Canderian’s viewpoint is much the same as Klaus Schwab, Bill Gates, and the Big Pharma CEO’s: LET THEM ALL DIE!
I asked Mylo what the effect of second and third shots and boosters do and how that changes the End of Cycle table.
Mylo replied: “It is all measurable through hematological testing. The more shots and boosters the imbeciles get, the worse their blood will look under a microscope, and the quicker they will turn to fertilizer.”
Finally, I asked him how the plot to kill so many billions of people could be kept so secret by such a group of elites.
His answer was: “You don’t know much about Freemasonry, do you, Steve?”
And there you have it.


https://rumble.com/c/c-1141033


https://t.me/+I-uu9Eo7-PBkNjE0

Corona on maailmanluokan CusetusTorstai 08.10.2020 22:00
Corona on Cusetus


Bill Gates:
1. Keksi ja patentoi Coronavirus, COVID-19 (tai nimeä kausi-influenssa uudelleen)
2. Valmista sille rokote, terästettynä nanoteknologialla, RFID seurantasirulla, älypölyllä, Grafeeni Oxidilla yms. joilla kommunikoidaan uuden 5G verkon kautta. Näin rokotteen ottajaa voidaan seurata realiaikaisesti, kaikista muista ominaisuuksista nyt puhumattakaan.
3. Maksa(Business Finland) koronalobbareillesi 100.000:- euroa ennakkoon laaditun listan mukaan
4. Laske virus liikkeelle ja levitä valtavalhemedian kautta paniikkia
5. Pistä maailma kiinni ja aiheuta maailmanlaajuinen korkurssiaalto
6. Odota että ihmiset on pakotettu lainaamaan rahaa kamuiltasi selviytyäkseen arkipäivästä
7. Osta kaikki kaatuneet ja maksuvaikeuksiin joutunee merkittävät yritykset halvalla
8. Laske vuoden lopussa rokotteesi myyntiin
9. Naura koko matka pankkiisi


Älä yritä suojautua Coronalta, se ei ole mahdollista...
Yritä vain tajuta totuus...
Ei ole mitään Corona pandemiaa...

https://www.youtube.com/watch?v=AlEFn5C1kbk
https://www.bitchute.com/video/zwWgmJKq9UIl/

Hei, minä olen Dr. Reinen Fuellmich, ja olen harjoittanut lakia Saksassa ja Kaliforniassa 26 vuotta.
Olen toiminut pääasiassa oikeudenkäyntijuristina petoksesta syytettyjä yrityksiä vastaan, kuten:

Deutsche Bank, joka on aiemmin tunnettu yhtenä maailman suurimpana ja arvostetuimpana pankkina.Tänäpäivänä, yksi myrkyllisimmistä rikollisjärjestöistä maailmassa.

VW (Volks Wagen)- Yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista autonvalmistajista maailmassa, nykyään tunnettu heidän suuresta dieselpetoksesta, sekä Kuehne & Nagel- Maailman suurin kuljetusalan yhtiö, jonka haastamme oikeuteen lahjonnasta.

Olen myös yksi neljästä jäsenestä Saksan koronatutkimuskomiteassa 10. Heinäkuuta 2020 lähtien, tämä komitea on kuunnellut laajaa joukkoa kansainvälisten tutkijoiden ja eksperttien todisteita saadakseen vastauksia kysymyksiin liittyen Koronakriisiin, jolta yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa ovat kysyneet.

Kaikki edellä mainitut tapaukset korruptiosta ja petoksesta, johon saksalaiset yritykset ovat syyllistyneet, kalpenevat vertailtaessa vahingon aiheuttamaan määrään, jonka Koronakriisi on aiheuttanut ja tulee jatkossa aiheuttamaan.

Tämä Koronakriisi, perustuen kaikkeen, mitä tiedämme siitä tänään, tulee uudelleen nimetä koronaskandaaliksi ja ne, jotka ovat siitä vastuussa, tulee rangaista ja haastaa oikeuteen kansalaisiin kohdistuvasta vahingosta, poliittisella tasolla, kaikki mahdollinen pitää tehdä varmistaaksemme, että kukaan ei voi olla sellaisessa valta-asemassa pettääkseen ihmiskuntaa, tai manipuloida meitä korruptoituneiden agendojensa saavuttamiseksi.

Ja tästä syystä, aion nyt selittää teille miten, ja missä Kansainvälinen Lakimiesten verkosto aikoo esittääsuurimman oikeudenloukkauksen, petoksellisen Koronaskandaalin, joka on samaan aikaan paljastunut mahdollisesti suurimmaksi rikokseksi ihmisyyttä vastaan.
Rikos ihmisyyttä vastaan määritettiin ensimmäisen kerran Nurnbergin oikeudenkäynnissä toisen maailmansodan jälkeen, kun käsiteltiin kolmannen valtakunnan suurimpien sotarikollisten rikoksia. "Rikokset ihmisyyttä vastaan" ovat tänäpäivänä säädelty Kansaainvälisen rikoslain artikla 7:ssä.

Kolme pääkysymystä liittyen Koronaskandaaliin, joihin tulee vastata juridisessa kontekstissa ovat:

1. Onko olemassa Korona pandemia vai onko olemassa vain PCR-testi-pandemia?
Tarkennettuna, tarkoittaako positiivinen PCR testitulos sitä, että testattu potilas on saanut COVID-19 tartunnan, vai liittyykö se millään tapaa COVID-19 tartuntaan?

2. Vaikuttavatko niin kutsutut anti-Korona toimenpiteet, kuten lockdown, pakolliset kasvomaskit, sosiaalinen etäisyys ja karanteeni säädökset maailman väestön turvallisuuden lisääntymiseen Koronalta, vai saavatko nämä toimenpiteet vain ihmiset panikoimaan, jotta he uskovat ilman kysymyksiä, että heidän elämänsä on vaarassa, jotta lääke- ja teknologiayhtiöt voivat generoida suuria tuottoja PCR-testien, antigeeni- ja vasta-ainetestien, ja rokotteiden myynnissä, sekä voivat kerätä meidän geneettisiä sormenjälkiä.

3. Onko totta, että Saksan hallitusta lobattiin massiivisesti - enemmän kuin mitään muuta maata, seuraavien johtavien henkilöiden toimesta tässä niin kutsutussa Koronapandemiassa

Mr. Christian Heinrich Maria Drosten s. 1972, The Charite-sairaalassa, Berliinissä toimiva virologi

Mr. Lothar H. Wieler-eläinlääkäri s. 8.2.1961, sekä Saksan THL:n vastineen, RKI:n (Robert Koch Institute) johtaja, sekä

Mr. Tedros Adhanom Ghebreyesus s. 3.3.1965, Maailman Terveysjärjestön (WHO) johtaja

Koska Saksa on tunnettu erityisen kurinalaisena maana ja tämän johdosta sen tulisi olla roolimalli muille maille, sen tiukan, ja tottakai menestyksekkään sitoutumisen johdosta Koronatoimenpiteisiin.

Vastaukset näihin kolmeen kysymykseen tarvitaan kiireellisesti, koska tämä väitetty uusi ja hyvin vaarallinen Koronavirus ei ole aiheuttanut korkeampaa kuolleisuutta missään päin maailmaa, eikä myöskään Saksassa.

Mutta anti-Korona toimenpiteet, joiden ainoa pohja on PCR-testien tulokset, jotka taas kaikki pohjautuvat Saksalaisen Drostenin testiin, ovat tällä välin aiheuttaneet lukemattoman määrän ihmishenkien menetyksiä ja taloudellisesti tuhonneet lukuisia yrityksiä ja yksilöitä maailmanlaajuisesti.
Esimerkiksi Austraaaliassa ihmiset joutuvat valkilaan, jos eivät käytä kasvomaskia tai eivät käytä sitä viranomaisten ohjeiden mukaisesti.
Filippiineillä ihmiset, jotka eivät käytä maskia tai eivät käytä sitä oikein- tulevat ammutuksi päähän kohdistuvalla laukauksella.

Annan teille yhteenvedon faktoista, kuten ne näyttäytyvät nyt. Tärkein asia oikeusjutussa on esittää faktat, jotka pyrkivät selvittämään, mitä oikeasti tapahtui. Tämä sen vuoksi, että lain soveltaminen riippuu aina tapaukseen liitetyistä faktoista. Jos haluan syyttää jotakuta petoksesta, en voi tehdä sitä esittämällä faktoja auto-onnettomuudesta.

Joten mitä tapahtui oletetussa koronapandemiassa?

Esitetyt faktat ovat saatu pääosin Koronatutkimuskomitean työn ansiosta, tämä komitea perustettiin 10. Heinäkuuta neljän lakimiehen toimesta, jotta voidaan Kansainvälisten tutkijoiden ja muiden eksperttien asiantuntijalausuntojen kautta todeta:

1. Kuinka vaarallinen virus oikeasti on?

2. Mikä on positiivisen PCR-testin merkitsevyys?

3. Mitä sivuvahinkoja on saatu aikaan Koronatoimenpiteillä liittyen maailman väestön terveyteen ja maailman talouteen?

Aloitan ensimmäiseksi hieman taustainfolla kertomalla, mitä tapahtui Toukokuussa 2019 ja akuvuonna 2020- ja mitä tapahtui 12 vuotta aikaisemmin liittyen sikainfluenssaan, jonka moni on jo saattanut unohtaa.

Toukokuussa 2019-Kahdesta Saksan pääpuolueesta vahvempi-CDU (Saksan Kristillisdemokraattinen Unioni)järjesti globaalia terveyttä käsittelevän kongressin, ilmeisesti tärkeiden henkilöiden yllytyksestä, jotka edustivat lääke- ja teknologiateollisuutta.
Tässä kongressissa, tavanomaiset epäillyt, kuten joku saattaisi sanoa, pitivät puheitaan; Angela Merkel oli paikalla kuten myös Terveysministeri Jens Spahn, mutta myös muita henkilöitä, joita ei välttämättä odottaisi olevan läsnä tämäntyyppisessä kokoontumisessa, oli paikalla:

Professori Drosten-virologi Berliiniläisestä Charite sairaaalaasta, Professori Wieler-Eläinlääkäri ja RKI (Robert Koch-Instituts) johtaja.
Saksan vastine Yhdysvaltojen CDC:lle sekä
Mr. Tedros-Filosofi ja Maailman Terveysjärjestön pääjohtaja (WHO)
He kaikki pitivät puheitaan-jonka lisäksi paikalla nähtiin puhumassa päälobbisteja kahdesta maailman suurimmasta terveysrahastosta, nimeltään Bill & Melinda Gates Foundation ja Wellcome Trust.

Alle vuotta myöhemmin, nämä samat ihmiset toivat esiin julkilausuman maaailmanlaaajuisesta Koronapandemiasta. Pitivat huolen, että massa PCR-testejä käytettäisiin todistamaan massojen tartunnan COVID-19 virukseen kaikkialla maailmassa, ja puskevat nyt uusia rokotteita keksittäväksi ja myytäväksi maailmanlaajuisesti.Nämä tartunnat, tai ennemmin positiiviset testitulokset, joita PCR-testi antaa, muuttuivat maailmanlaajuiseksi perusteluksi kansainvälisille lockdown-toimenpiteille, sosiaaliselle etäytymiselle, sekä pakolliselle kasvomaskin käytölle.
Tässä kohtaa on tärkeää huomioida, että pandemian määritelmä oltiin muutettu 12 vuotta aikaisemmin, sitä ennen pandemiaksi määriteltiin ">>>>>>>>Tauti joka leviää maailmanlaajuisesti ja johtaa moniin vakaviin sairauksiin ja kuolemiin"
Yhtäkkiä ja selittämättä, määritelmä muutettiin pelkästään "Maailmaanlaaajuiseksi taudiksi"
Useat vakavat sairaudet ja kuolemat eivät olleet enää kriteerejä voidakseen julistaa pandemian.
Tästä muutoksesta johtuen, WHO, joka on läheisesti kietoutunut globaalin lääketeollisuuden kanssa, pystyi julistamaan sikainfluenssan pandemiaksi vuonna 2009, tämän seurauksena rokotteita valmistettiin ja myytiin maailmanlaajuisesti perustuen sopimuksiin, jotka on pidetty salassa aina tähän päivään saakka. Nämä rokotteet todistautuivat olemaan täysin tarpeettomia, sillä kävi ilmi, että sikainfluenssa oli mieto influenssa, ja ei koskaan muuntautunut kauhistuttavaksi rutoksi, vaikka lääketeollisuus ja heidän kanssa toimineet Yliopistot olivat jatkuvasti julistaneet, että miljoonat tulisivat varmuudella kuolemaan, jos ihmiset eivät suostu ottamaan rokotetta.

Nämä rokotteet johtivat myös vakaviin terveysongelmiin, arviolta 700 lasta Euroopassa sairastui parantumattomasti Narkolepsiaan, ja viettävät nyt lopun elämäänsä vakavasti vammautuneina.

Rokotteet, jotka ostettiin käyttämällä miljoonia veronmaksajien rahaa, piti tuhota käyttämällä lisää veronmaksajien rahaa.

Jo sikainfluenssan aikana, Saksalainen virologi Drosten oli yksi paniikinlietsojista kansalaisten keskuudessa, toistaen uudestaan ja uudestaan, että sikainfluenssa tulee tappamaan satoja tuhansia, ellei jopa miljoonia ympäri maailmaa.

Loppujen lopuksi, kiitos Dr. Wolfgang Wodargin ja hänen toimintansa jäsenenä Saksan liittopäivillä ja Euroopan Neuvostossa, että tämä huiaus nostettiin esille ja lopetettiin, ennen kuin se olisi johtanut vieläkin vakavempiin seurauksiin.

Pikakelataan Maaliskuulle 2020, kun Saksan Liittoväivät ilmoitti epidemiatilanteen kansalliseksi prioriteetiksi, mikä Saksassa tarkoittaa samaa kuin pandemia, Maaliskuussa 2020, pohjaten äsken mainittuun, Lockdown toimenpiteet yhdessä tärkeiden perustuslaillisten oikeuksien poistamisen kanssa ennalta määrittelemättömäksi ajaksi, perustuivat vain yhteen mielipiteeseen, jolla Saksan Liittovaltio perusteli päätöksensä.

Universaalisti hyväksytyn Audiatur Et Altera Pars-käytännön (Kontradiktorinen periaate) törkeä loukkaus, joka tarkoittaa sitä, että myös vastapuolen näkemykset on tultava kuulluksi.

Ainoa henkilö, jota he kuuntelivat, oli Mr. Drosten. Juurikin sama henkilö, jonka järjettömät, paniikkia lietsovat ennusteet 12 vuotta aiemmin olivat osoittautuneet katastrofaalisen vääriksi.

Tiedämme tämän, koska ilmiantaja nimeltään David Sieber, Vihreiden puoluejäsen, kertoi meille asiasta. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran Elokuun 29. päivä Berliinissä, tapahtumassa, johon myös Ropert F. Kennedy Jr. osallistui, jossa molemmat näistä miehistä pitivät puheen, ja mainitsi asiasta myöhemmin yhdessä Koronakomitean tilaisuuksissa.

Syy, miksi hän päätti toimia näin oli se, että hän oli tullut skeptiseksi virallisen narratiivin paikkaansapitävyydestä, jota poliitikot ja media levittivät. Näin ollen, hän oli ryhtynyt etsimään muita tieteellisiä näkemyksiä, ja löytänyt niitä internetistä. Hän huomasi, että on olemassa suuri määrä tunnettuja tutkijoita, jotka omasivat täysin päinvastaisen näkemyksen, kuin maailmanlopun ennusteita maalannut Mr. Drosten.

https://rapsodia.fi/laakarin-varoitus-tuleva-rokote-ihmisversio-2-0/

https://vimeo.com/489766455

Timeline of zionist events 4Maanantai 20.01.2020 20:51

1967
-Six-Day War (6-11 June)
-Jerusalem is liberated
-The Golan Heights are taken by Israel after fierce fighting against attacking Syrian forces
Judea, Samaria, Gaza, and Sinai peninsula come under Israeli control
-Jerusalem officially reunited, and its municipal boundaries expanded
-Open Bridges policy across the Jordan River bridges, for goods and people, is instituted by Israel
-UN resolution 242 adopted, providing an agreed framework for settling the Arab-Israel dispute (22 November)
-Military government is established in administered areas.

1967.06.12
Four hundred Palestinian families are evicted from the Moroccan Quarter in Jerusalem, after three hours notice to evacuate their homes. Similar incidents take place at Qalqilya

1967.06.28
srael's Knesset (Parliament) formally annexes Palestinian Jerusalem (East Jerusalem) to the State of Israel. (see 2000). The enlarged municipal area border is gerrymandered to exclude large Palestinian populations so that the Jewish population will form a majority.

1967.08.07
The Palestinian population of East Jerusalem go on a general strike against Israeli confiscations of Palestinian land. Israel's defeat of her Arab neighbours results in an escalation of Palestinian terrorism.
Israel begins frantically building high-rise apartment blocks around Palestinian East Jerusalem at French Hill, Ramat Eshkol, Ramot, East Talpiot, Neve Yakov, and Gilo, mostly on confiscated Palestinian land, to increase the Jewish proportion of the city, causing an aesthetic disaster to the Jerusalem skyline.

1968.12
An Israeli airborne group seizes Lebanon's Beirut airport and blows up most of Lebanon's commercial air fleet.

1968
-First television broadcasts

1968.06.09-19
*TWENTY-SEVENTH ZIONIST CONGRESS*, the first to meet in reunited Jerusalem, adopts additions to the Jerusalem program relating to Jewish unity, centrality of Israel, aliya and Jewish education abroad.
The first in reunited Jerusalem after the Six-Day War. An innovation at this Congress was the participation of youth delegations, students, and members of the aliyah movement. The question of aliyah was the focal point of the debates, and the decision of the Israel government to establish a Ministry of Immigrant Absorption was approved. Additional paragraphs on the goals of Zionism were added to the Jerusalem Program: "The unity of the Jewish people and the centrality of Israel in its life; the ingathering of the Jewish people in its historic homeland Ereẓ Israel through aliyah from all lands; the strengthening of the State of Israel founded on the prophetic ideals of justice and peace; the preservation of the identity of the Jewish people through the fostering of Jewish education, Hebrew, and of Jewish spiritual and cultural values; the protection of Jewish rights everywhere." Goldmann resigned as president of the Zionist Organization and no one was chosen to take his place. Louis *Pincus, who had been elected chairman of the Executive after the death of Sharett, was reelected to this post.

1969
-Prime Minister Levi Eshkol dies in office; Golda Meir becomes prime minister
-Five French-built torpedo boats, purchased and paid for by Israel, are successfully brought from Cherbourg port to Haifa, despite French arms embargo
-Elections for Seventh Knesset; Golda Meir remains prime minister.

1969.06.15
Israel's GOLDA MEIR states to 'The Sunday Times' –"There is no such thing as a Palestinian people... It is not as if we came and threw them out and took their country. They didn't exist."

1969-70
-War of Attrition, sporadic military actions by Egypt along the Suez Canal, escalate into full-scale localized fighting until a renewed cease-fire is achieved

1970-1979
1970s
-Black Panthers - a radical protest movement of Israelis of mid-eastern and north African background is active for some time; some of its members later enter mainstream politics.

1970-1972
In USA - The Jewish Defence League bombs the Russian Aeroflot's New York City office, Soviet cultural offices in Washington, and two members are convicted of conspiracy to bomb the Long Island home of the Soviet Mission to the United Nations.

1971
The Israeli Army forcibly confiscates 100,000 dunums of arable land near the Palestinian village of Akraba.

1971.05
The village of Akraba is asked to sell the remaining land. When they refuse their crops are destroyed.

1972
-*TWENTY-EIGHTH ZIONIST CONGRESS*; social problems in Israel, the struggle of Soviet Jewry for aliya, and the promotion of aliya from Western countries are discussed.

1972.04.28
An Israeli Piper plane flies over the Palestinian village of Akraba, spraying a chemical defoliant on the villagers' wheat crops. (See 1971).

1973
-Yom Kippur War - on the Day of Atonement, the holiest day of the Jewish year, Egypt and Syria launch a coordinated surprise attack, repulsed by Israel after unprecedented fierce fighting and heavy losses
-Ephraim Katzir elected fourth president
-David Ben-Gurion, first prime minister, regarded as the father of the State of Israel, dies
-Anti-government protests lead to resignation of Prime Minister Golda Meir
-Elections for Eighth Knesset

1974
-Yitzhak Rabin becomes prime minister
-Separation-of-forces agreement is signed with Egypt
-Gush Emunim, a movement dedicated to Jewish sovereignty over historical Israel (advocating settling Judea and Samaria) becomes active

1975
-Israel signs treaty with EC, instituting a free trade area for industrial products and leading to a significant increase in trade
-UN passes resolution equating Zionism with racism
-Disengagement agreement is signed with Syria

1975
Professor ISRAEL SHAHAK gives, district by district, a list of 385 Palestinian villages destroyed by Jewish bulldozers, out of 475 existent in 1948 (that is more than 81%) –
"To convince us that before Israel, Palestine was a desert, hundreds of villages were razed by bulldozer –their houses, walls, graveyards and their tombs. "Israel Shahak, "Racism and the State of Israel", p.152.

1977
-Elections for Ninth Knesset - Likud party wins elections, ending 29 years of Labor party rule; Menachem Begin becomes prime minister
-Egyptian President Sadat visits Jerusalem, breaking the cycle of Arab rejection of Israel

1977
CLAUDE KLEIN, Director of the Institute of Comparative Law of the Hebrew University of Jerusalem, writes –"If the Jewish people are easily the most numerous in the State of Israel, by the same token, one can still say that the entire population of the State of Israel is not Jewish, as the country has a sizeable non-Jewish minority, mainly Arab and Druze. The question which must be asked is to what extent the existence of a Law of Return which favours the immigration of one part of the population (defined by its religious and ethnic adherence), cannot be regarded as discriminatory", and concludes that because it is not specifically directed against non-Jews it is therefore not discriminatory.
(Published as The Jewish Character of the State of Israel, Ed.Cujas, Paris 1977).

1977.05
MENACHEM BEGIN, right-wing former leader of Jewish anti-British terror group, Irgun Zvai Leumi, becomes prime minister of Israel and begins plans to build Jewish settlements on confiscated Palestinian land.

1978
Camp David Accords, constituting a basis for peace between Israel and Egypt, as well as a basis for solving the Palestinian issue, are signed by Israel and Egypt
Operation Litani - in response to attacks on civilians in northern Israel, Israel takes action against terrorist strongholds in southern Lebanon
Yitzhak Navon is elected fifth president
Twenty-ninth Zionist Congress; religious pluralism in Israel is a major subject of debate

1979
Peace Treaty with Egypt is signed, marking the end of 31 years of hostility and five costly wars
Prime Minister Begin and President Sadat are awarded Nobel Peace Prize

1980-1989
1980
-Basic Law: "Jerusalem, Capital of Israel" is passed by Knesset

1980.03.23
Jewish Israelis in Palestinian territories burn hundreds of Christian New Testaments (Dr Shahak, Jewish Religion, p.21).

1981
-Memorandum of Understanding is signed with USA, forming the basis for civilian and military cooperation
-Iraqi nuclear reactor is destroyed by Israel Air Force, weeks before it is due to go critical and pose a grave threat to Israel and the rest of the world
-The Golan Heights Law is passed by the Knesset
-Elections for the Tenth Knesset; Likud party forms new government.

1981
-Rabbi MEIR KAHANE settles in Israel.
-KAHANE founds the violent nationalist 'Kach' movement and calls for the 'liquidation' of liberal Jews, of whom he says–'their evil threatens every Jew, their sins will sink the Jewish ship.'

1982
-Israel completes withdrawal from Sinai in accordance with the Israel-Egypt Peace Treaty
-Operation Peace for Galilee is launched against PLO terrorist strongholds in Lebanon used for attacks against northern Israel; the IDF withdraws from Lebanon in 1985, retaining a presence in a security zone in southern Lebanon
-*THIRTIETH ZIONIST CONGRESS*.

1982.09.25
Israeli opposition leader, SHIMON PERES, leads a rally of some 300,000 protesters over the massacres of thousands of Palestinian refugees at the Sabra-Chatila camps by Israel's surrogate Lebanese forces with the criminal complicity of Israel's General ARIEL SHARON.

1983
-Chaim Herzog is elected sixth president
-Yitzhak Shamir becomes prime minister, after resignation of Menachem Begin

1984
-Operation Moses brings some 7000 Jews from the ancient Jewish community of Ethiopia to Israel
-Elections for Eleventh Knesset; Shimon Peres becomes prime minister of national unity government.

1984.06
Rabbi MEIR KAHANE announces at a press conference in Jerusalem that his party (Kach) is fully prepared to demolish the al Aqsa Mosque, together with all other Islamic monuments in Jerusalem.

1984.07
Rabbi KAHANE wins a seat in the Israeli parliament, Knesset, representing his extreme nationalist Kach Party, and continues his hate speech against Palestinians ("dogs").

1984.08
Rabbi Meir KAHANE's Kach activists drive Palestinians off beaches on three occasions.

1984.09
Israel's President, Chaim HERTZOG, describes the activities of Rabbi KAHANE's Kach movement as 'a mark of disgrace' which tarnishes the Jewish people, and adds: 'I am ashamed that such a thing exists in our country'. (JC, 13 September 1985).

1985
-Free trade agreement is signed with US
-An emergency economic stabilization program put into effect by the government, together with the labor unions and the employers' organizations, succeeds in lowering annual inflation from 445% to 20%

1985.07.19
The Kach movement becomes a partner in the ruling coalition of the Kiryat Arabah settlement after signing an accord that the local council will take action to immediately dismiss all Palestinian workers in the settlement.

1986
-Yitzhak Shamir becomes prime minister, as part of the national unity government rotation agreement

1987
-*THIRTY-FIRST ZIONIST CONGRESS*; religious pluralism in Israel is a major focus of concern
-Palestinian uprising (intifada) begins in the West Bank and the Gaza Strip

1988
-Memorandum of Understanding is signed with the USA, expanding cooperation between them
-Elections for Twelfth Knesset
-Yitzhak Shamir remains prime minister of national unity government.

1988.10
The Israeli High Court bans Rabbi KAHANE and his Kach movement from contesting elections in Israel in 1988, for their racist and anti-democratic programme which threatens the electoral prospects of other Israeli parties.
KAHANE responds by threatening street violence and predicts that –
'the day will yet come when I will rule over a theocratic, Arab-free Israel.'
He adds that he will take away Palestinian-Arab voting rights or drive them from the country.

1989
-Mass immigration of Jews from the former Soviet Union begins

1990-1997
1990
Labor party ministers resign from the government over lack of progress in the peace process.

1990.11.06
Rabbi, Meir KAHANE, founder of extreme nationalist movement in Israel, Kach, is executed in New York by Al-Sayyid Nusair, an Egyptian. (He is acquitted by a New York court in December 1991). (See February 1994).

1991
-Israel is attacked by Iraqi Scud missiles during Gulf War
-Middle East Peace Conference convenes in Madrid, bringing together representatives of Israel, Egypt, Jordan, Syria, Lebanon and the Palestinians
-UN Security Council rescinds the resolution equating Zionism with racism
-Operation Solomon - most of the Jews remaining in Ethiopia, some 15,000, are brought to Israel in a massive 25-hour airlift

1992
-Elections for Thirteenth Knesset; Yitzhak Rabin of the Labor party becomes prime minister
-*THIRTY-SECOND ZIONIST CONGRESS*, the tenth congress to be held in Jerusalem since the establishment of the State; its debates are more pragmatic than ideological

1993
-Declaration of Principles on Interim Self-Government Arrangements is signed by Israel and the PLO as the representative of the Palestinian people
-Ezer Weizman is elected seventh president.

1993.03.20
The American State Department submits a study to a Congress commission stating –
"More than 200,000 Israelis are now settled in the Occupied Territories (including Golan and East Jerusalem). They amount to 'approximately' 13% of the total population of these territories. About 90,000 of them live in the 150 settlements of the West Bank, 'where the Israeli authorities have about half of the territory.'
"In East-Jerusalem and in the Arab suburbs attached to the municipality," continues the State Department, "almost 120,000 Israelis are settled in about twelve districts. In the Gaza Strip, where the Hebrew State confiscated 30% of an already overpopulated territory, 3,000 Israelis live in about 15 settlements. On the Golan plateau, there are 12,000 spread over about 30 localities." (Source: "Le Monde", 18 April 1993)

1993.04.08
Israel's Yedioth Aharonoth, its biggest circulation paper, writes:
"Since the 70's, there has never been such an acceleration in construction in the [Palestinian] territories. Ariel Sharon (Minister for Housing and Construction), is feverishly busy establishing new settlements, developing those already existent, building roads and preparing new building sites."
(Source: "Le Monde", of 8 April 1993).
This is in direct contravention of the Geneva Convention of 12 August 1949, article 49, which stipulates –
"The occupying power cannot proceed with a transfer of one part of its own civil population into the territory occupied by it."

1994
-Gaza-Jericho Agreement between Israel and the PLO is signed in Cairo
-Israel-Jordan peace treaty is signed, establishing full diplomatic relations
-Morocco and Tunisia interest offices are opened
-Rabin, Peres and Arafat are awarded Nobel Peace Prize.

1994.02.25
Kach member, Baruch GOLDSTEIN, massacres Muslim worshippers in Hebron's al-lbrahimi Mosque.
(Kach is then banned by the Israeli government, but no further arrests are made, and their activity simply continues under the banner – Kahane Chai, i.e., 'Kahane Lives'; see November 1990)

1995
-Interim Agreement on the West Bank and the Gaza Strip is signed by Israel and the PLO, providing for broadened self-government by the Palestinians in the West Bank and the Gaza Strip
-Treaty of Association is signed with EU, broadening trade relations between Israel and the EU
-Prime Minister Yitzhak Rabin is assassinated by a Jewish extremist at a peace rally; Shimon Peres becomes prime minister

1996
-IDF redeploys in the West Bank, including withdrawal from six West Bank cities, implementing the interim agreement
-Trade representation offices are established in Oman and Qatar
-Elections for Fourteenth Knesset and first direct elections for prime minister; Benjamin -Netanyahu of the Likud party is elected prime minister.

1996.10
A so-called red heifer (Melody) is born at Kfar Hasidim near Haifa. Various rabbis affirm its status for the Temple purification rite. (As a preliminary necessity to Temple restoration according to the Jewish Talmud). This confirms Muslim Palestinian fears of Jewish Zionist plans to destroy their sacred sites on Temple Mount.

1997
-Protocol Concerning the Redeployment in Hebron signed between Israel and the PLO

1997.04
The Peace Process with Palestinian Arabs (PLO) negotiated in Oslo grinds to halt under NETANYAHU's security reservations.

1999.01.05
Chief Rabbi of Rehovot, Simcha Hachohen KOOK tells the Knesset's Committee on Constitution, Law and Justice that The Chief Rabbinate of Israel has instructed religious councils, to which Reform and Conservative representatives have been appointed, not to convene.

1990.06
The High Court of Justice orders the Ministry of Religious Affairs to pay NIS 7,000 (approximately $1,750 US) to the Reform Movement. The decision came as a result of the Ministry's refusal, for five years, to fulfil the Court's order to provide financial support to the Reform Movements Hebrew Union College. The Ministry provided the Court-ordered support only after the Reform Movement twice threatened to pursue charges of contempt of court. The initial petition, filed by the Reform Movement in 1993, contended that Hebrew Union College is entitled to the same support as Orthodox yeshivas.

Timeline of zionist events 3Maanantai 20.01.2020 20:48
1939.09.01
World War II breaks out

1940-1949
-1940 The Lehi underground resistance organization, led by Avraham "Yair" Stern, breaks away from Etzel

1940
Yitzhak Shamir (Icchak Jeziernicky) liittyi maanalaiseen juutalaiseen terroristijärjestöön Irgun Zvai Leumiin, joka vastusti terrorin keinoin brittien läsnäoloa Palestiinassa.
Kun järjestö hajosi 1940, Shamir liittyi vieläkin väkivaltaisempaan terroristijärjestöön Lehiin, jota johti Avraham Ster.
Beirutissa, Saksan juutalais-NAZIEN kanssa, solmittujen salaisten sopimusten mukaan, Lehi aloitti toisen rintaman sodan brittejä vastaan, vastapalveluksena Saksan juutalaisNAZIT auttaisivat erottamaan Euroopan juutalaiset Palestiinaan MUUTTOA varten.

1941.03.01
Germany Must Perish! is a 104-page book written by Theodore N. Kaufman, which he self-published in 1941 in the United States. The book advocated genocide through the sterilization of all Germans and the territorial dismemberment of Germany, believing that this would achieve world peace. Kaufman founded the Argyle Press in Newark, New Jersey, United States, in order to publish this book. He was the sole proprietor of the Argyle Press and it is not known to have published any other works.

The Nazi Party used the book, written by a Jewish author, to support their argument that Jews were plotting against their country.

Kaufman advocated the mass extermination through forced sterilization of the German people and the territorial dismemberment of Germany after an Allied victory in World War II.

Kaufman summarized Germany Must Perish! in advertisements in the New York Times and New York Post as: "A dynamic volume outlining a plan for the extinction of Germany and containing a map showing possible dissection and apportionment of its territory."[3] In an interview carried in the September 26, 1941, issue of The Canadian Jewish Chronicle, Kaufman defended his plan for the "sterilization of all Germans":
I believe that the Jews have a mission in life. They must see to it that the nations of the world get together in one vast federation. "Union Now" is the beginning of this. Slowly but surely the world will develop into a paradise. We will have perpetual peace. And the Jews will do the most to bring about this confederation, because they have the most to gain. But how can you get peace if Germany exists? The only way to win an eternal peace is to make the punishment of waging war more horrible than war itself. Human beings are penalized for murder, aren't they? Well, Germany starts all the wars of magnitude. Let us sterilize all Germans and wars of world domination will come to an end!
In the United States

1941
Palmach, the Haganah's strike force, is formed
The Patria, carrying illegal immigrants about to be deported to Mauritius, is sabotaged by the Haganah to prevent its sailing; it sinks in Haifa harbor with 250 aboard

1942
The Struma, returning to Europe after British insistence that it would not be allowed into port in Palestine, founders in the Black Sea and all 770 persons aboard perish.

1943.10
In Palestine – Jewish leader YITZHAK SHAMIR writes an article entitled "Terror" for the journal He Khazit (The Front, a LEHI underground newspaper) of the Jewish terror organization ('LEHI', known by the British as 'Stern Gang') which he heads, in which he proposes to –
"dismiss all the 'phobia' and babble against terror with simple, obvious arguments. ...Neither Jewish morality nor Jewish tradition can be used to disallow terror as a means of war," he writes, and
"We are very far from any moral hesitations when concerned with the national struggle."
"First and foremost, terror is for us a part of the political war appropriate for the circumstances of today, and its task is a major one: it demonstrates in the clearest language, heard throughout the world including by our unfortunate brethren outside the gates of this country, our war against the occupier [Britain]."

1944
The Jewish Brigade, composed of Jews from Palestine, is incorporated into the British army
A group of paratroopers, sent by the Haganah to organize Jewish resistance and rescue Allied prisoners of war, parachutes into Nazi-occupied Europe; two of its members, Hanna Szenes and Perez Goldstein, are captured, tortured and executed.

1945
World War II ends (8 May)
General Sir Alan Cunningham is appointed last High Commissioner
Two Lehi members (Eliyahu Hakim and Eliyahu Bet Tzuri) are hanged by the British in Egypt for the assassination of Lord Moyne, the British Minister of State for the Middle East, in Cairo.

1946.04
Pressured by the American president TRUMAN, Britain agrees to an 'Anglo-American Committee of Inquiry' on Jewish immigration to Palestine, which in turn recommends the immediate admission to Palestine of 100,000 Jewish refugees from Europe, the withdrawal of restrictions on Jewish purchase of Arab land, and the eventual incorporation of both communities in a bi-national state under United Nations trusteeship. Britain refuses the immigration and refers the issue to the United Nations.

1946.06.29
Jewish defense organizations (Haganah, Etzel and Lehi) join together to carry out actions blowing up road and railway bridges which link Palestine with neighboring states
Black Saturday (29 June) - Mandatory government arrests many Jews, including members of the Jewish Agency Executive, exiling many to Cyprus, conducts searches for Palmach members and arms caches, and intensifies policy against illegal immigration South wing of King David Hotel, the seat of the Mandate government and the British army, is blown up by Etzel; 80 killed The Arab economic boycott is first applied by the Arab League against the Jewish community in Palestine (subsequently against the State of Israel) Twenty-second Zionist Congress, the first after the war, meets in Basle.

1946.09.09-24
TWENTY-SECOND ZIONIST CONGRESS in Basle on Dec. 9–24, 1946, The yishuv had participated in the British war effort and had waged an armed struggle against White Paper restrictions. The Revisionists had returned to the Zionist Organization and were represented at the Congress. The *Biltmore Program (1942) on the establishment of Palestine as a Jewish commonwealth had been approved as the program of the Zionist movement at the first international Zionist conference after the war (New York, 1945). The Anglo-American commission of inquiry (1946) had recommended, inter alia, the abolition of a number of existing restrictions and the settlement of 100,000 Jews in Palestine. The British government had refused to accept these recommendations, and the armed resistance of the yishuv had increased. Leaders of the yishuv and the Jewish Agency had been arrested (1946). The Morrison-Grady plan for the cantonization of Palestine and its division into four districts (Jewish, Arab, Jerusalem, and Negev) had been announced. The British had proposed a Jewish-Arab conference in London to reach an agreed solution, and the release of the imprisoned Jewish leaders as a preliminary to this conference. The Congress was therefore faced with the necessity of taking a stand on both the Morrison-Grady proposal and the London Conference. Weizmann stressed the importance of the decision on the establishment of a Jewish state in Palestine and the sympathy with which Zionism and the aspirations of the yishuv were regarded by President Truman and American opinion. The Congress approved the political program of the Zionist Organization "to establish a Jewish commonwealth integrated into the world democratic structure," turned down the plan for the cantonization of Palestine, and also resolved that "in existing circumstances, the Zionist movement is unable to participate in the London Conference." Weizmann, who was opposed to this last resolution and favored participation in the London Conference, resigned from the presidency, and for the first time in the history of the Zionist Organization the Congress failed to elect a new president.

1947.05.15
The United Nations General Assembly votes to create a Special Committee on Palestine, the work of which is boycotted by Palestinian Arabs but aided by Zionist Jews.
It recommends the partition of Palestine. (See July 1937 Peel Report, and November 1947).

1947.06
Letters (apparently from Jewish terrorists) sent to British Cabinet Ministers are found to contain bombs.

1947.07
In Palestine, the Jewish terrorist group Irgun hangs two British sergeants and booby-traps their bodies.

1947.09.03
A postal bomb addressed to the British War Office explodes in the post office sorting room in London, injuring 2 persons. It was attributed to Jewish-zionist Irgun or the Stern Gang, by the Sunday Times (Sept. 24, 1972, p.8)

1947.11.29
The United Nations decides in a Zionist lobbying victory in favour of the Partition of Palestine (more than half to be a Jewish state) and the internationalisation of Jerusalem.

1947.12.11
Six Palestinian Arabs are killed and 30 wounded by bombs thrown from Jewish trucks at Palestinian Arab buses in Haifa; and 12 Palestinians are also killed and others injured in an attack by armed Jewish-zionists on an Arab coastal village near to Haifa.

1947.12.13
Jewish terrorists (probably of Irgun Zvai Leumi), kill 18 Palestinians and wound nearly 60 in Jerusalem, Jaffa and Lydda areas. In Jerusalem, bombs are thrown in the Arab market-place near the Damascus Gate; in Jaffa, bombs are thrown into an Arab cafe; in the Palestinian-Arab village of Al Abbasya, near Lydda, 12 Arabs are killed in an attack with mortars and automatic weapons.

1947.12.19
Haganah zionist terrorists attack an Arab village near Safad, blowing up two houses, in the ruins of which were found the bodies of 10 Palestinian Arabs, including 5 children. Haganah admits responsibility for the act of terrorism against civilians.

1947.12.29
Two British constables and 11 Palestinian-Arabs are killed and 32 injured at the Damascus Gate in Jerusalem when Irgun members throw a bomb from a taxi.

1947.12.30
A mixed force of the Jewish Palmach and the "Carmel Brigade" attack the village of Balad al Sheikh, killing more than 60 Palestinians.

1947
4500 refugees who left Europe on the Exodus are not allowed to disembark in Palestine and are sent back to Europe. Seven Etzel and Lehi members are hanged by British for attacks on the British military; two commit suicide in their prison cell. Etzel hangs two kidnapped British sergeants in retaliation. UN decides on establishment of Jewish and Arab states in Palestine, by a vote of 33 to 13 with 10 abstentions; Arab riots against yishuv begin (29 November)
Israel National Opera Company is opened by Edis de Phillipe, performing in Tel Aviv and around the country.

1948.01.01
Jewish Haganah terrorists attacked a village on the slopes of Mount Carmel, killing 17 Palestinians and wounding 33. Arab volunteers from Arab countries begin to arrive in Palestine to help protect Palestinian-Arab villages but are overwhelmed by the better equipped and organized Zionist forces.

1948.01.04
Haganah terrorists wearing British Army uniforms penetrate into the centre of Jaffa and blow up the Serai (the old Turkish Government House) which is used as headquarters of the Arab National Committee, killing more than 40 persons and wounding 98 others.

1948.01.05
The Arab-owned Semiramis Hotel in Jerusalem is blown up, killing 20 persons, among them Viscount De Tapia, the Spanish Consul. Haganah admits responsibility.

1948.01.07
Seventeen Palestinian Arabs are killed by a bomb at the Jaffa Gate in Jerusalem, 3 of them while trying to escape. Further casualties, including the murder of a British officer near Hebron, are reported from different parts of the country.

1948.01.16
Zionists blow up three Palestinian owned buildings. In the first, 8 children between the ages of 18 months and 12 years, die.

1948.03.03
Heavy damage is done to the Palestinian-owned Salam building in Haifa (a 7 story block of apartments and shops) by Zionists who drive an army truck up to the building and detonate 400lb. of explosives; casualties number 11 Arabs and 3 Armenians killed and 23 injured. The Jewish Stern Gang claims responsibility for the terror.

1948.03.22
Housing block in Iraq Street in Haifa was blown up killing 17 and injuring 100 others. Four members of the Stern Gang drove two truck-loads of explosives into the street and abandoned the vehicles before the explosion.
Irgun, Jewish-zionist underground terror organization, captures the prison of Acre ('Akko) and takes control of a large part of the city of Jaffa (Yafo).

1948.03.31
The Cairo-Haifa Express is mined, for the second time in a month, by an electronically detonated land mine near Benyamina, killing 40 persons and wounding 60 others.

1948.04.09
combined force of Irgun Zvai Leumi (under the leadership of MENACHEM BEGIN) and the Stern Gang, supported by the Palmach forces, capture the Arab village of Deir Yassin and massacre 254 unarmed civilians, including many women and children.
Older Palestinian men and young women are captured and paraded in chains in the Jewish Quarter of Jerusalem; 20 of the hostages are then shot in the quarry of Gevaat Shaul.
This begins a mass exodus of Palestinians from Palestine that eventually amounts to 1,000,000 refugees.

1948.05.03
A book bomb addressed to a British Army officer, who had been stationed in Palestine explodes, killing his brother, Rex Farran.

1948.05.11
A letter bomb addressed to Sir Evelyn Barker, former British Commanding Officer in Palestine, is detected in the nick of time by his wife.

1948.05.15
Britain announces the end of its mandate over Palestine, and troops of the new, poorly trained, badly equipped, and uncoordinated armies of Egypt, Transjordan, Syria, Lebanon, and Iraq invade Palestine.

1948.09.16
Count BERNADOTTE (United Nations Security Council Mediator in Palestine) files his report, stating that –
"It would offend basic principles to prevent these innocent victims of the conflict from returning to their homes, while Jewish immigrants flood into Palestine and, what's more, threatening to permanently replace the dispossessed [Palestinian] Arab refugees who have been here for centuries."
He describes –
"Zionist pillage on a grand scale and the destruction of [Palestinian] villages without apparent military need"
September 17: Count BERNADOTTE and his aide, Col. SEROT, are assassinated by the Jewish-zionist Stern Gang in the "Israeli" controlled sector of Jerusalem after campaigning for the right of Palestinian refugees to return to their homes.
November: The Palestinian villages of Iqrit and Birim are attacked and destroyed, killing and injuring countless unarmed Palestinians, including women and children. The remainder are forcibly expelled from their homes and land.

1948
-State of Israel is proclaimed (5 Iyar - 14 May) by David Ben-Gurion, hours before the British Mandate is due to end (15 May)
-War of Independence begins (15 May) as the armies of Egypt, Syria, Jordan and Lebanon and a contingent from Iraq attack the new state; in 15 months of intermittent fighting, all invaders are repulsed
-Israel Defense Forces (IDF) is founded, incorporating all the pre-state defense organizations
-First census finds a population of 872,700 in Israel - 716,700 Jews and 156,000 non-Jews
-Israeli lira replaces British pound as official currency, with identical value.

1949
-Armistice agreements are signed with Egypt, Jordan, Syria and Lebanon
-Jerusalem is divided between Israel and Jordan, with Jordan holding the Old City and east Jerusalem, and Israel retaining the western and southern parts of the city
-First elections (25 January); David Ben-Gurion heads Labor-led coalition government
-Chaim Weizmann is elected first president
-First Knesset meets in Jerusalem (Tu BeShvat)
-Mass immigration begins, from Arab countries of Middle East and North Africa and displaced persons from Europe
-Jerusalem is declared capital of Israel by the Knesset
-Israel becomes 59th member of UN
-Tzena - rationing of food and other necessities - is instituted
-First ulpan - special classes for intensive teaching of Hebrew to adults - is opened
-Operation Magic Carpet - aliya of Jews from Yemen - begins

1949.02
-All Palestinians in the villages of Anan and Kafr Yasif are forcibly expelled from their homes by the Jewish Haganah.
-Israel, in military retaliation to the attack of the surrounding Arab countries, increases its land area more than the United Nations Partition of Palestine decision allows. (see May 1947). The remaining area of Palestine is swallowed up by Egypt and Transjordan (which becomes the Hashemite Kingdom of Jordan).

1950-1959
1950
-Government ministries are moved to Jerusalem
-First ma'abara - temporary camp for new immigrants - is established

1951
-Elections for Second Knesset

1951.08.14-30
TWENTY-THIRD ZIONIST CONGRESS, the first to meet in Jerusalem; adoption of the Jerusalem program, resolving to work towards the consolidation of the State of Israel, the ingathering of the exiles in Eretz Israel and the unity of the Jewish people.
Weizmann, now president of the State of Israel, was unable to attend, but in a message to the delegates defined the new situation: "There is a deep symbolism in the fact that the Zionist Congress has not met in our ancient land until it has become ours again… It is only now, since we have attained independence and statehood, that we can fully appraise the paramount place held by Zionist Congresses in the evolution of our movement." The opening ceremony of the Congress took place, symbolically, by Herzl's grave in Jerusalem. The chairman of the Executive, Berl *Locker, summed up the history of the Zionist movement and described the road it had taken from Basle to Jerusalem. The central issue debated at the Congress was the status of the Zionist movement after the establishment of a Jewish state. The Basle Program no longer met the requirements of the new reality and was replaced by the "Jerusalem Program" (see *Basle Program), whose essential clause was: "The task of Zionism is the consolidation of the State of Israel, the ingathering of the exiles in Ereẓ Israel and the fostering of the unity of the Jewish people." The coalition formed after the Congress included all the factions except for the Zionist Revisionists – *Ḥerut. Two chairmen were elected to the Executive: Naḥum *Goldmann in New York and Berl Locker in Jerusalem. One of the resolutions, demanding official recognition of the status of the Zionist Organization by the state, was implemented after the Congress in the World Zionist Organization-Jewish Agency for Palestine Status Law passed by the Knesset on Nov. 24, 1952.

1952
-Yitzhak Ben-Zvi is elected second president
-The first Zimriya, a triennial choral festival bringing choirs from around the world to Israel, opens

1953
-Yad Vashem is established to perpetuate the memory of the six million Jews who perished in the Nazi Holocaust.

1953.08.28
Armed Israelis attack the UNRWA Arab refugee camp at Bureij in the Gaza Strip. The "Israelis" throw grenades through the windows of the huts and gun down the fleeing refugees, killing 30 and wounding 62 others.

1953.08.31
In Israel – The newly-created "Unit 31" [Zionist death squad] led by ARIEL SHARON launches a night attack on the Al-Bureij refugee camp, randomly shooting at homes, killing about fifty civilians.

1953.10..14
The Arab village of Qibiya is attacked by Israeli troops, killing 42 villagers.

1953.12
Israeli General MOSHE DAYAN writes –
"Take the American declaration of Independence. It contains no mention of territorial limits.
We are not obliged to fix the limits of the State."
('New York Times', 6 December 1953).

1954
-Egypt stops Israeli freighter, Bat Galim, from passing through the Suez Canal, contravening the cease-fire agreement
-Israeli intelligence fiasco in Egypt causes a scandal (Esek Bish) which continues for nearly a decade and forces Israel's Minister of Defense, Pinchas Lavon, to resign
-Moshe Sharett becomes prime minister, after resignation of Ben-Gurion

1955
Elections for Third Knesset; David Ben-Gurion again becomes prime minister

1956
-Sinai Campaign is launched by Israel, Great Britain and France after terrorist incursions, an Egyptian blockade of the Straits of Tiran and the signing of a tripartite military alliance by Egypt, Jordan and Syria; in the course of the fighting, Israel captures the Gaza -Strip and the entire Sinai peninsula.

1956.04.24-05.07
TWENTY-FOURTH ZIONIST CONGRESS; Nahum Goldman assumes presidency of the Zionist Organization after the post has been vacant for ten years. Was overshadowed by the security situation of the State of Israel, which was threatened by the arms streaming especially into Egypt from the Soviet bloc. Internal affairs in the spheres of aliyah, settlement, and organization of fund raising were also discussed. It was decided to concentrate all funds in the hands of the *Keren Hayesod and United Israel Appeal. Naḥum Goldmann was elected president of the Zionist Organization, an office which had been unfilled since 1946.

1956.10.29
Forty-seven Palestinians, including 7 children and 9 women are massacred by "Israeli" border guards in the village of Kufr Kassem. The guards arrive and announce that there will be a curfew from 5 p.m. that very evening. Most of the men are working in the fields and do not know of the curfew. When they return in the evening, they are summarily shot.

1957
-Israel withdraws from the Gaza Strip and the Sinai Peninsula, is assured free passage of its shipping through the Suez Canal
-Hula swamp is drained, providing arable land and preventing malaria
-Dimona nuclear reactor is constructed with French assistance

1958
-MASHAV Center for International Cooperation is established by the Ministry of Foreign Affairs to share know-how gained from Israel's development experience with developing countries

1959
-Heichal Shlomo - seat of the Chief Rabbinate - inaugurated
-Tzena (rationing) is ended
-Elections for the Fourth Knesset

1959.10.06
The Egypt-Israel Mixed Armistice Commission condemns Israel for expelling several hundred Bedouins of the Azazmah tribe from the Negeb.


1960-1969
1960.12.27-1961.01.11
TWENTY-FIFTH ZIONIST CONGRESS; a constitution is adopted introducing far-reaching reforms and decentralization; the Zionist Organization's name is changed to the World Zionist Organization.The central issues debated at this Congress, were the relationship of the government of Israel to the Zionist Organization and its official status, in light of the sharp criticism leveled against the Organization by Ben-Gurion; aliyah; absorption; Jewish culture and education in the Diaspora. Goldmann was reelected president and chairman of the Executive. After the Congress, Moshe Sharett was elected chairman of the Jerusalem Executive in place of B. Locker, who resigned.

1961
-Adolf Eichmann, organizer of the Nazi extermination program during World War II, stands trial in Jerusalem; he is found guilty and sentenced to death for crimes against humanity and the Jewish people, and is hanged in 1962
-Elections for the Fifth Knesset

1963
-Zalman Shazar is elected third president
-Levi Eshkol becomes prime minister, succeeding David Ben-Gurion

1964
-National Water Carrier, which brings water from the north and center of the country to the semi-arid south, becomes operative
-Pope Paul VI visits Israel

1965
-Israel Museum in Jerusalem is founded as the country's national museum
-Eli Cohen - Israeli intelligence agent in Damascus - is hanged by Syria
-Ashdod international commercial port is opened
-Diplomatic relations are established with Germany, despite vehement opposition and public debate.

1964.12.30-1965.01.10
TWENTY-SIXTH ZIONIST CONGRESS; debate centers on assistance to the State of Israel and the survival of the Jewish nation in the Diaspora, Elections for the Sixth Knesset.
The slogan "Facing the Diaspora," coined in Goldmann's opening address, was the center of debate at this Congress. After the establishment of the state, Goldmann felt it was necessary to regard the aims of Zionism as the survival of the Jewish nation in the Diaspora and the assistance of the state to the Jewish people. The debate, as usual at Congresses held after the establishment of the state, spread to the sphere of relations between the state and the Zionist Organization, aliyah obligations, etc. The Congress resolved on the following as the first of the tasks and functions of the Zionist movement: "The deepening of Zionist awareness and its dissemination as a way of life, based on the recognition of the uniqueness of the Jewish people and the continuity of its history, the unity of the nation despite its dispersion, the mutual commitment of all its parts and their common responsibility for its historic fate, and the recognition of the decisive mission of the State of Israel in assuring its future." Goldmann was reelected president of the Zionist Organization. Sharett, chairman of the Jerusalem Executive, sent his greetings in writing due to the illness from which he died a few months later.

1966
Permanent Knesset building inaugurated in Jerusalem
Hebrew writer S.Y. Agnon is co-recipient of the Nobel Prize for literature.

1967
-Six-Day War (6-11 June)
-Jerusalem is liberated
-The Golan Heights are taken by Israel after fierce fighting against attacking Syrian forces
Judea, Samaria, Gaza, and Sinai peninsula come under Israeli control
-Jerusalem officially reunited, and its municipal boundaries expanded
-Open Bridges policy across the Jordan River bridges, for goods and people, is instituted by Israel
-UN resolution 242 adopted, providing an agreed framework for settling the Arab-Israel dispute (22 November)
-Military government is established in administered areas.

Timeline of zionist events 2Maanantai 20.01.2020 20:46
1918
The American Jewish Congress (AJCongress) was founded in 1918, and represented a "populist counterbalance to the American Jewish Committee (AJC), which was dominated by the wealthy and conservative German-Jewish establishment." Leaders within the American Jewish community, consisting of Jewish, Zionist, and immigrant community organizations, convened the first American Jewish Congress in Philadelphia's historic Independence Hall. Rabbi Stephen S. Wise, Felix Frankfurter, U.S. Supreme Court Justice Louis Brandeis, and others joined to lay the groundwork for a national democratic organization of Jewish leaders from all over the country, to rally for equal rights for all Americans regardless of race, religion, or national ancestry.
1918
The American Jewish Congress (AJCongress) was founded in 1918, and represented a "populist counterbalance to the American Jewish Committee (AJC), which was dominated by the wealthy and conservative German-Jewish establishment." Leaders within the American Jewish community, consisting of Jewish, Zionist, and immigrant community organizations, convened the first American Jewish Congress in Philadelphia's historic Independence Hall. Rabbi Stephen S. Wise, Felix Frankfurter, U.S. Supreme Court Justice Louis Brandeis, and others joined to lay the groundwork for a national democratic organization of Jewish leaders from all over the country, to rally for equal rights for all Americans regardless of race, religion, or national ancestry.

1918.01
Following the Januarstreik in January 1918, a strike demanding an end to the war and better food provisioning that was organized by revolutionaries affiliated with the USPD and officially supported by the party, the USPD quickly rose to about 120,000 members. Despite harsh criticism of the SPD for becoming part of the government of the newly formed German republic during the Oktoberreform, the USPD reached a settlement with the SPD as the German Revolution began and even became part of the government in the form of the Rat der Volksbeauftragten (Council of People's Deputies) which was formed on 10 November 1918 and mutually led by Ebert and Haase following the German Revolution.

1918.10.14
JEW Kurt Eisnert out of Stadelheim prison.

1918.11.23
After his release from prison, JEW Kurt Eisner organized the revolution that overthrew the monarchy in Bavaria (see German Revolution). He declared Bavaria to be a free state and republic, the People's State of Bavaria, on 8 November 1918, becoming the first republican premier of Bavaria. On 23 November 1918, he leaked documents from the Bavarian plenipotentiary in Berlin during July and August 1914 that he thought proved that the war was caused by "a small horde of mad Prussian military" men as well as "allied" industrialists, capitalists, politicians, and princes. At the Berne Conference of Socialists held in Berne, Switzerland, he attacked moderate German socialists for their refusal to acknowledge Germany's part in bringing about World War I. For that speech, and for his uncompromising hostility to Prussia, he became bitterly hated by large sections of the German people.
Monument to Kurt Eisner on the sidewalk where he fell when he was assassinated in Munich
As the new government was unable to provide basic services, Eisner's Independent Social Democrats were soundly defeated in the January 1919 election.

1918.11.29
The German Revolution or November Revolution (German: Novemberrevolution) was a civil conflict in the German Empire at the end of the First World War that resulted in the replacement of the German federal constitutional monarchy with a democratic parliamentary republic that later became known as the Weimar Republic. The revolutionary period lasted from November 1918 until the adoption in August 1919 of the Weimar Constitution.

1918.12.29
However, the agreement did not last long as Haase, Wilhelm Dittmann and Emil Barth left the council again on 29 December 1918 to protest the SPD's actions during the soldier mutiny in Berlin on 23 November 1918. At the same time, the Spartakusbund, led by Rosa Luxemburg and Karl Liebknecht, separated from the USPD again as well to merge with other left-wing groups and form the Communist Party of Germany (Kommunistische Partei Deutschlands, KPD).

1918
The Jewish Legion, a military unit of Jewish volunteers in the British army fighting for the libe-ration of Eretz Israel from Turkish rule, is formed, mainly through the efforts of Vladimir (Ze'ev) Jabotinsky
First meeting of Chaim Weizmann (head of the Zionist Commission, sent by Britain to Palestine and later first president of Israel) with the Emir Feisal, head of the Arab nationalist movement.

1919.01.19
During the elections for the National Assembly on 19 January 1919 from which the SPD emerged as the strongest party with 37.9% of the votes, the USPD only managed to attract 7.6%. Nevertheless, the party's strong support for the introduction of a system of councils (Räterepublik) instead of a parliamentary democracy attracted many former SPD members and in spring 1920 the USPD had grown to more than 750,000 members, managing to increase their share of votes to 17.9% during the parliamentary elections on 6 June 1920 and becoming one of the largest factions in the new Reichstag, second only to the SPD (21.7%). During that period, the SPD briefly published a newspaper, Arbeiterpost.

1919.02.21
JEW Kurt Eisner was assassinated in Munich when German nationalist Anton Graf von Arco auf Valley shot him in the back on 21 February 1919. Eisner was on his way to present his resignation to the Bavarian parliament. His assassination resulted in the elected government of the People's State of Bavaria fleeing Munich and the establishment of the short-lived Bavarian Soviet Republic and parliament.

1919.03
JEW Vladimir Lenin delivered a speech "On Anti-Jewish Pogroms" on a gramophone disc. Lenin sought to explain the phenomenon of antisemitism in Marxist terms. According to Lenin, antisemitism was an "attempt to divert the hatred of the workers and peasants from the exploiters toward the Jews". Linking antisemitism to class struggle, he argued that it was merely a political technique used by the tsar to exploit religious fanaticism, popularize the despotic, unpopular regime, and divert popular anger toward a scapegoat. The Soviet Union also officially maintained this Marxist-Leninist interpretation under Joseph Stalin, who expounded Lenin's critique of antisemitism. However, this did not prevent the widely publicized repressions of Jewish intellectuals during 1948–1953 when Stalin increasingly associated Jews with "cosmopolitanism" and pro-Americanism.
Jews were prominent in the Russian Constitutional Democrat Party, Russian Social Democratic Party (Mensheviks) and Socialist-Revolutionary Party. The Russian Anarchist movement also included many prominent Jewish revolutionaries. In Ukraine, Makhnovist anarchist leaders also included several Jews.

1919
Weizmann and the Emir Feisal sign an agreement for close collaboration between their respective national movements; agreement is later repudiated by Arab nationalists

1920
In 1920, four delegates from the USPD (Ernst Däumig, Arthur Crispien, Walter Stoecker and Wilhelm Dittmann) attended the 2nd World Congress of the Comintern to discuss participating in the Comintern. Whilst Däumig and Stoecker agreed with the International's 21 conditions of entry, Crispien and Dittmann opposed them, leading to a controversial debate over joining the Comintern to break out in the USPD. Many members felt that the necessary requirements for joining would lead to a loss of the party's independence and a perceived dictate from Moscow while others, especially younger members such as Ernst Thälmann, argued that only the joining of the Comintern would allow the party to implement its socialist ideals.

Ultimately, the proposition to join the Comintern was approved at a party convention in Halle in October 1920 by 237 votes to 156, with various international speakers including Julius Martov, Jean Longuet and Grigory Zinoviev. The USPD split up in the process, with both groups seeing themselves as the rightful USPD and the other one as being outcast. On 4 December 1920, the left-wing of the USPD with about 400,000 members merged into the KPD, forming the United Communist Party of Germany (Vereinigte Kommunistische Partei Deutschlands, VKPD) while the other half of the party, with about 340,000 members and including three quarters of the 81 Reichstag members, continued under the name USPD. Led by Georg Ledebour and Arthur Crispien, they advocated a parliamentary democracy. The USPD was instrumental in the creation of the 2½ International in

1920-1929
1919-23 THIRD ALIYA, comprised mostly of young people from Russia with strong Zionist and socialist convictions

1920
-Defenders of Tel Hai, led by Yosef Trumpeldor, make a heroic stand against Arab attackers, becoming a symbol of Jewish defense
-Supreme Council of San Remo Peace Conference resolves that the Mandate for Palestine be conferred on Great Britain
-Jewish community holds elections for Asefat Hanivharim (Elected Assembly), the highest authority for conducting its communal affairs. The Asefat Hanivharim elects the Va'ad Leumi (National Council), which in turn elects an executive to deal with political affairs, education, health, social welfare, etc.
-Haganah, clandestine Jewish defense organization, is founded
-Sir Herbert Samuel is appointed first British High Commissioner
-Chaim Weizmann is elected president of the Zionist Organization
-Keren Hayesod, the financial arm of the World Zionist Organization, is founded, collecting contributions worldwide
-Hebrew becomes the official language of the country
-Histadrut (General Federation of Labor) is founded "uniting all workers in the country who live on the fruits of their own labors"; it serves as a trade union as well as engaging in a wide range of economic and social activities

1921
-Arab anti-Jewish riots - outbreaks of violence in Jaffa, Rehovot, Petah Tikva, Hadera and other places leave 47 Jews dead and many wounded
-Chief Rabbinate is instituted by Mandate authorities; Rabbi Abraham Isaac Hacohen Kook is appointed first Ashkenazi Chief Rabbi of Palestine; Rabbi Ya'akov Meir - first Sephardi Chief -Rabbi, with the title of Rishon LeZion
-First moshav, Nahalal, is established, with a cooperative, rather than communal, framework, allowing more independence for the family unit.

1921.09.1-14
TWELFTH ZIONIST CONGRESS; in Carlsbad a representative of the workers for Palestine is elected to the executive for the first time.
No previous Congress had met in a period so sharply distinguished from the preceding one. This was the first Congress after World War i. It was held after the following crucial events had taken place: the *Balfour Declaration, the British conquest of Palestine, the Bolshevik Revolution in Russia, mass pogroms against Ukrainian Jews, and the London Zionist Conference (1920), at which the *Keren Hayesod was founded. During this period the Zionist movement in America had begun to come to the fore, and the *Brandeis group had clashed with Weizmann's leadership at the London Conference. The Zionist leadership had also been transformed. The "Berlin period" had come to an end with the defeat of Germany in World War i, and the group that had obtained the Balfour Declaration, led by Weizmann and Sokolow, had transferred the Zionist world center to England. At the London Conference, Weizmann was elected president of the Zionist Organization and Sokolow president of the Executive. In addition, the first years after the Balfour Declaration had been marked by anti-Jewish riots in Jerusalem (1920) and Jaffa (1921). Weizmann delivered a report on the political activities of the Zionist Organization during the war and called on the Jewish people to assist in building Ereẓ Israel. Ruppin brought the acquisition of large tracts of land in the Jezreel Valley before the Congress for approval and was opposed by the directorate of the jnf, led by Nehemiah *de Lieme. Bialik, among others, came out in defense of the Jewish workers in Palestine who were the subject of attacks by the "efficiency"-minded group, opposing Weizmann's leadership. For the first time in the history of Zionism, a representative of the workers in Ereẓ Israel, Josef *Sprinzak, was elected to the Executive, which thereafter was situated in London and Jerusalem.

1922
Adolf Hitler, imprisoned for a month in 1922 for assaulting Otto Ballerstedt.

1922.11.28-29
The March on Rome (Italian: Marcia su Roma) was an organized mass demonstration in October 1922, which resulted in Benito Mussolini's National Fascist Party (Partito Nazionale Fascista, or PNF) ascending to power in the Kingdom of Italy (Regno d'Italia). In late October 1922, Fascist Party leaders planned an insurrection, to take place on 28 October. When fascist troops entered Rome, Prime Minister Luigi Facta wished to declare a state of siege, but this was overruled by King Victor Emmanuel III. On the following day, 29 October 1922, the King appointed Mussolini as Prime Minister, thereby transferring political power to the fascists without armed conflict.

1922
League of Nations confirms British Mandate for Palestine, citing the Balfour Declaration in the preamble of the Mandate
The Council of the League of Nations and Great Britain decide that the provisions for a Jewish National Home would not apply to the area east of the Jordan River - three-fourths of the territory included in the Mandate, which eventually becomes the Hashemite Kingdom of Jordan
Palestine Electric Company is founded on the initiative of Pinchas Rutenberg
Churchill White Paper is published, giving a restrictive interpretation to the Balfour Declaration and limiting immigration
The Palestine Order in Council (in effect a constitution) is promulgated by the British Mandatory authorities

1923.08.06-18
*THIRTEENTH ZIONIST CONGRESS*; in Carlsbad lengthy discussion regarding the Zionist Organization, which begins this year to fulfill the tasks required of a "Jewish Agency".
Before it took place, the British Mandate over Palestine had been endorsed by the *League of Nations and the Zionist Organization became officially the *Jewish Agency for Palestine, mentioned in Article 4 of the Mandate and charged with taking steps "to secure the cooperation of all Jews who are willing to assist in the establishment of the Jewish National Home." At this Congress, the proposal to include non-Zionists in the Jewish Agency was debated and aroused bitter opposition from those who considered this a threat to the broad democratic basis of the Zionist Organization. Weizmann defended the proposal against its opponents until it was finally implemented six years later (1929). The possibilities of obtaining financial resources for building up Palestine were debated at length, and Chaim *Arlosoroff delivered a lecture containing a proposal for a planned economic program. The Congress also resolved to open the Hebrew University in Jerusalem.

1923.11.8-9
The Beer Hall Putsch, also known as the Munich Putsch, and, in German, as the Hitlerputsch, Hitler-Ludendorff-Putsch, Bürgerbräu-Putsch or Marsch auf die Feldherrnhalle ("March on the Field Marshals's Hall"), was a failed coup d'état by the Nazi Party (NSDAP) leader Adolf Hitler—along with Generalquartiermeister Erich Ludendorff and other Kampfbund leaders—to seize power in Munich, Bavaria, which took place on 8–9 November 1923. Approximately two thousand Nazis were marching to the Feldherrnhalle, in the city centre, when they were confronted by a police cordon, which resulted in the deaths of 14 Nazis and four police officers.

Hitler, who was wounded during the clash, escaped immediate arrest and was spirited off to safety in the countryside. After two days, he was arrested and charged with treason.

The putsch brought Hitler to the attention of the German nation and generated front-page headlines in newspapers around the world. His arrest was followed by a 24-day trial, which was widely publicised and gave him a platform to express his nationalist sentiments to the nation. Hitler was found guilty of treason and sentenced to five years in Landsberg Prison, where he dictated Mein Kampf to his fellow prisoners Emil Maurice and Rudolf Hess. On 20 December 1924, having served only nine months, Hitler was released. Once released, Hitler redirected his focus towards obtaining power through legal means rather than revolution or force, and accordingly changed his tactics, further developing Nazi propaganda.
The putsch was inspired by Benito Mussolini's successful March on Rome, from 22 to 29 October 1922. Hitler and his associates planned to use Munich as a base for a march against Germany's Weimar Republic government. But circumstances differed from those in Italy. Hitler came to the realisation that Kahr sought to control him and was not ready to act against the government in Berlin. Hitler wanted to seize a critical moment for successful popular agitation and support. He decided to take matters into his own hands. Hitler, along with a large detachment of SA, marched on the Bürgerbräukeller, where Kahr was making a speech in front of 3,000 people.

In the evening, 603 SA surrounded the beer hall and a machine gun was set up in the auditorium. Hitler, surrounded by his associates Hermann Göring, Alfred Rosenberg, Rudolf Hess, Ernst Hanfstaengl, Ulrich Graf, Johann Aigner, Adolf Lenk, Max Amann, Max Erwin von Scheubner-Richter, Wilhelm Adam, Robert Wagner and others (some 20 in all), advanced through the crowded auditorium. Unable to be heard above the crowd, Hitler fired a shot into the ceiling and jumped on a chair yelling: "The national revolution has broken out! The hall is filled with six hundred men. Nobody is allowed to leave." He went on to state that the Bavarian government was deposed and declared the formation of a new government with Ludendorff.

1923.11
A personnel manager couldn't have been more well-meaning in his description. "He was always reasonable, frugal, modest and polite to everyone, especially the officials at the facility," prison warden Otto Leybold wrote about the inmate on Sept. 18, 1924. The prisoner, he added, didn't smoke or drink and "submitted willingly to all restrictions."

The prisoner to whom the warden was referring so reverentially was none other than Adolf Hitler. Still an ambitious beer-hall agitator at the time, Hitler was serving a prison sentence at Landsberg Castle for attempting to stage a coup against the Weimar Republic in November 1923, together with fellow right-wing extremists, JEW Emil Maurice, Rudolf Hess
It is commonly known that the conditions of Hitler's incarceration in Landsberg am Lech were comfortable, and that he used his time there to write Mein Kampf. But historic documents now offer new insights into how he was able to continue to organize his network under the eyes of the prison management.
In 1924 Adolf Hitler spent 264 days incarcerated in Landsberg after being convicted of treason following the Beer Hall Putsch in Munich the previous year. During his imprisonment, Hitler dictated and then wrote his book Mein Kampf with assistance from his deputy, Rudolf Hess.
In the picture Adolf Hitler, JEW Emil Maurice, Hermann Kriebel, Rudolf Hess, and Friedrich Weber at Landsberg Prison

1924
-Mercaz Harav yeshiva is founded by Rabbi Kook
-Technion - Israel Institute of Technology is established in Haifa, with classes conducted in Hebrew

1924-32
-FOURTH ALIYA, comprised of middle-class people, mainly from Poland, who settle in the cities

1925
-Hebrew University of Jerusalem opens on Mount Scopus; ceremony attended by Chaim Weizmann and Lord James Arthur Balfour
-Jewish National and University Library, the national library of Israel and the Jewish people, opens on Mount Scopus as part of the Hebrew University.

1925.08.18-31
-*FOURTEENTH ZIONIST CONGRESS*; in Vienna debate centers on development in wake of Fourth Aliya and the encouragement of private enterprise.
This Congress was much affected by the "prosperity" in Palestine caused by the Fourth Aliyah (mostly from Poland) and the feverish construction of houses and land speculation. It encouraged the view that private enterprise would solve the problems of building Palestine, and criticism of labor settlement methods reached its height. David *Ben-Gurion participated in the debate, delivering a speech on the workers in Palestine and their activities. Ruppin resigned as head of the Jewish Agency Settlement Department, which he had directed for approximately 18 years, and Colonel F.H. *Kisch was appointed to direct the Agency's Political Department in Jerusalem.

1927.08.30-09.11
-*FIFTEENTH ZIONIST CONGRESS*; in Basle the economic crisis in Palestine is the central subject for debate.
The prosperity in Palestine was followed by a severe economic crisis and unemployment, which affected nearly 8,000 workers. Hunger and poverty drove many from the country and aliyah dwindled. Preoccupation with "breaking the crisis" at the 15th Congress spoiled the celebrations in honor of the 30th anniversary of the First Congress. Weizmann outlined a proposal for overcoming the crisis, and Ruppin delivered one of his brilliant Congress speeches on pioneering and its meaning for Zionism. The Executive elected did not include a labor representative and its most forceful personality was Harry *Sacher. Eulogies on Aḥad Ha-Am were delivered by Martin *Buber and Nahum Sokolow.

1929.087.28-08.10
-*SIXTEENTH ZIONIST CONGRESS*; in Zurich a Jewish Agency is constituted, as stipulated in the Mandate, to represent the Jewish community in Palestine vis-a-vis the British authorities, foreign governments and international organizations (from 1923 these tasks had been partly filled by the Zionist Organization in Palestine)
-Widespread Arab riots; in Hebron, 70 Jews are massacred; in Jerusalem, Tel Aviv and Haifa, Arab attacks are thwarted by the Haganah.
A few days after the establishment of the enlarged Jewish Agency in Zurich, bloody riots broke out in Palestine (August 1929) and were followed in quick succession by the report of the British commission of inquiry into the 1929 disturbances; the *White Paper by the colonial secretary, Lord Passfield; restriction on Jewish immigration; the negative report on the possibility of Jewish settlement by Sir John Hope-Simpson; etc. The commission report and Sir John Hope-Simpson's conclusions were openly hostile to the Zionist movement, the jnf, Jewish labor, and practically all other Jewish activities in Palestine. Weizmann immediately resigned as president of the Zionist Organization in protest to the new British policy. His move, in turn, resulted in the "MacDonald Letter," which retracted much of the negative elements in the new trend.

1930.03
The British Shaw Commission reports that Jewish immigration to Palestine is creating a "landless and discontented" class of Palestinians and urges restrictions on management of the Jewish national home.

1931.04
In Palestine – The Jewish Zionist military [terrorist] movement Irgun (HaIrgun HaTzva'i HaLe'umi BeEretz Yisra'el) is founded (to conquer the land, including Jordan and part of Syria; see map-background in their coat of arms behind the weapon to the right) and motivated by Palestinian Arab rioting against Jewish immigration to Palestine.

1930-1939
1931
-Etzel, underground defense and resistance organization, consisting mainly of right-wing and Revisionist elements, is founded.

1931.06.30-07.15
*SEVENTEENTH ZIONIST CONGRESS*; in Basle dissent over the level of cooperation with the British government leads to rift between Revisionists and other parties in the Zionist organization; Nahum Sokolow elected president of the Zionist Organization

1932
Habima Theater Company, producing original Hebrew drama, makes its home in Tel Aviv

1933.08.25
THE HAAVARA AGREEMENT (Hebrew: הֶסְכֵּם הַעֲבָרָה Translit.: heskem haavara Translated: "TRANSFER AGREEMENT") was an agreement between Nazi Germany and Zionist German Jews signed on 25 August 1933. The agreement was finalized after three months of talks by the Zionist Federation of Germany, the Anglo-Palestine Bank (under the directive of the Jewish Agency) and the economic authorities of Nazi Germany. It was a major factor in making possible the migration of approximately 60,000 German Jews to Palestine in 1933–1939.

The agreement enabled Jews emigrate under the new Nazi regime to transfer some portion of their assets to British Mandatory Palestine. Emigrants sold their assets in Germany to pay for essential goods (manufactured in Germany) to be shipped to Mandatory Palestine. The agreement was controversial at the time, and was criticised by many Jewish leaders both within the Zionist movement (such as the Revisionist Zionist leader Ze'ev Jabotinsky) and outside it, as well as by members of the NSDAP and members of the German public. For German Jews, the agreement offered a way to leave Germany; for the Yishuv, the new Jewish community in Palestine, it offered access to both immigrant labor and economic support; for the Germans it facilitated the emigration of German Jews while breaking the anti-Nazi boycott of 1933, which had mass support among European Jews and was thought by the German state to be a potential threat to the German economy

1933-39
FIFTH ALIYA, mainly from Germany, including many academics and professionals, who settled in towns and cities, and accompanied by a large influx of capital

1933
-Four groups of bus drivers join to form a cooperative transport company, Egged
-Hitler comes to power in Germany.

1933.08.21-09.04
*EIGHTEENTH ZIONIST CONGRESS*; conflict between labor and revisionists continues

1934
Sieff Institute, which will later become the Weizmann Institute of Science, is founded in Rehovot

1935.08.20-09.04
*NINETEENTH ZIONIST CONGRESS*; Chaim Weizmann is reelected president of the Zionist Organization

1936.08
The World Jewish Congress (WJC) was founded in Geneva, Switzerland, in August 1936 as an international federation of Jewish communities and organizations. According to its mission statement, the World Jewish Congress' main purpose is to act as "the diplomatic arm of the Jewish people." Membership in the WJC is open to all representative Jewish groups or communities, irrespective of the social, political or economic ideology of the community's host country. The World Jewish Congress headquarters are in New York City, US, and the organization maintains international offices in Brussels, Belgium; Jerusalem, Israel; Paris, France; Moscow, Russia; Buenos Aires, Argentina; and Geneva, Switzerland. The WJC has special consultative status with the United Nations Economic and Social Council.

1936-39
-A three-year period of disorder and violence known as the Arab Revolt (against Jewish immigration and land purchase by Jews), during which hundreds of Jews are murdered
-Tel Aviv port is built, in answer to closure of Jaffa port during Arab general strike

1936
-Some 50 new settlements are established in outlying areas, set up in one day and ready to defend by nightfall, known as the "stockade and watchtower settlements"
-Palestine Philharmonic Orchestra, later the Israel Philharmonic Orchestra, is founded on the initiative of Polish-born violinist Bronislaw Huberman

1937.07
-Lord Peel's report concludes that co-operation between Arabs and Jews in a Palestinian State is impossible (to the dismay of Palestinian Arabs), and recommends the partition of Palestine (that is, the creation of a Jewish State), which would require radical movements of population.
-Peel Commission recommends partitioning Palestine into two states, one Jewish and one Arab, with an area including Jerusalem and a corridor to the sea to remain under British administration.

1937.08.03-16
*TWENTIETH ZIONIST CONGRESS*; it is resolved to negotiate a more favorable partition of Palestine with the British government.

1937.08.20
Jewish Irgun terrorists attack Arab buses in Palestine

1938
-ALIYA B, "illegal immigration" of Jews from Europe, begins; by 1948 almost 100,000 illegal immigrants will arrive
-Charles Orde Wingate helps establish Jewish "special night squads" incorporated into British army units to fight attacking Arab bands
-Etzel member (Shlomo ben Yosef) is hanged by the British for his part in an abortive attack on an Arab bus.

1938.11.7
JEW Herschel Feibel Grynszpan (German: Hermann Grünspan; 28 March 1921 – last rumoured to be alive 1945, declared dead 1960) was a Polish-Jewish refugee born in Germany. His assassination of the German diplomat Ernst vom Rath on 7 November 1938 in Paris was used by the Nazis as a pretext to launch Kristallnacht, the antisemitic pogrom of 9–10 November 1938.

1939.05
The British government issues a White Paper rejecting partition of Palestine into either a Jewish or a Palestinian Arab state, and envisages the establishment of an independent non-racial 'Palestine State' within ten years.
Jewish immigration is to be limited to a total of 75,000 persons over the next five years when a total halt on immigration is to be imposed unless agreed to by the Arab population.
Jews and Arabs are to be invited to share increasingly in the administration, and transfers of land from Jews to Arabs is to be subject to restrictions of the High Commissioner.

Both Arab and Jewish Palestinians reject the proposal but it brings calm to the civil situation, although both Jewish and Arab extremists continue their violent anti-British wars.
White Paper is published, restricting immigration and the sale of land to Jews
Hadassah Hospital, founded by Hadassah, the Women's Zionist Organization of America, is opened on Mount Scopus in Jerusalem.

1939.06.29
Jewish Irgun terrorists attack Arab civilian buses again, bringing the death toll to 24.
November: In despair over the Palestinian conflict, the British government appoints a new commission under Sir John Woodhead to reconsider the recommendations of the Peel Commission Report (see July 1937), which proposes a reduction of the Jewish area of Palestine to 1000 square kilometres around Tel Aviv (the only area in which Jews are a majority).
Both Jewish and Arab Palestinians reject the proposals.

1939.08.16-26
*TWENTY-FIRST ZIONIST CONGRESS* Held in Geneva on Aug. 16–26, 1939, the 21st Congress met on the eve of World War II. The British government had withdrawn its partition plan, conferred with representatives of Jews and Arabs (including Arab governments) at the St. James Conference in London, and published its anti-Zionist White Paper imposing tremendous restrictions on Jewish immigration and purchase of land. The delegates unanimously expressed their strong opposition to the White Paper and declared the readiness of the yishuv to fight against the restrictions. Katznelson extolled the "illegal" *immigration program and called for all the energies of the Zionist movement to be channeled into extending its scope, in view of the threatening political situation in Europe. In the atmosphere of impending war the Executive was reelected for another term. Weizmann closed the Congress with the emotion-filled statement: "I have no prayer but this; that we will all meet again alive." Ussishkin, the president of the Congress, expressed his grave concern for the fate of Polish Jewry.

1939.09.01
World War II breaks out

Timeline of Zionist eventsMaanantai 20.01.2020 20:38

TIMELINE OF EVENTS1870-1896
-The Forerunners of Zionism

-1870s-80s
Hovevei Zion (lovers of Zion) societies in Russia and Romania promote agricultural settlement in the Land of Israel

1870
-Mikve Israel, an agricultural school, is established north of Jaffa

1881.03.13 JEWISH terrorist assassed Tsar Alexander II of Russia. The assassination was planned by the Executive Committee of Narodnaya Volya ("People's Will"), chiefly by Andrei Zhelyabov. Of the four assassins coordinated by Sophia Perovskaya (https://www.cairn.info/revue-histoire-economie-et-societe-2014-4-page-94.htm#), two of them actually committed the deed. One assassin, Nikolai Rysakov, threw a bomb which damaged the carriage, prompting the Tsar to dismount. At this point a second assassin, Ignacy Hryniewiecki, threw a bomb that fatally wounded Alexander II.
Alexander II had previously survived several attempts on his life, including the attempts by Dmitry Karakozov and Alexander Soloviev, the attempt to dynamite the imperial train in Zaporizhia, and the bombing of the Winter Palace in February 1880. The assassination is popularly considered to be the most successful action by the Russian Nihilist movement of the 19th century.

1881-1921
As noted earlier between 1881 and 1914, some 50,000 Jews left Eastern Europe every year to a total of 2.5 million Jews, most of whom came to America.
In the century spanning the years 1820 through 1924, an increasingly steady flow of Jews made their way to America, culminating in a massive surge of immigrants towards the beginning of the twentieth century. Impelled by economic hardship, persecution, and the great social and political upheavals of the nineteenth century--industrialization, overpopulation, and urbanization--millions of Europe's Jews left their towns and villages and embarked on the arduous journey to the "Golden Land" of America.

In the first half of the nineteenth century, Jewish immigrants came mostly, though not exclusively, from Central Europe. In addition to settling in New York, Philadelphia, and Baltimore, groups of German-speaking Jews made their way to Cincinnati, Albany, Cleveland, Louisville, Minneapolis, St. Louis, New Orleans, San Francisco, and dozens of small towns across the United States. During this period there was an almost hundred-fold increase in America's Jewish population from some 3,000 in 1820 to as many as 300,000 in 1880.

Between 1881 and 1924, the migration shifted from Central Europe eastward, with over two-and- one-half million East European Jews propelled from their native lands by persecution and the lack of economic opportunity. Most of those who arrived as part of this huge influx settled in cities where they clustered in districts close to downtowns, joined the working class, spoke Yiddish, and built strong networks of cultural, spiritual, voluntary, and social organizations. This period of immigration came to an end with the passage of restrictive laws in 1921 and 1924. Jewish emigration from Eastern Europe to the United States never again reached the levels that it did before 1920. https://www.loc.gov/exhibits/haventohome/haven-century.html

Prayer Book for Travelers to America
This miniature daily prayer book was printed in Germany in 1842, "especially for travelers by sea to the nation of America." It is the first of three editions of this tiny prayer book published between 1840 and 1860--a period when Jews from German lands immigrated to this country in the tens-of-thousands. Between 1840 and 1860 the Jewish population of this country ballooned from 15,000 to 150,000. Political unrest and economic hardship were primary motivating factors for this migration.

1881-1884
The term "pogrom" became commonly used in English after a large-scale wave of anti-Jewish riots swept through south-western Imperial Russia (present-day Ukraine and Poland) from 1881 to 1884; during this time, more than 200 anti-Jewish events occurred in the Russian Empire, notably pogroms in Kiev, Warsaw and Odessa.
The new Tsar Alexander III initially blamed revolutionaries and the Jews themselves for the riots and in May 1882 issued the May Laws, a series of harsh restrictions on Jews.

1882-1903
-FIRST ALIYA (large-scale immigration), mainly from Russia, including many members of Hovevei Zion

1882
-Leon Pinsker's Autoemancipation, calling for the establishment of a Jewish national center, is published
-Members of the Bilu movement, which called for the revival of the Jewish people through settlement in the Land of Israel, begin to arrive, becoming the first organized group of pioneers

1885
-Nathan Birnbaum coins the term "Zionism" in a periodical promulgating the ideas of the Hovevei Zion movement

1890
-The Hebrew Language Committee is founded by Eliezer Ben Yehuda , "father of the Hebrew language" as part of his struggle towards the rebirth of Hebrew as a modern language

1891
-Ahad Ha'am visits Palestine (as the Land of Israel was then called) and calls for the creation of a Jewish cultural center

1896
-Theodor Herzl, father of political Zionism, writes The Jewish State, asserting that the problem of antisemitism can be resolved only by a Jewish state

1897-1899

1897.08.29-31
*FIRST ZIONIST CONGRESS* is convened (29 August); adoption of the Basle Switzerland program, calling for the establishment of a national home for the Jews in the Land of Israel; Theodor Herzl, the congress' initiator, writes in his journal: "In Basle I founded the Jewish State... In ... fifty years, everyone will realize it. Zionist Organization is founded; Theodor Herzl is elected president.
The location of the First Zionist Congress was to have been Munich, Germany, but due to the opposition of the community and the *Protestrabbiner, it was transferred to Basle and held on Aug. 29–31, 1897. The historical importance of the Congress lies in the formulation of the *Basle Program and the foundation of the Zionist Organization, which united West and East European Zionists in both an organizational and programmatic sense. Up until that time the East European Ḥovevei Zion (see *Ḥibbat Zion) engaged in settlement activities in Ereẓ Israel, and they now accepted political Zionism as well. The approach termed political Zionism, an essential problem debated at the Congress, was raised and defined by Herzl himself. The settlements founded to date had indeed proved the ability of the Jews to farm the land. The Jewish problem, however, could only be solved by large-scale migration and settlement of the country, which could be effected only with international assistance and recognition. By the Third Congress this was expressed in the term "charter." The means and goals of political Zionism were formulated in a key sentence, possessing four subclauses, the Basle Program.
The First Congress also devised a schedule that was followed by all subsequent Congresses: reports on the situation of Jewish communities in the Diaspora (at the first Congresses, the famous speeches of Max *Nordau), lectures on Ereẓ Israel and settlement activities, and debates on cultural questions, which were extremely stormy at the first few Congresses. Herzl acted as the chairman of the Congress (as he did at all Congresses until his death) and was also elected president of the Zionist Organization.
The Congress made a tremendous impression on both Jews and non-Jews throughout the world. Herzl himself summarized the importance of the First Congress thus: "I no longer need to write the history of yesterday [the day on which the Congress opened]; it is already written by others…. Were I to sum up the Basle Congress in a word – which I shall guard against pronouncing publicly – it would be this: At Basle I founded the Jewish State" (Herzl's diary, Aug. 30, Sept. 3, 1897, Complete Diaries, ed. by R. Patai, 2, 580–1). Ḥayyim Naḥman *Bialik even published a poem titled "Mikra'ei Ẓiyyon" in honor of the First Congress (for English translations see Goell, Bibliography, 489–90, no. 237). A full list of the participants in the First Congress with biographical and bibliographical details was compiled by H. Orlan in Herzl Year Book, 6 (1964–65), 133–52. There is a vast literature on the First Congress including Warum gingen wir zum ersten Zionistenkongress? (1922), in which 32 participants recount the motives which prompted their participation in the First Congress, and Sefer ha-Congress (1923, 19502), an anthology edited by Leib Yaffe. The official language of the first Congresses was German (the minutes were published in this language until the beginning of the 1930s and after that in English). The language spoken from the rostrum was, for many years, also mostly German, but since many delegates spoke a kind of Yiddishized German it was nicknamed "Kongressdeutsch."
Visionary leader Theodor Benjamin Zeev Herzl convened the First Zionist Congress -"At Basel I founded the Jewish State. If I said this out loud today, l would be greeted by universal laughter. In five years perhaps, and certainly in fifty years, everyone will perceive it."
The name "Zionism" was derived from the longing for Zion, one of the ancient biblical names of Jerusalem. (Theodor Herzl, 3 September 1897)

1897
Jews in the revolutionary movement
Kampf un kempfer – a Yiddish pamphlet published by the PSR exile branch in London 1904.

Many Jews were prominent in Russian revolutionary parties. The idea of overthrowing the Tsarist regime was attractive to many members of the Jewish intelligentsia because of the oppression of non-Russian nations and non-Orthodox Christians within the Russian Empire. For much the same reason, many non-Russians, notably Latvians or Poles, were disproportionately represented in the party leaderships.

In 1897 General Jewish Labour Bund (The Bund), was formed. Many Jews joined the ranks of two principal revolutionary parties: Socialist-Revolutionary Party and Russian Social Democratic Labour Party—both Bolshevik and Menshevik factions. A notable number of Bolshevik party members were ethnically Jewish, especially in the leadership of the party, and the percentage of Jewish party members among the rival Mensheviks was even higher. Both the founders and leaders of Menshevik faction, Julius Martov and Pavel Axelrod, were Jewish.

Because some of the leading Bolsheviks were Ethnic Jews, and Bolshevism supports a policy of promoting international proletarian revolution—most notably in the case of Leon Trotsky—many enemies of Bolshevism, as well as contemporary antisemites, draw a picture of Communism as a political slur at Jews and accuse Jews of pursuing Bolshevism to benefit Jewish interests, reflected in the terms Jewish Bolshevism or Judeo-Bolshevism.[citation needed] The original atheistic and internationalistic ideology of the Bolsheviks (See proletarian internationalism, bourgeois nationalism) was incompatible with Jewish traditionalism. Bolsheviks such as Trotsky echoed sentiments dismissing Jewish heritage in place of "internationalism".

Soon after seizing power, the Bolsheviks established the Yevsektsiya, the Jewish section of the Communist party in order to destroy the rival Bund and Zionist parties, suppress Judaism and replace traditional Jewish culture with "proletarian culture".

1897-1997
The Years of Challenge and Achievement

1898.08.28-31
-*SECOND ZIONIST CONGRESS*; in Basle foundations laid for the formation of the Jewish Colonial Trust, later the Anglo-Palestine Bank.
In his opening address, Herzl called on the Zionists to "conquer the communities," a slogan which later led to the program of "work in the present," i.e., in the Diaspora, in order to deprive various assimilationists of their self-appointed role as spokesmen of the Jewish people. At this Congress the foundations were laid for the *Jewish Colonial Trust and David *Wolffsohn was placed in charge of implementing the project. Leo *Motzkin, who had just returned from Ereẓ Israel, presented a detailed report on the situation of both the new and the old yishuv. A group of Zionist Socialists demanding representation for the Jewish proletariat in the leadership of the Zionist Organization made their first appearance at this Congress. Herzl was opposed to splitting the precariously united Zionist camp. The struggle between the "political" and "practical" Zionists had been set aside at the First Congress, and the resolution to establish the Jewish Colonial Trust further narrowed the gap between the two camps.

-Kaiser Wilhelm II of Germany visits Palestine, meeting with Theodor Herzl, who is also visiting at the time

1899.04.25 DAILY INTER MOUNTAIN : BUTTE. MONTANA, TUESDAY, APRIL 25, 1899.

https://chroniclingamerica.loc.gov/lccn/sn85053057/1899-04-25/ed-1/seq-2/#date1=1836&sort=relevance&rows=50&words=6%2C000%2C000+Jews&searchType=basic&sequence=0&index=4&state=&date2=1922&proxtext=6000000+jews&y=17&x=11&dateFilterType=yearRange&page=2

Europe + Russia has 6,000,000 Jews , America 350,000, Africa 500,000, Asia 250,000 and Australasia 20,000.

So, altogether , there are 7,120,000 of this nation (jews).

1899.08.15-18
*THIRD ZIONIST CONGRESS* in Basle adopts a complete constitution.
Opened with a report by Herzl of his meetings with Kaiser William II in Constantinople (Oct. 18, 1898) and Jerusalem (Nov. 2), in addition to a casual meeting at Mikveh Israel. While these meetings produced no practical results, their demonstrative value, in the presentation of the Zionist case before the head of a great power, was immense. There was a great deal of debate about the exact meaning of the "charter," first mentioned by Herzl, and the significance of the term "public law" in the Basle Program, i.e., whether the intent was a license from all the powers or only from Turkey. Herzl was persuaded to accept the latter interpretation. It was also resolved that the Jewish Colonial Trust would confine its settlement activities to Ereẓ Israel and Syria. The "practical" Zionists failed in their attempts to gain the Congress' approval for initiating settlement activities before obtaining the "charter," and the theoretical debates on cultural matters, which occupied several Congresses from the Second on, continued. Herzl was preoccupied with political activities, and everything outside this sphere was thrust aside.

1900-1909
1900.08.13-16
-*FOURTH ZIONIST CONGRESS*; in London persecution of Romanian Jewry and the problems of Jewish workers in Palestine are discussed.
The reason for choosing London as the location of this Congress was given by Herzl in his opening speech as follows: "England, great England, free England, England looking over all the seas, will understand our aspirations. From here the Zionist idea will take its flight further and higher, of that we are sure." The Congress bore the imprint of the severe crisis in Romanian Jewry, with many thousands forced to leave the country and those remaining behind subject to pressure and harassment. Herzl viewed the persecution of Romanian Jewry as further proof of the urgent necessity for a Zionist solution. Since the "charter" was still a distant prospect, matters demanding immediate attention came to the fore. The position of the Jewish workers in Ereẓ Israel was also brought up at this Congress.

1901.12.26-30
*FIFTH ZIONIST CONGRESS*; in Basle the Jewish National Fund (Keren Kayemet LeIsrael) is founded by the Zionist Organization for the purpose of purchasing land in the Land of Israel to be the "eternal possession of the Jewish people".
Herzl presented this Congress, with the greatest of his achievements – an interview with the sultan. He also presented a report on the initial activities of the Jewish Colonial Trust. These achievements, however, did not satisfy many of the delegates, especially a group of young men who organized the *Democratic Fraction. They advanced the concept of Zionism as an internal Jewish renaissance and demanded serious attention to the problems of Jewish culture, instead of concentrating solely on political activities, which they regarded as sterile. The main achievement of this Congress was the establishment of the *Jewish National Fund (jnf) on the lines proposed by Hermann *Schapira at the First Congress.

1902
-Sha'are Tzedek clinic (today a modern hospital) opens in Jerusalem, to provide free medical services for the people of Jerusalem.

1903.08.23-28
*SIXTH ZIONIST CONGRESS*; in Basle discussion of the British government's offer of a territory in Uganda for Jewish settlement; the offer causes a major split in the movement, and while approved by a majority of delegates is later abandoned.
In accordance with a resolution taken at the Fifth Congress, the Sixth took place two years after its predecessor instead of one, as had been the practice. This was the last Congress in which Herzl participated and was also the stormiest and most tragic. While the "charter" was as far as ever from Herzl's grasp, the pressure for a solution to the Jewish problem was mounting, particularly after the shock of the Kishinev pogrom in the spring of the same year. This situation gave rise to "temporary solutions," such as the *El-Arish project, to which Herzl devoted much of his energies and with whose results he was bitterly disillusioned. In spite of the Kishinev pogrom, Herzl had visited Russia, where he met Minister of Interior Plehve. He also received an official offer from the British government, which was willing to allocate a territory for Jewish settlement in Uganda, East Africa. At the Congress, Herzl advanced this proposal for serious examination, while simultaneously emphasizing that "our views on Ereẓ Israel cannot and will not be subject to change. Uganda is not Zion and will never be Zion. This proposal is nothing more than a relief measure, a temporary means of allaying distress." The vote on the *Uganda Scheme was as follows: 295 in favor, 178 against, and 98 abstentions. At first those opposed to the scheme left the hall, headed by Jehiel *Tschlenow, but were persuaded to return by Herzl personally, who appealed to them not to destroy the Zionist Organization. The Uganda Scheme overshadowed all other matters at the Congress, such as Franz *Oppenheimer's lecture on cooperative settlement, a program that was implemented some years later in the settlement Merḥavyah. Approximately one year after this Congress, Herzl died.

1903
-Anglo-Palestine Bank (now Bank Leumi) is established, becoming the principal financial institution of the yishuv (Jewish community in Palestine)
-The Hebrew Teachers' Association is formed-

1903-1906
A much bloodier wave of pogroms broke out from 1903 to 1906, leaving an estimated 2,000 Jews dead and many more wounded, as the Jews took to arms to defend their families and property from the attackers. The 1905 pogrom against Jews in Odessa was the most serious pogrom of the period, with reports of up to 2,500 Jews killed.

1904-14
-SECOND ALIYAimmigrants, mainly from Russia and Poland, begin to arrive, after repeated pogroms and impoverishment; a number of new agricultural settlements are founded by the immigrants

1904
-Theodor Herzl, father of political Zionism, dies

1905.07.27-08.02
*SEVENTH ZIONIST CONGRESS*; in Basle David Wolffsohn elected president of the Zionist Organization.
Was opened by its new president, Nordau, who delivered a eulogy on Herzl. Immediately afterward, a stormy debate on the Uganda proposal broke out. Opposition to the scheme had grown with the return of the commission of inquiry and its negative report on conditions in Uganda, which it found unsuitable for Jewish mass settlement. Despite the opposition of the Territorialists, who were supported by *Po'alei Zion, the Congress resolved to reject finally the Uganda Scheme and the notion of settlement anywhere except in Ereẓ Israel and its immediate vicinity. The Territorialists, headed by Israel *Zangwill, withdrew from the Congress and the Zionist Organization and founded the Jewish Territorial Association (see *Territorialism). A resolution to the effect that practical settlement activities would not be delayed until public rights had been obtained, but would begin at once, was then passed. Otto *Warburg, who was to become the moving spirit of practical Zionism, made his first impressive appearance at this Congress. He emphasized the political value of limited settlement and the need for introducing it in a systematic way. In place of Nordau, who refused to accept the position, Wolffsohn was elected chairman of the Executive which was equivalent to the head of the Zionist Organization. The center of the Zionist movement moved from Vienna to Cologne, where Wolffsohn lived.

1906
-Bezalel Academy of the Arts, headed by Boris Schatz, is opened in Jerusalem, to encourage talented young Jews to study art.

1906.11.11 81
Jewish Americans met in the Hotel Savoy in New York City to establish the American Jewish Committee.The group was concerned about pogroms against Jews in the Russian Empire. The official committee statement on the purpose was to "prevent infringement of the civil and religious rights of Jews and to alleviate the consequences of persecution."

1907.08.14-21
-*EIGHTH ZIONIST CONGRESS*; at The Hague decision is made to proceed with political Zionism (international efforts to obtain a charter for the Jews in Palestine) and practical Zionism (settlement); it is acknowledged that both are necessary and together form a whole.
In accordance with Herzl's tradition of keeping the Zionist movement in the public eye, this Congress met at The Hague on Aug. 14–21, 1907, while the Second International Peace Conference was taking place there. The struggle between political and practical Zionists was resolved by the decision that settlement activity in Ereẓ Israel should not be delayed until after the receipt of the "charter." On the contrary, planned small-scale settlement, not exceeding the limits of the Basle Program, was to precede the charter, which would thus be obtained on the strength of these "small" achievements. Wolffsohn was the mediator between the two camps. As Herzl's close friend and loyal disciple, on the one hand, and a sober man of affairs, on the other, he was eminently suited to this function. Weizmann's famous speech on "synthetic Zionism" merged political and practical Zionism into an organic whole and laid a common foundation for both camps. He stated: "We must aspire to a charter, but our aspiration will be realized only as a result of our practical work in Ereẓ Israel." As a result of this approach, the *Palestine Office was founded in Jaffa in 1908 to direct the work of agricultural settlement on behalf of the World Zionist Organization. The office was headed by Arthur *Ruppin.

1907-1912
Jewish members of the Duma
Osip Gunzburg, founder of the Society for the Promotion of Culture among the Jews of Russia and the father of Horace Günzburg.

In total, there were at least twelve Jewish deputies in the First Duma (1906–1907), falling to three or four in the Second Duma (February 1907 to June 1907), two in the Third Duma (1907–1912) and again three in the fourth, elected in 1912. Converts to Christianity like Mikhail Herzenstein and Ossip Pergament were still considered as Jews by the public (and antisemitic) opinion and are most of the time included in these figures.

At the 1906 elections, the Jewish Labour Bund had made an electoral agreement with the Lithuanian Labourers' Party (Trudoviks), which resulted in the election to the Duma of two (non-Bundist) candidates in the Lithuanian provinces: Dr. Shmaryahu Levin for the Vilnius province and Leon Bramson for the Kaunas province.

Among the other Jewish deputies were Maxim Vinaver, chairman of the League for the Attainment of Equal Rights for the Jewish People in Russia (Folksgrupe) and cofounder of the Constitutional Democratic Party (Kadets), Dr. Nissan Katzenelson (Courland province, Zionist, Kadet), Dr. Moisei Yakovlevich Ostrogorsky (Grodno province), attorney Simon Yakovlevich Rosenbaum (Minsk province, Zionist, Kadet), Mikhail Isaakovich Sheftel (Ekaterinoslav province, Kadet), Dr. Grigory Bruk, Dr. Benyamin Yakubson, Zakhar Frenkel, Solomon Frenkel, Meilakh Chervonenkis. There was also a Crimean Karaim deputy, Salomon Krym.

Three of the Jewish deputies, Bramson, Chervonenkis and Yakubson, joined the Labour faction; nine others joined the Kadet fraction. According to Rufus Learsi, five of them were Zionists, including Dr. Shmaryahu Levin, Dr. Victor Jacobson and Simon Yakovlevich Rosenbaum.

Two of them, Grigori Borisovich Iollos (Poltava province) and Mikhail Herzenstein (b. 1859, d. 1906 in Terijoki), both from the Constitutional Democratic Party, were assassinated by the Black Hundreds antisemite terrorist group. "The Russkoye Znamya declares openly that 'Real Russians' assassinated Herzenstein and Iollos with knowledge of officials, and expresses regret that only two Jews perished in crusade against revolutionaries.

The Second Duma included seven Jewish deputies: Shakho Abramson, Iosif Gessen, Vladimir Matveevich Gessen, Lazar Rabinovich, Yakov Shapiro (all of them Kadets) and Victor Mandelberg (Siberia Social Democrat), plus a convert to Christianity, the attorney Ossip Pergament (Odessa).

The two Jewish members of the Third Duma were the Judge Leopold Nikolayevich (or Lazar) Nisselovich (Courland province, Kadet) and Naftali Markovich Friedman (Kaunas province, Kadet). Ossip Pergament was reelected and died before the end of his mandate.

Friedman was the only one reelected to the Fourth Duma in 1912, joined by two new deputies, Meer Bomash, and Dr. Ezekiel Gurevich.

1908
-Hatzvi, first Hebrew daily, is published in Jerusalem
-Office of Zionist Organization is opened in Jaffa

1909
-Hashomer organization is founded, taking over responsibility for the security of Jewish settlements.

1909.05.26
The Evening Times, wednesday, may 26, 1909
Mesopotamia for the jews.
The hope of the Jews to establish a Zionist settlement in Palestine is like like hope in all other human breasts; it springs eternal. Though long deferred, it has not made the heard sick, and it is brightened by the announcement of plans for the establishing of a great Jewish colonny in Mesopotamia. When the Jews interested in making a Zionist settlement in Palestine began to plan they intented to include the colonization of Mesopotamia in their general scheme.
Sucsess was dependent upon aid in Turkey, and that support was witheld.
The offer of Mesopotamia to the Jews by the Young Turks will, it is belived, win united Zionist support for the present plan. The settlement of Mesopotamia would be regarded as a step toward the colonization of Palestine.
The plan is supported by international Jewish organizations witch are working together for the first time. Credit for bringing them together is given to Jacob H. Schiff, the New York banker, and I. Zangwell, president of the Jewish territorial organization, which received the Turkish governments proposal to turn over Mesopotamia to the Jews, with homerule. The cordial cooperation of the Jewish territorial organization, theJewish colonization association, the Jewish German relief society, the French alliance of Jews and the Zionist movement is expected.
Mesopotamia has room for the 6,000,000 Jews in Russia and the 400,000 Jews in Roumania. It is expected that an expedition to investigate conditions will be organized. The Jewish Coloniazation association relies for support partly upon the Baron de Hirsch fund, orginally $45,000,000, which is now estimated to mount to $55,000,000. Baron Edmond Rothchild of Paris, who long ago began the establishment of Jewish colonies in Palestine, and David Wolfsohn of Gologne, head of the Zionist movement, are said to favor the Mesopotamian plan.
The Zionist organizations in the United States number 350 and their total membership is 50,000. The Jewish territorial organization has within the last few years sent many colonist into the south and west making Galveston, Texas, the center of its operations.
That a man of Mr. Schiffs resources, financial and as an organizer, is interested in the plan to establish a Jewish colony in Mesopotamia shows how great are its possibilities and how seriously it is being considered. The New York Herald says that Mr. Schiff is expected in London this week to confer with the men who have received assurances from Turkey in regard to Mesopotamia, and it says further that even more rule are desired.

1909.12.26-30
*NINTH ZIONIST CONGRESS*; in Hamburg representatives of Jewish workers in Palestine participate for the first time.
This was the first Congress to meet in Germany. The hope that the attitude of the Turkish government toward Zionism would change after the revolution of the Young Turks, which had taken place in the previous year, was expressed by both Wolffsohn and Nordau. A very strong opposition to Wolffsohn's leadership emerged at this Congress and was led by Menahem *Ussishkin, Weizmann, and Nahum *Sokolow and joined by representatives of the workers in Ereẓ Israel, appearing for the first time at a Zionist Congress. They were united in their opposition to the "commercial" approach to the settlement activities, which evaluated every project by its economic efficiency. The decision to begin cooperative settlement according to the Oppenheimer plan was a great concession to the "practical" Zionists, representatives of Po'alei Zion, and the workers of Ereẓ Israel. Wolffsohn was finally reelected president of the Zionist Organization and chairman of the Executive, which also included Warburg and Jacobus *Kann. Friction over Woffsohn's methods, which were also criticized by the political Zionists as not close enough to those of Herzl, did not come to an end with the closing session of this

-Tel Aviv, first all-Jewish city in modern times, is founded near Jaffa
-First kibbutz, Degania, is founded by young Jewish pioneers on the shores of Lake Kinneret (Sea of Galilee), combining agricultural settlement with a collective way of life

1910-1919

1911.08.09-15
*TENTH ZIONIST CONGRESS*; in Basle Otto Warburg elected president of the Zionist Organization
This Congress earned the name of "The Peace Congress" for ending the quarrels and friction of the "Cologne period" and bringing total victory to the realistic "synthetic" trend in Zionism. In his opening address, which contained the announcement of his resignation, Wolffsohn gave his blessings to the period of Zionist history about to commence after the "Vienna period" and his own "Cologne period." Detailed discussion of practical activity in Ereẓ Israel and Hebrew culture took place. For the first time in the history of the Congresses, a whole session, led by Ussishkin, was conducted entirely in Hebrew. The relations with the Arabs were also discussed in a speech by Shelomo *Kaplansky. The Zionist headquarters were transferred from Cologne to Berlin, and the new leadership consisted of the president Otto Warburg and Arthur *Hantke, Shemaryahu *Levin, Victor *Jacobson, and Sokolow.

1913.09.02-09
*ELEVENTH ZIONIST CONGRESS*; in Vienna decision to establish a Hebrew University in Jerusalem is taken.
The demonstrative absence of Nordau at this Congress, was a silent protest against the abandonment of Herzl's line. Arguments about the body in charge of the Jewish Colonial Trust took place with the Executive and with Wolffsohn and his associates. Ruppin presented a detailed report on the first settlement activities on behalf of the Palestine Office. This report, together with Levin's survey of 30 years of settlement in Ereẓ Israel, were an indirect tribute to "small-scale" deeds. On the suggestion of Weizmann and Ussishkin, it was resolved to establish a Hebrew University in Jerusalem. Bialik made an impressive appearance at the closing session. Wolffsohn, who was the president of the Eleventh Congress, died a year afterward.

1914-18
World War I

1914
AJC helped create the American Jewish Joint Distribution Committee, established to aid Jewish victims of World War I. After the war, Marshall went to Europe and used his influence to have provisions guaranteeing the rights of minorities inserted into the peace treaties.

1915.12.21
Several SPD members in the Reichstag, the German parliament, voted against the authorization of further credits to finance World War I, an incident that emphasized existing tensions between the party's leadership and the left-wing pacifists surrounding Hugo Haase and ultimately led to the expulsion of the group from the SPD on 24 March 1916.

1915-17
NILI, secret Jewish organization spying for the British, is active until its members are captured by the Ottoman authorities.

1916
Vuonna 1916 Britannian Egyptin-edustaja Henry McMahon lupasi turkkilaisten hallinnassa oleville arabialueille itsenäisyyden. Nämä alueet sijaitsevat nykyisten Syyrian, Israelin, Länsirannan, Gazan kaistan, Libanonin, Jordanian ja Irakin alueilla sekä Arabian niemimaalla. Vastineeksi Britannian itsenäisyyslupauksista arabijoukot ajoivat Britannian tukemina turkkilaiset pois Palestiinasta.

1917
JEW Kurt Eisner joined the Independent Social Democratic Party of Germany in, at the height of World War I, and was convicted of treason in 1918 for his role in inciting a strike of munitions workers. He spent nine months in Cell 70 of Stadelheim Prison, but was released during the General Amnesty in October of that year.

1917.03.08-16
The February Revolution (Russian: Февра́льская револю́ция, IPA: [fʲɪvˈralʲskəjə rʲɪvɐˈlʲutsɨjə], tr. Fevrálʹskaya revolyútsiya), known in Soviet historiography as the February Bourgeois Democratic Revolution and sometimes as the March Revolution, was the first of two revolutions which took place in Russia in 1917.https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Bolshevism

Jewish revolutionary leaders Esther Frumkin, Leon Trotsky, and Rafael Abramovitch, Vladimir Lenin, Karl Radek, Julius Martov, and Emma Goldman. Walter Laqueur traces the Jewish-Bolshevik conspiracy theory to Nazi ideologue Alfred Rosenberg, for whom Bolshevism was "the revolt of the Jewish, Slavic and Mongolian races against the German (Aryan) element in Russia". Germans, according to Rosenberg, had been responsible for Russia's historic achievements and had been sidelined by the Bolsheviks, who did not represent the interests of the Russian people, but instead those of its ethnic Jewish and Chinese population.

The main events of the revolution took place in and near Petrograd (present-day Saint Petersburg), the then-capital of Russia, where long-standing discontent with the monarchy erupted into mass protests against food rationing on 23 February Old Style (8 March New Style). Revolutionary activity lasted about eight days, involving mass demonstrations and violent armed clashes with police and gendarmes, the last loyal forces of the Russian monarchy. On 27 February O.S. (12 March N.S.) mutinous Russian Army forces sided with the revolutionaries. Three days later Tsar Nicholas II abdicated, ending Romanov dynastic rule and the Russian Empire. A Russian Provisional Government under Prince Georgy Lvov replaced the Council of Ministers of Russia.

The revolution appeared to break out without any real leadership or formal planning. Russia had been suffering from a number of economic and social problems, which compounded after the start of World War I in 1914. Disaffected soldiers from the city's garrison joined bread rioters, primarily women in bread lines, and industrial strikers on the streets. As more and more troops deserted, and with loyal troops away at the Front, the city fell into chaos, leading to the overthrow of the Tsar. In all, over 1,300 people were killed during the protests of February 1917.

1917.04.06
The USPD was founded at a conference in Gotha, with Hugo Haase as the party's first chairman. The Spartakusbund also merged into the newly founded party, but it retained relative autonomy. To avoid confusion, the existing SPD was typically called the Majority Social Democratic Party of Germany (Mehrheits-SPD or MSPD, majority-SPD) from then on. Luise Zietz was one of the main agitators in favor of a split in the party in 1917. She became a leader in the creation of the USPD's women's movement.

1917.10.31
The declaration was made in a letter from Foreign Secretary Arthur James Balfour to Baron Rothschild (Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild), a leader of the British Jewish community, for transmission to the Zionist Federation of Great Britain and Ireland, a Zionist organization. The letter reflected the position of the British Cabinet, as agreed upon in a meeting on 31 October 1917. It further stated that the declaration is a sign of "sympathy with Jewish Zionist aspirations."
The statement was issued through the efforts of Chaim Weizmann and Nahum Sokolow, the principal Zionist leaders based in London; as they had asked for the reconstitution of Palestine as “the” Jewish national home, the declaration fell short of Zionist expectations.

1917.11.07
The October Revolution,[a] officially known in Soviet historiography as the Great October Socialist Revolution and commonly referred to as the October Uprising, the October Coup, the Bolshevik Revolution, the Bolshevik Coup, or the Red October, was a revolution in Russia led by the Bolshevik Party of Vladimir Lenin that was instrumental in the larger Russian Revolution of 1917–23. It took place through an armed insurrection in Petrograd on 25 October (Old Style, O.S.; 7 November, New Style or N.S.) 1917.

The October Revolution had followed and capitalized on the February Revolution earlier in the year. The February Revolution had overthrown the Tsarist autocracy, resulting in a provisional government. The provisional government had taken power after being proclaimed by Grand Duke Michael, Tsar Nicholas II's younger brother, declined to take power after the Tsar had stepped down.

During this time, urban workers began to organize into councils (soviets) wherein revolutionaries criticized the provisional government and its actions. After the Congress of Soviets, the new governing body, had its second session it elected members of the Bolsheviks and other left-wing groups such as the Left Socialist Revolutionaries (Left SR) to important positions within the new state of affairs. This immediately initiated the establishment of the Russian Soviet Republic. On 17 July 1918[c], the Tsar and his family, including his five children aged 13 to 22, were executed.

The revolution was led by the Bolsheviks, who used their influence in the Petrograd Soviet to organize the armed forces. Bolshevik Red Guards forces under the Military-Revolutionary Committee began the occupation of government buildings on 25 October (O.S.; 7 November, N.S.), 1917. The following day, the Winter Palace (the seat of the Provisional government located in Petrograd, then capital of Russia) was captured.

The slogan of the October revolution was All Power to the Soviets, meaning all power to grassroots democratically elected councils. For a time, this was observed, with the interim Bolshevik-only Sovnarkom or Soviet government replaced by a Bolshevik-Left SR coalition government with an All-Russian Central Executive Committee of Soviets composed of all representatives of all factions who supported Soviet power and legally entrenching the peasant land seizures. Throughout 1918, the Treaty of Brest-Litovsk, which resulted in a Left SR walkout, and other policies disputed by both the other pro-soviet parties and minority factions of the Bolsheviks progressively dissipated until 1920, where there were no free elections, but delegates were appointed by a party state.

1917.11.07-1922.10.25
The Russian Civil War (Russian: Гражда́нская война́ в Росси́и, tr. Grazhdanskaya voyna v Rossii; 7 November 1917 – 25 October 1922) was a multi-party civil war in the former Russian Empire immediately after the two Russian Revolutions of 1917, as many factions vied to determine Russia's political future. The two largest combatant groups were the Red Army, fighting for the Bolshevik form of socialism led by Vladimir Lenin, and the loosely allied forces known as the White Army, which included diverse interests favouring political monarchism, economic capitalism and alternative forms of socialism, each with democratic and anti-democratic variants. In addition, rival militant socialists and non-ideological Green armies fought against both the Bolsheviks and the Whites. Eight foreign nations intervened against the Red Army, notably the former Allied military forces from the World War and the pro-German armies. The Red Army eventually defeated the White Armed Forces of South Russia in Ukraine and the army led by Admiral Alexander Kolchak to the east in Siberia in 1919. The remains of the White forces commanded by Pyotr Wrangel were beaten in Crimea and evacuated in late 1920. Lesser battles of the war continued on the periphery for two more years, and minor skirmishes with the remnants of the White forces in the Far East continued well into 1923. The war ended in 1923 in the sense that Bolshevik communist control of the newly formed Soviet Union was now assured, although armed national resistance in Central Asia was not completely crushed until 1934. There were an estimated 7,000,000–12,000,000 casualties during the war, mostly civilians.

Many pro-independence movements emerged after the break-up of the Russian Empire and fought in the war. Several parts of the former Russian Empire—Finland, Estonia, Latvia, Lithuania, and Poland—were established as sovereign states, with their own civil wars and wars of independence. The rest of the former Russian Empire was consolidated into the Soviet Union shortly afterwards.

1917.11.25
The long-awaited Constituent Assembly elections were held. In contrast to their majority in the Soviets, the Bolsheviks only won 175 seats in the 715-seat legislative body, coming in second behind the Socialist Revolutionary Party, which won 370 seats, although the SR Party no longer existed as a whole party by that time, as the Left SRs had gone into coalition with the Bolsheviks from October 1917 to March 1918 (a cause of dispute of the legitimacy of the returned seating of the Constituent Assembly, as the old lists, were drawn up by the old SR Party leadership, and thus represented mostly Right SRs, whereas the peasant soviet deputies had returned majorities for the pro-Bolshevik Left SRs). The Constituent Assembly was to first meet on 28 November (O.S.) 1917, but its convocation was delayed until 5 January (O.S.; 18 January, N.S.) 1918 by the Bolsheviks. On its first and only day in session, the Constituent Assembly came into conflict with the Soviets, and it rejected Soviet decrees on peace and land, resulting in the Constituent Assembly being dissolved the next day by order of the Congress of Soviets.

As the revolution was not universally recognized, there followed the struggles of the Russian Civil War (1917–22) and the creation of the Soviet Union in 1922.

1917
400 years of Ottoman rule are ended by British conquest; British General Allenby enters Jerusalem
Balfour Declaration is issued, pledging the British government's support for the establishment of a Jewish National Home in Palestine (2 November)

Ugandan valtausMaanantai 26.02.2018 20:29

Ilmeisesti joku taho on houkutellut "Nigerialaiskirjeillä" useita myyntimiehiä samanaikaisesti Ugandaan, tarkoituksena ryöstää nämä.

Ugandalaisen Daily Monitor -median tekemän, poliisin tiedotustilaisuudesta kertovan uutisen mukaan Ugandassa on kuollut viisi ulkomaalaista helmikuun 5.–19. päivän välisenä aikana.

Ryöstöä ei voi tapahtua, jos ei ole ryöstettävää, esim. lahjusrahoja.
Paljonko Teräsvuorella oli mukana, vai toimiko diplomaattipassilla matkustava Suvi Linden (KOK) muulina?

Varmaa on ainakin, ettei Patria potki kolmea johtajaa kilometritehtaalle pelkästään parin esitteen takia.

Potkut saivat Patria Landin liiketoimintajohtaja Mika Kari, yhtiön markkinointipäällikkö Juha Simola ja Patrian myyntipäällikkö Markku Koivisto


06.02.2018 Ruotsalainen Alex Nordlarndar Sabastian Andreas 41, mahdollisesti X-Thaimaa suurlähettilään Jan Nordlanderin poika, Hänen osoitteensa 1980 oli postilokero ulkoministeriössä, löydettiin kuolleena Sheradon Hotellista, kehossa huumeita/myrkkyjä sydänkohtaus

08.02.2018 Suomalainen Teräsvuori Tuomas Juha Petteri 42, Patrian myyntimies, Africa Hotel, huumeita/hyönteismyrkkyä/neulanpistoja/kuollut hapenpuutteeseen

13.02.2018 Paul Mathias Rogers USA yritti salakuljettaa maahan sotilasvarusteita, armaijauniformuja, aseita, ammuksia ja veitsiä. https://www.alleastafrica.com/2018/02/13/uganda-prosecute-us-national-terrorism-charges/

23.02.2018 Saksalainen Hans Jurgen Vallant 64, sydänkohtaus

26.02.2018 Belgialainen Eric Yvomr 54, löydetty hirttäytyneenä/hirtettynä vuokraamastaan asunnosta Muyenga B alueella,

This comes amid police investigations into the death of five other foreign nationals.
Last week, Mr Kayima, said a toxicology report indicated that the Swedish and Finnish nationals whose bodies were discovered on February 6 and 8 at Sheraton and Pearl of Africa hotels, respectively, died of foreign chemicals.

Yrittikö soomipojat Usan rinnalla tehdä vallankaappausta Ugandassa?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803112200803353_ul.shtml

Ugandan turvallisuuspalvelu ISO:n mukaan Ugandan poliisin antamat tiedot suomalaismiehen kuolemasta eivät pidä paikkaansa.
Turvallisuuspalvelun johtajan mukaan suomalaisen kuolema oli etukäteen suunniteltu.

ISO:n käsitys tapahtumien kulusta eroaa merkittävistä poliisin aiemmin antamista tiedoista. Aliganyiran mukaan myös ISO:n tekemä raportti kuolinsyystä eroaa poliisin tuloksista.

- Se oli heidän (poliisin) raportti. Meillä on eri raportti. Julkaisemme sen pian, Aliganyira kertoo Daily Monitorille.

Suomalainen liikemies löytyi kuolleena hotellihuoneesta 6. helmikuuta. Hän matkusti Ugandaan yhdessä Suomen entisen viestintäministeri Suvi Lindénin kanssa, joka on ollut tapauksesta vaitonainen. Liikemiehellä oli Suomen valtion aseyhtiön Patrian esitteitä mukanaan.

https://www.alleastafrica.com/2018/03/24/five-remanded-over-death-of-a-finnish-national/

KAMPALA. Buganda Road Chief Magistrates Court has remanded five people to Luzira prison, including an Internal Security Organization (ISO) officer, in connection with causing the death of a Finnish national, last month.

The accused persons are; Faridah Nagayi receptionist in Qatar, Fatuma Kabagambe a house wife, Nassifu a driver, Caroline Alinda a businesswoman, and Appolo Kyabagye asenior intelligence officer with ISO.

Appearing in a session presided over by the Chief Magistrate, Mr James Ereemye he read four counts ranging from manslaughter, trafficking in narcotic drugs, forgery of an invitation document and conspiracy to commit the offence, which offences the accused denied.

Upon denying the charges, prosecution led by Ms Nelly Asiku told court that investigations are not complete. The presiding magistrate, Mr Ereemye, opted to remand the accused until April 5, for mention.

6.000.000 juutalaista jo vuodesta 1899Torstai 08.02.2018 18:44
sixmillion-34appearances.jpg


DAILY INTER MOUNTAIN : BUTTE. MONTANA, TUESDAY, APRIL 25, 1899.

https://chroniclingamerica.loc.gov/lccn/sn85053057/1899-04-25/ed-1/seq-2/#date1=1836&sort=relevance&rows=50&words=6%2C000%2C000+Jews&searchType=basic&sequence=0&index=4&state=&date2=1922&proxtext=6000000+jews&y=17&x=11&dateFilterType=yearRange&page=2

Europe + Russia has 6,000,000 Jews , America
350,000, Africa 500,000, Asia 250,000 and
Australasia 20,000.

So, altogether , there are 7,120,000 of this
nation (jews).

Which is pretty fair , considering
that 30,000 years ago they only numbered
about 3,000,000, and the whole civilized
world has been massacreing and bullying
them ever since.
They seem to be by far
the most capable race on earth. There
is not a single art, industry or sciencein§
which they have not excelled.

Siis 33 vuotta ennen Hitlerin valtaannousua Euroopassa sekä Venäjällä oli yhteensä vain 6 miljoonaa juutalaista, näistä Amerikkaan muutti 1900 luvun tienoilla n. 2,5 miljoonaa, jäi siis 3,5 miljoonaa, jotka jäivät I maailmansodan jalkoihin, jonka jälkeen amerikkalaiset lehdet revittelevät 6 miljoonasta apua tarvitsevasta juutalaisesta Itä-Euroopassa, jotka jäävät II maailmasodan jalkoihin, jossa väitetään 6 miljoonan juutalaisen tuhotun varta vasten rakennetuissa tuhoamisleireissä, ja sodan jälkeen väitetään näitä perkeleitä olevan vielä hengissä vähintään 6 miljoonaa.

https://www.myjewishlearning.com/article/jewish-immigration-to-america-three-waves/

-Between 1880 and the onset of restrictive immigration quotas in 1924, over 2 million Jews from Russia, Austria-Hungary, and Romania came to America

Onko mun laskutaito tosiaan näin heikko, vai mikä tässä mättää, eihän noita pitäis olla II mailmansodan jälkeen ollut enää yhtään.

Nyt joku gusettaa raakasti, American Jewish Yearbook valehtelee juutalaisten määrän vuonna 1933 Euroopassa 6 miljoonaa suuremmaksi, kun se todellisuudessa oli.
Vuonna 1933 Venäjällä + Euroopassa oli siis vain 3,5 (max. 6 miljoonaa) miljoonaa juutalaista, joista vain noin 271 tuhatta jäi sodan jalkoihin, tämä luku täsmää myös Punaisen Ristin tilaston kanssa.

According to the American Jewish Yearbook, the Jewish population of Europe was about 9.5 million in 1933. In 1950, the Jewish population of Europe was about 3.5 million. In 1933, 60 percent of all Jews lived in Europe. In 1950, most Jews (51 percent) lived in the Americas (North and South combined), while only a third of the world's Jewish population lived in Europe.

http://www.magneettimedia.com/wp-content/uploads/2014/05/holocaustfraud1.jpg
http://www.magneettimedia.com/wp-content/uploads/2014/05/RedCrossRecordsShowHolocaustDeathTollFRAUD.jpg

-Pitkään salassa pidettyjen Punaisen Ristin asiakirjojen mukaan keskitysleirien kuolonuhrien kokonaismäärä oli vain 271 301 henkeä. Kuusi miljoonaa juutalaista ei kuollut, väite oli huijausta!

Vuosikymmenien ajan juutalaiset ovat kertoneet heistä kuuden miljoonan joutuneen murhatuiksi saksalaisilla ”keskitysleireillä” toisen maailmansodan aikana. Jokainen tätä väitettä arvostellut on joutunut ilkeän mustamaalauskampanjan kohteeksi ja syytetyksi vihapuheista juutalaisia vastaan. Useissa maissa on jopa ihmisiä tuomittu vankeuteen heidän kyseenalaistettuaan väitteen 6 miljoonasta kuolleesta.

https://www.youtube.com/watch?v=sb-glOFJ3OU SIX MILLION JEWS 1915- 1938 (understand the numbers significance)

https://www.youtube.com/watch?v=4jnvk47pk0E The Mystical 6 Million Number
« Uudemmat -