IRC-Galleria

I_Say_Roar

I_Say_Roar

my smile is my best weapon. || 'http://ask.fm/Handerawr

Taskurahaa työttömänä (Y)Keskiviikko 09.06.2010 23:25

Etkö saanut kesätöitä? Ei hätää! Tässä viisi helppoa vinkkiä, joiden avulla voit tienata omaa taskurahaa


Hyödynnä sukulaiset, tuttavat ja naapurit.
Pieniä töitä, joita kaiken ikäiset voivat tehdä, löytyy yllättävän paljon tuttavapiiristä. Kysäise esimerkiksi naapurin vanhalta rouvalta, voisitko auttaa häntä lehtien haravoinnissa, ruohon leikkuussa tai ikkunan pesussa. Tienaat helposti vitosesta pariin kymppiin. Laajemmalla bisneksellä (käy läpi kaikki sukulaiset, naapurit ja tuttavat) voit tienata kesän aikana satasia.

Toimi kotiapulaisena. Oletko yleensä laiska, etkä jaksa moppia kotona heilauttaa? Jos vastaat kyllä - nyt on sinun tilaisuutesi! Muuta asenteesi ja sovi vanhempiesi kanssa pienistä töistä, joista voisit tienata. Tälläisiä töitä ovat muun muassa saunan, lattian tai ikkunoiden pesu, yleinen siivous ja pihatyöt. Työmatkoihin ei kulu aikaa ja voit tehdä töitä milloin vain! Näin saat myös vapaa-aikaa, eikä työnteko käy liian raskaaksi.

Hyödynnä lehtipalsat ja kauppojen seinät.
Oletko liian nuori ”oikeisiin” kesätöihin mutta kuitenkin vastuuntuntoinen? Siinä tapauksessa sinun kannattaa turvautua lehtipalstoihin ja tuttujen kaupppojen seiniin.Niissä ilmoitetaan usein pienistä töistä, joista tienaa muutaman kympin. Jos sopivan tuntuista työtä ei löydy, voit aina jättää itse ilmoituksen.

Tutustu kaupunkisi marjamaihin. Oletko ahkera työntekijä ja haaveilet ihanasta rusketuksesta? Pidät auringosta, mutta sadesääkään ei ole kauhistus? Siinä tapauksessa sinun kannattaisi harkita tutustumista paikallisiin marjanpoimintapaikkoihin. Esimerkiksi mansikanpoiminnasta maksetaan yleensä joko urakka- tai kilopalkka, ja työtä on usein tarjolla iästä riippumatta. Lisäksi voit itse valita, teetkö töitä muutaman päivän vai muutaman viikon.

Luota onneesi. Jos mikään edellä mainituista ei kiinnosta, vietä kesäsi lunkisti! Älä stressaa raha-asioita, vaan ota mallia Hannu Hanhesta ja toivo, että rahaa yksinkertaisesti sataa taivaalta.
Älä kuitenkaan masennu, vaikka rahaa ei tippuisikaan: ainakin saat nauttia rauhallisesta, rentouden täyttämästä kesästä!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.