IRC-Galleria

ItiksenOhjukset

ItiksenOhjukset

Kipinän nuorisotalolla vierailee pieni papukaija ke 13.10.2010 klo 14-16
Vähän lyhennelty määritelmä penikselle Wikipediasta:

"Siitin eli penis on eräiden urospuolisten eläinten sukupuolielin, jolla on keskeinen rooli lisääntymisessä, seksuaalisuudessa ja eräillä nisäkkäillä virtsaamisessa. Siitin toimii uroksen yhdyntäelimenä. Siittimen kautta elimistöstä poistuu siemenneste."

(Uros=miespuolinen)

Ihmisen siitin:

Siitin on pehmeästä sidekudoksesta muodostunut putkimainen elin, joka sijaitsee etupuolella vartalon alaosassa kivesten yläpuolella. Siitin kiinnittyy lantion pohjaan eikä ole kokonaan näkyvissä.

Siittimen uloin osa on terska, jonka päähän siittimen sisällä kulkeva virtsaputki avautuu. Virtsaputki alkaa virtsarakosta, ja siihen liittyvät siemenjohtimet, jotka lähtevät lisäkiveksistä.

Siittimen päällä on joustava nahka, jonka terskan peittävää ulointa osaa kutsutaan esinahaksi. Esinahka peittää terskan kokonaan tai osittain, siittimen paisuessa erektioon se yleensä liukuu terskan päältä pois. Esinahka kiinnittyy terskaan kapean ihopoimun avulla. Ympärileikkauksessa esinahka poistetaan, jolloin terska on aina paljaana.

Seksuaalisen kiihottumisen seurauksena paisuvaisten paisuvaiskudokseen (siittimen sisällä) pakkautuva veri saa aikaan erektion, jolloin siitin nousee pystyyn sekä laajenee pitemmäksi, paksummaksi ja kovemmaksi.

Yksilöiden väliset erot siittimen koon ja ulkonäön suhteen ovat huomattavia.

Joidenkin eläinlajien siittimissä on siitinluu, jonka tarkoituksena on olla siittimen lisätukena. Ihmisellä tällaista ei ole.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.