IRC-Galleria

Hei[d]i

Hei[d]i

Heidi is a headcase

Uusimmat blogimerkinnät

http://hiki.pedia.ws/wiki/MuumitTorstai 21.12.2006 18:13

Muumit ovat mukavaa aikuisviihdettä. Siis (vanhemmat) piirretyt (Japanissa tehdyt), tietenkin. Kirjat (ruotsalaista perua tietenkin) ovat ihan perseestä. Sana muumit menee helposti sekaisin sanan muumiot kanssa. Näillä kahdella on kuitenkin vähän yhteistä.

Sisällysluettelo


* 1 Muumiperhe
* 2 Muita henkilöhahmoja
* 3 Juoni
* 4 Trivia
* 5 Käy myös katsomassa

Muumiperhe

Muumit ovat kummallisia virtahepo/lumipallo-olioita. Päähenkilöihin kuuluu Muumipeikko, jolla on insestisiä, homoeroottisia tunteita teltassa elelevää isäänsä Nuuskamuikkusta kohtaan – joka tunkee ikeneensä kiinni nuuskaa ja polttaa piipussaan ties mitä. Muumipeikon kavereihin kuuluu myös Niiskuneiti, joka on pyöreästä muodostaan ja punk-henkisestä pelkät etuhiukset -kampauksestaan huolimatta vissiin aika sexy. Muumipappa on muka-kirjailija, joka käyttää muka-tyylikästä hattua ja lueskelee sanomalehteä Muumimamman hoitaessa kotia, tarjoilua, lapsia ja puutarhaa. Muumimamma on kalju nainen, joka rohkeasti käyttää pelkkää esiliinaa (no mutta eipä siinä mitään; Muumipappa käyttää pelkkää silinteriä ja Muumipeikko on alasti). Pikku Myy on vanhempiensa heitteille jättämä pikkurikollinen kauhukakara, joka pummaa muumeilta ruoat ja nukkumapaikan. Nipsu taas on pelokas mutta ahne tyyppi - johtunee mömmöjen liiallisesta käytöstä. Nipsu myi äitinsä eniten tarjoavalle ja asuu sen vuoksi muumien kanssa. Niisku on Niiskuneidin nörttiveli, joka kuvittelee rakentavansa ilma-aluksen tai jotain muuta yhtä "hienoa". Niiskulla lienee insestisiä taipumuksia, aina niin siskonsa perään. Muumiperhe syntyi, kun Nuuskamuikkunen oli pannut virtahepoa. Nipsu syntyi, kun Nuuskamuikkunen oli pannut kengurua.

Muita henkilöhahmoja

Muumeissa esiintyy muitakin mielenkiintoisia hahmoja, kuten transu Hemuli, kasveja (ja mitäköhän kasveja...hamppua?) kasvattava mekkoon pukeutuva vanha ukko(?). Haisuli on paikan pahis. Karvasuttu. Pillu, jolla on jalat. Poliisilla (univormut tunnetusti kiihottavat...) ei ole oikein tekemistä, kun kaikki ovat niin pirun "kilttejä". Niinpä poliisi on keskittynyt Mymmelin, Myyn isosiskon pöksyihin pääsemiseen. Noita on metsässä virkavaltaa pakoileva vanha akka, joka keittelee mitä lie tajuntaa laajentavia sienikeittojaan. Alisa on hänen lapsenlapsensa. Hän kävelee jo vettenkin päällä kuin Jeesus konsanaan.

Vilijonkka on snobbaileva uusrikas, ja Taikuri on pantterilla lentelevä vanha ukko, joka puhuu mystisellä äänellä. Hattivatit ovat liikkuvia kondomeja, jotka jahtaavat muita asukkaita ja tappavat heitä sähköiskuilla. Mörkö on taas yhteiskunnan hylkiö, zombi, jota kaikki saavat vapaasti vihata, mikä lie telttasomali. Mörön älykkyysosamäärä on sama kuin 6-vuotiaan lapsen kengännumero ja sen tavoite on Muumipeikon raiskaaminen. Tästä johtuen Muumipeikko ei halua koskaan jäädä yksin hänen kanssaan. Möröllä ei ole jalkoja, vaan se liukuu limassaan kuin jokin etana. Kerrotaan, että Mörkö pystyy istumaan hyhmäisellä takapuolellaan nuotiossa polttamatta persekarvojaan ja sitä se tekeekin sarjan kuluessa useita kertoja. Radamsa taas on pöydän alla elävä kiusantekijä, helvetillinen partasuti. Surku on iänikuinen ruikuttaja ja ääliömäinen valittaja, joka pitää päällään pitkää viittaa hakaneulalla kiinni. Salome on sekopäinen ja pieni naisenkutale.

Tuutikki on yksin mökissään elelevä kiukkuinen vanhapiika.

Muumipappa ja -mamma ovat laiskottelevia sossun kassasta eläviä sosiaalipummeja. Niisku asuu kahdestaan siskonsa kanssa. Myöskään Nipsulla ei ole vanhempia. Alisakin asuu mummonsa kanssa. Vastuuntuntoinen ei siis ole sopiva sana kuvaamaan Muumilaakson asukkaita.

Juoni

TV-sarja koostuu useista pienistä episodeista, jotka eivät liity yhteen juuri mitenkään. Keskimääräinen jakso rakentuu aina samalla tavoin:

1. Muumilaaksossa on kaikki hyvin. Mamma tekee pannukakkua.
2. Laaksoon ilmestyy outoja hahmoja, paikkoja, asioita tai muuta liberaalia, joka horjuttaa Muumilaakson konservatiivihippien elämää. Mitään em. seikoista ei ole esiintynyt sarjassa aiemmin. Kukaan ei esimerkiksi ole huomannutkaan laaksossa sijaitsevaa kummituskartanoa.
3. Muumit keksivät keinon, jolla kaikki saadaan palautettua takaisin jakson alkutilanteeseen. Yleensä loppuratkaisuun liittyy deus ex machina.

Sarjan suuri juonikaari huipentuu aina tietyin väliajoin talveen, jolloin kaikki menevät nukkumaan. Koska tällainen cliffhanger ei oikein koeyleisöön uponnut, joutuivat käsikirjoittajat kehittämään talvijaksoihin jotain sisältöä. Muumipeikko tarpoo siten näissä jaksoissa lumessa.

Trivia

Kuten monet Muumien die-hard fanit ovat varmaankin huomanneet, muumeilla ei ole persereikää eli he eivät ulosta paskaa. Tästä johtuukin, että muumit ovat aivan järkyn läskejä. Persreiän puuttumisella on myös toinenkin haittapuoli: jos ei voi paskantaa, niin täytyy sen paskan mennä jonnekin, eli tässä tapauksessa päähän. Muumit ovat siis paskapäitä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.