IRC-Galleria

Illuminated

Illuminated

ye iknwo¨

AjatteluTorstai 22.10.2009 04:54

Ajatuksen Tuolle puolen

'Eikö ajattelu ole hengissä selviämisen edelletys tässä maailmassa?'

Mieli on työväline. Sitä käytetään tiettyyn tarkoitukseen. Työn tehtyäsi heität työvälineen helvettiin. useimmilla ihmisillä 80-90 prosenttia ajattelusta on kuitenkin pelkkää hyödytöntä toistoa. ajattelu häiritsee usein myös toimintaa ja on luonteeltaan kielteistä. siksi juuri osa ajattelusta on kaiken lisäksi vahingollista. Tarkkaile mieltäsi niin tulet huomaamaan tämän pitävän paikkansa. ajattelu tuhoaa elämänenergiaa. :S

Pakonomainen ajattelu on itseasiassa riippuvuutta. mikä on riippuvuuden tunnusmerkki? yksinkertaisesti tämä: Et pysty lopettamaan. Tarve tuntuu sinua voimakkaammalta. lisäksi se suo valheellista nautintoa, joka väistämättä muuttuu kärsimykseksi.
'
'Miksi tulisimme ajattelusta riippuvaiseksi??'

siksi että samastutte siihen, eli mielenne toiminta ja sen sisältö merkitsevät teitä itseänne. siksi että uskotte lakkaavanne olemasta, jos lakkaisitte ajattelemasta. Varttuessanne teille on muodustunut henkilökohtaisten ja kulttuuristen ehdollistumien pohjalta mielikuva siitä, kuka olette.

Kutsukaamme tätä kuviteltua minää egoksi. Se koostuu mielen toiminnoista ja se voi olla olemassa vain jatkuvan ajattelun varassa. Käsite ego merkitsee eri ihmisille eri asoita. Minä käytän sitä tässä merkitsemään valeitseä, joka on seurausta tiedostamattomasta samastumisesta mieleen. Egolle ei ole olemassa nykyhetkeä. vain mennyt ja tuleva ovat egolle tärkeitä. Tämä totuuden täydellinen päälaelleen kääntäminen johtuu siitä tosiasiasta, että egon hallitsema mieli on hyvin häiriintynyt. Se yrittää koko ajan pitää menneisyyttä hengissä, koska kuka olisit ilman sitä?? Se projisoi itseään alituisesti tulevaisuuteen varmistaakseen jatkuvuutensa ja löytääkseen sieltä jonkinlaisen vapautuksen tai täyttymyksen. mieli sanoo:'' Jonakin päivänä, kun tapahtuu sitä tai tätä tai jotakin muuta, minä tulen olemaan kunnossa, onnellinen,rauhan tilassa.'' Vaikka Ego tuntuisikin olevan kiinnostunut siitä, mitä on ja tapahtuu tässä hetkessä, se ei kuitenkaan näe sitä; ego tulkitsee nykyhetken väärin, koska se katselee sitä menneisyyden silmin. tai se supistaa nykyhetken päämäärän välineeksi - päämäärän, joka on aina mielen kuvittelemassa tulevaisuudessa.

Tarkkaile mieltäsi niin tulet huomaamaan että juuri näin se toimii. Läsnä olevassa hetkessä piilee vapautumisen avain. mutta et voi löytää tätä hetkeä niin kauan kuin olet mielesi.

mielen valta-asema ei ole muuta kuin tietoisuuden kehityksen eräs vaihe.Meidän on nyt noustava kiireesti seuraavalle teitoisuuden tasolle. muutoin hirviöksi paisunut mieli tuhoaa meidät.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.