IRC-Galleria

Gnizhak

Gnizhak

kärsähärveli rules

Vuoden 2008 LevytLauantai 27.12.2008 16:34

Aika listata vuoden kovimmat levyt, näitä tuli sitten kymmenen listaksi ja varmasti unohdin jonkun. Pointti on kuitenkin et ne on julkastu kuluneena vuonna. Ja ISO ISO ISO kiitos kaikille jotka noita suositteli mulle, toivottavasti jatkatte samaa linjaa ja levitätte musiikin ilosanomaa. On aina kiva löytää uusia juttuja. Ja kaikkea ei voi vaan käydä läpi itte. Listalta jäi koviakin juttuja, joita ei sit vaan tullu kuunneltua mm. Squarepusheria, Mogwaita, Bohren und Der Club of Gorea jopa ikisuosikkini Nine Inch Nails ja Danny Byrd jäivät listalta ulos.

1. Pivot - O Soundtrack My Heart [Warp]
Ihan puskista tuli tämmönen post-rockin ja elektroniikan yhteissointi. Autotallisoundeja ja pörinää, tietysti Warpilta. Kovin juttu mulle koko vuonna

2. Bon Iver - For Emma, Forever Ago [Jagjaguwar]
Jätkä sulki ittensä 8kk:n ajaks johonkin mökkiin Wisconsinissa ja tuli ulos levyn kanssa. Kitaraa ja ulinaa sopivani rennossa suhteessa. Tää on vaan hyvä, osittain tän innottmana varmaan hommasin itekin akustisen ja päätin et nyt on aika oppia soittamaan sitä.

3. Jamie Lidell - JIM [Warp]
Kevään ykkönen, soulia keposella hyväntuulisella asenteella.

4. Fleet Foxes - Fleet Foxes [Bella Union]
Tätä hehkutettiin loppuvuodesta joka puolella ja olin vähän ihmeissäni et mikä bändi toi on, kunnes satuin sitten lentokoneessa istuskellessani kuuntelemaan lätyn ja toimihan se. Vähän indievivahdetta tossa on vaikka oonkin indielle allerginen. Tulee vähän 70-luvun hippijutut mieleen.

5. Stacy Epps - The Awakening [JapaNUBIA Musik]
Gilles Petersonin podcastiin tuli vieraaksi ja levyltä etenkin Floatin' jäi tajuntaan. Suurin osa tosta levyltä on Apexin tuottamaa, yhen raidan käyny vääntämässä mm. Flying Lotus. Kokonaisuutena mahtava.

6. Opeth - Watershed [Roadrunner]
Noudattaa Opethin linjaa, mut vetää hommaa eteenpäin vähän kevyemmällä otteella. Tarras kiinni ja sai taas mukaan Raskaamman musan maailmaan.

7. D-Bridge - The Gemini Principle [Exit]
Diippiä, alkuun en meinannu oikeen päästä sisään mut muutaman kuuntelukerran jälkeen pakkotti kuuntelemaan enemmän ja enemmän. Tätä vuorottelin syksyllä Burialin välissä - toimi mainiosti.

8. London Elektricity - Syncopated City [Hospital]
No, fanipoika-aspekti tulee ehkä kehiin mut ohan toi hyvä levy. Just one Second ja This Dark Matter etenkin toimii. Pidän aika monipuolisena kokonaisuutena. Ei ehkä ihan billion dollar gravy mut kova silti.

9. Emma Salokoski Ensemble - Veden alla [Texicalli]
Emman ääni, helmeilevät taustat. Ne pari oivaa coveria jotka on versioitu hyvinkin tunteellisiksi. Hyvä kokonaisuus ja Oodi kahville <3

10. Portishead - 3 [Universal]
Tää ei oikeen meinannu säväyttää, mut sit kuitenki se on portisheadia.. eikä ihan niin raastavan synkkä kun "Portishead"-levy.

Toivottavasti tuleva vuosi tuo lisää musiikillista mahtavuutta. Tulossa on ainakin Mistabishin levy, jossa vois olla hommat kohallaan. Ja hei, listatkaa omanne niin ehkä sieltä löytyy vielä jotain mikä meni tänä vuonna ohi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.