IRC-Galleria

1.1.2008 09:56, päivitetty 01.01. 13:31

Turussa evakuoitiin uudenvuodenyönä ravintola, koska tanssilattialla oli sytytetty savukranaatti. Ravintolassa oli poliisin arvion mukaan sata ihmistä. Pelastuslaitos antoi hoitoa noin viidelletoista savua hengittäneelle.

Osa potilaista oksenteli ja valitti huonoa oloa, mutta kenenkään ei tarvinnut mennä jatkohoitoon. Poliisin mukaan kyseessä oli armeijan savukranaatti. Sytyttäjää ei saatu selville tiistain kuluessa, poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä.

Kranaatti sytytettiin kello kolmen jälkeen Eerikinkadulla sijaitsevassa Marilyn-ravintolassa. Uuttavuotta juhlimassa ollut nainen kertoi, että savu levisi nopeasti.

- Mitään ääntä ei kuulunut, mutta savua alkoi äkkiä pursuta. Ajattelin ensin, että onkohan savukone jäänyt päälle, nainen sanoi STT:lle.

Savu sai ihmiset yskimään sekä kurkun ja silmät kirvelemään. Naisella oli kurkku kipeä vielä seuraavana päivänä. Kranaatti sai osan asiakkaista pelokkaiksi ravintolassa.

- Jotkut nuoret tytöt siinä väänsivät itkuakin. Osa lähti ulos ilman päällysvaatteita, meidän seurueemme jonotti takkeja kovassa tungoksessa. Savua oli joka paikassa, ja sääliksi kävi narikan henkilökuntaa, joka yskien jakeli takkeja.

Nainen kiitteli ravintolan henkilökuntaa ripeästä toiminnasta. Myös poliisi ja pelastuslaitos olivat hänen mukaansa äkkiä paikalla.

STT

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.