IRC-Galleria

Arvoisat kreationistit ja Intelligent Design -liikkeen edustajat: Haluan kiittää teitä arvokkaasta opetustyöstänne, jota olette tarjonneet evoluutioteorian ymmärtämisen suhteen. Tämä on mahtavaa: Voin samanaikaisesti opiskella biologiaa ja surffailla netissä.

Esittämällä evoluutioteoriassa aukkoina niitä osioita, joita ette ymmärrä, olette tarjonneet minulle ja useille tuntemilleni ihmisille mitä loistavimman kanavan evoluutioteorian syvälliseen ymmärtämiseen toimimalla sekä tyypillisimpien väärinymmärrysten edustajina sekä kätevinä pikku harjoitusvastustajina akateemisella areenalla - vaikka ette mitenkään voi tarjota samanlaista haastetta kuin oikeat biologian asiantuntijat, jotka harjoittavat säälimätöntä vertaisarviointia.

Esimerkkinä evoluution paremmasta ymmärtämisestä mainittakoon vaikkapa tarjoamanne olkinuket siitä, miten kissa ei voi synnyttää hevosta (tai jokin muu lukemattomista eri kahden kauan aikaa sitten samasta kantaisästä eriytyneen taksonin yhdistelmästä), jotka ovat saaneet minut oivaltamaan syvällisemmin evoluution yhteisen kantaisän periaatteen ja sen, miten ylivertaisesti se selittää elämän monimuotoisuutta.

Toinen esimerkki on yleisesti tieteellisen metodin selittäminen. Loputtomat testaamattomat ja pseudotieteelliset väitteenne ovat tarjonneet minulle mitä mielenkiintoisimman tavan erottaa toisistaan alunperin hämmentävät käsitteet kuten falsifiointikriteerit (joita ei kreationismilla ja ID:llä ole, mutta evoluutioteorialla on), konjektuurit (todistamattomat oletukset, kuten ID), hypoteesit (testattavat väitteet) ja teoriat (ylivertaiset ajatusrakenteet, joiden paikkansapitävyys on todistettu lukemattomia kertoja, kuten synteettinen evoluutioteoria, joka koostuu Darwinin luonnonvalinnallisesta evoluutioteoriasta ja siihen integroidusta genetiikasta sekä mikro- ja molekyylibiologiasta.)

Kiitos ID:n ja kreationismin korulauseisiin ja konjektuureihin pohjaavan epätieteellisyyden, olen oivaltanut tieteellisen metodin kauneuden ja hyödynnettävyyden - tämä on myös toiminut merkittävänä myötävaikuttajana tieteellisemmän maailmankuvani syntyyn ja sitä kautta olen ymmärtänyt olevani metodologinen naturalisti ja ateisti. Minusta on tullut luonteeltani aktivistisempi ymmärtäessäni aatteidenne pohjimmiltaan poliittiset juuret ja olen oppinut tarjoaminne argumentointivirheiden kautta sivistyneen ajatuksenvaihdon perusteet ja argumentointisäännöt.

Oivalsin myös Humen giljotiinin käsitteen esittäessänne ratkiriemukkaan päätelmän siitä, että jos me olemme eläimiä, meidän tulisi myös käyttäytyä eläimien tavoin. Tämä heitto oli pedagogisesti suorastaan nerokas, sillä se sisälsi tiiviisti kolme korjattavaa esioletusta: 1) Ihmiset ovat eläimiä, sillä me olemme monisoluisia aitotomallisia eliöitä, joilla on lihaksisto ja hermosto. 2) Eläimen lailla käyttäytyminen ei tarkoita mitään muuta kuin sitä, että esim. koirat käyttäytyvät kuten koirat ja ihmiset käyttäytyvät kuten ihmiset. 3) Vaikka liittäisimme eläimelliseen käytökseen moraalittoman toiminnan, Humen giljotiinin mukaan on täysin tarpeetonta vetää moraalisia johtopäätöksiä (meidän tulisi käyttäytyä eläinten tavoin) luonnollisista tosiasioista (me olemme eläimiä) sillä me ihmiset voimme itse päättää, minkälaisen moraalisen järjestelmän me luomme.

Kaikkeen tähän te olette minut inspiroineet jatkuvalla pseudotieteellisellä hevonpaskallanne, uskonnollisella propagandallanne ja läpinäkyvillä pyrkimyksillänne indoktrinoida lapset elämään jälleen kerran ahdaskatseisessa teokraattisessa yhteiskunnassanne.

Joten minulle näistä asioista saa jatkossakin jauhaa lisää, koska haluan oppia lisää. Mutta sen verran haluan kertoa, että näen jo, mitä haette takaa - kukaan ihminen ei oikeasti voi olla länsimaissa niin hölmö että uskoisi siihen, että maapallo on 6000 vuotta vanha ja että käärmeet osaisivat puhua kuten teidän suosikkikirjanne Raamattu väittää. Olen pahoillani, että olin teille kärkäs kun hetken aikaa luulin teidän olevan tosissanne, mutta veditte minua oivallisesti höplästä :)

Uskon, että te olette oikeasti evoluutioteorian kannattajia, ja olette uhranneet oman uskottavuutenne edistääksenne kansan ymmärrystä evoluutioteoriasta ja sen tieteellisesti järkähtämättömästä todenmukaisuudesta. Se on kaunis ja epäitsekäs uhraus, jota tulen arvostamaan aina. Älkää huoliko, en paljasta salaisuuttanne ;)

Kiitos vielä kerran kaikista esittämistänne ajatus- ja argumentointivirheitä. Sen verran voisin antaa kritiikkiä, että toisinaan esimerkit ovat ehkä vähän liiankin ilmiselvästi parodiaa - ei kannata aliarvioida opettamienne ihmisten älykkyyttä tarjoamalla käsitteitä kuten redusoimaton kompleksi tai kello saharassa -vertausta, koska kuka tahansa biologiaa ymmärtävä voi teilata ne. Ja käyttäkää henkilöitä, joilla on enemmän henkilökohtaista uskottavuutta - ihmiset tajuavat vähän liian nopeasti, että veropetoksesta kiinnijäävät tv-evankelistat ovat vähän turhan ilmeisesti pelkkiä huijareita. Arvostaisin, jos tekisitte tästä vähän haasteellisempaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.