IRC-Galleria

Gamma

Gamma

Omne ignotum pro mirifico

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Parapsykologian tutkimusta SuomeenTiistai 27.08.2013 23:29

Elämme mielenkiintoista vaihetta ihmiskunnan historiassa. Ihmisillä on aina ollut selittämättömiä kokemuksia ja paranormaaleihin ilmiöihin on uskottu kautta historian. Näiden kokemusten ja ilmiöiden tutkiminen on kuitenkin suhteellisen tuore ilmiö, erityisen paljon kehitystä tällä saralla on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana teknisten ja tieteellisten edistysaskelien myötä.

Samanaikaisesti parapsykologian tutkimus on murroksessa, ja tutkimuksen painopiste tulee mitä todennäköisimmin siirtymään entistä enemmän kokemusten selvittelyyn, kenttätutkimuksiin sekä henkisyyteen. Toisaalta myöskin perinteiset tieteenalat ottavat paranormaalin tutkimuksen tahollaan entistä vakavammin, vaikka niiden kiinnostus ei kohdistukaan kysymykseen näiden ilmiöiden olemassaolosta. Alan kokeellinen tutkimus sinnittelee sekin silti edelleenkin, sillä useissa yliopistoissa harjoitetaan parapsykologian tutkimusta ja esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa on alan professuuri Lundin yliopistossa. Viimeksi ruotsalaiset olivat esillä valtamediassa vajaa vuosi sitten kun professori Etzel Cardena raportoi tutkimustuloksista, jotka vaikuttaisivat hänen mukaansa todistavan telepatian olemassaolon.

Vaikka sekä Venäjän puolella että Ruotsissa on huomattavaa toimintaa parapsykologian tutkimuksen saralla, Suomi on jäänyt näissä asioissa pitkälti sivustakatsojan rooliin. Suomessakin on ja on ollut useita parapsykologian tutkijoita, kuten Jarl Fahler, Alex Kaivarainen ja Olavi Kiviniemi, mutta alan rahoitus on ollut hyvin vähäistä. Toistaiseksi suurin osa suomalaisten tekemistä tutkimuksista on joko toteutettu ulkomailla tai kotimaisena vapaa-ajan harrastuksena. Jarl Fahlerin perustama Parapsykologian instituutti onkin aloittanut määrätietoisen työskentelyn tämän asiantilan muuttamiseksi.

Ensimmäinen askel saada parapsykologiaan liittyvälle tutkimukselle pienimuotoista rahoitusta ja saada näin alalle jalansijaa Suomeen, muutoinkin kun harrastuspohjaisena toimintana. Tämä antaisi mahdollisuuden saada näyttöä toiminnan laadusta ja ennen kaikkea kerätä mittavaa pohja-aineistoa tulevia tutkimuksia varten. Akateemisen opiskelijan on helpompi tehdä parapsykologian tutkimusta suosivia valintoja varsinkin opinnäytetöiden yhteydessä ja uransa alkuvaiheissa, joka taas tarjoaa väylän erikoistua parapsykologian tutkimukseen. Tähtäimessä onkin luoda puitteet sille mahdollisuudelle, että Suomestakin voisi joskus löytyä parapsykologiaan erikoistunut tutkija tai tutkijoita - ei ainoastaan tavanomaisen akateemisen koulutuksen saaneita tutkijoita, jotka tekevät parapsykologian tutkimusta vapaa-ajallaan.

Vetoomus parapsykologian tutkimuksen puolesta

Nyt kenellä tahansa on mahdollisuus tukea tätä tavoitetta. Parapsykologian instituutti on nimittäin avannut adressin, jossa pyritään saamaan rahoitusta meneillään olevaan mittavaan tutkimushankkeeseen. Tutkimushanke on kaksiosainen, jossa ensiksi kartoitetaan suomalaisten selittämättömiä kokemuksia valtakunnallisen kyselytutkimuksen yhteydessä - parapsykologian tutkimuksen lähtökohtanahan ovat olleet tällaiset kokemukset. Toisessa osassa sitten pyritään kansainvälistä yhteistyötä hyödyntäen selvittämään, minkälaisen tutkimuksen avulla todennäköisimmin saadaan esille merkittävää uutta tietoa ensimmäisessä osassa esille tulleista asioista, ja minkälaiset tekijät tulevat vaikuttamaan käytännön mahdollisuuksiin saavuttaa tällaista tietoa sekä minkälaiset asiat jo olemassa olevista tutkimustuloksista ovat todennäköisimmin historiallisesti merkittävimpiä. Tässä yhteydessä on mahdollista arvioida alan kansainvälisen asiantuntijapaneelin avustuksella paranormaalia koskevaa todistusaineistoa aivan uudesta näkökulmasta!

Adressi on osoittautunut varsin menestyksekkääksi. Ensimmäisen viikon aikana se nousi adressit-palvelun etusivulle kuukauden suosituimpien adressien joukkoon Suomessa, ja nyt noin kahden viikon keräyksen tuloksena siihen on kertynyt jo yli 800 nimeä henkilöiltä, jotka kokevat tärkeäksi edistää parapsykologian tutkimusta Suomessa.

Mitä sinä voit tehdä tässä vaiheessa asian hyväksi? Tärkeintä on että käyt itse allekirjoittamassa adressin osoitteessa http://www.adressit.com/psi

Koska kaikki eivät välttämättä ole käyttäneet tuota sivustoa aiemmin, lyhyt kertaus siitä miten se toimii. Mentyäsi yllä mainitulle sivulle, löydät sivun alaosasta esittelytekstin jälkeen kohdan, johon tulee täyttää mm. etunimi, sukunimi ja asuinpaikka. Lisäksi siellä kysytään sähköpostiosoitetta ja halukkuuttasi tukea alan tutkimusta, mutta nämä kohdat ovat vapaaehtoisia - voit siis jättää ne tyhjäksi. Lopuksi vielä sinulle annetaan mahdollisuus piilottaa oma nimesi muilta ennen kuin lähetät nimesi adressiin.

Tämän jälkeen tärkeintä on levittää tietoa adressista mahdollisimman monelle. Tämä tarkoittaa, että adressia voi vapaasti mainostaa eri foorumeilla ja ryhmissä. Voit aloittaa adressista oman ketjun tai liittää tiedon osaksi jotakin jo olemassa olevaa ketjua. Voit esitellä adressin joko omin sanoin tai käyttää jotakin jo olemassa olevaa esittelyä.

Erityisen helppoa ja tehokasta adressista tiedottaminen on sitä varten perustetussa Facebook-tapahtumassa. Jotta mahdollisimman moni asian kannattaja hyödyntäisi tätä mahdollisuutta, Parapsykologian instituutti lahjoittaa 30 euron arvosta upeaa rajatiedon kirjallisuutta sille, joka kutsuu eniten asiaan mahdollisesti myötämielisesti suhtautuvia kavereitaan tähän ryhmään seuraavan kahden viikon aikana! Lisäksi jokaiselle yli 30 kaveria kutsuvalle lähtee Ultra-lehden parapsykologiaa käsittelevä teemanumero, niin kauan kuin niitä vain riittää.

Tapahtumakutsun lähettäminen tapahtuu seuraavasti:

1) Liityt omalla Facebook-tunnuksellasi tämän tapahtuman jäseneksi http://www.facebook.com/events/563157767065229/?fref=ts

2) Liityttyäsi tapahtumaan Kirlian-kuvan alapuolelle oikeaan ylälaitaan ilmestyy nappi "kutsu kavereita" tai "invite friends". Kun klikkaat sitä hiirellä, avautuu sinulle lista Facebookissa olevista kavereistasi, joista voit sitten valita ne, joille haluat kutsun tähän tapahtumaan lähettää. Kutsun voi lähettää niin monelle kuin haluat, ainoa rajoitus on se että kutsua ei voi lähettää henkilölle, joka on kutsuttu tapahtumaan jo aiemmin.

3) Valittuasi sopivat henkilöt ja lähetettyäsi heille kutsun, voit sen jälkeen kertoa kuinka monelle henkilölle lähetit kutsun jos haluat saada palkinnon. Voit ilmoittaa siitä tapahtumasivulla, sähköpostitse osoitteeseen parapsykologian.instituutti@gmail.com tai yksityisesti Parapsykologian instituutille Facebookissa täällä.

Adressilla on edellytykset saavuttaa tavoitteensa vain jos riittävän moni sen huomaa ja muistaa allekirjoittaa. Jos olet vähänkin epävarma oletko jo allekirjoittanut sen, kannattaa varmuuden vuoksi täyttää se vielä uudestaan. Suuret kiitokset kaikille allekirjoittajille ja asian tukijoille!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.