IRC-Galleria

Selkounien maailmaTorstai 31.05.2007 04:58

http://hoyhensaaret.info/index.php

Kaikki ketä kiinnostaa, kokeilkaa ja jos onnistuu niin kertokaa ihmeessä mulle, meinaan mua kiinnostaa :D

Tässä pieni info mitä selkouni tarkoittaa:

"Selkounet (selväunet, lucid-unet, eng. lucid dreaming) ovat lyhyesti sanottuna unia, joissa uneksija tiedostaa näkevänsä unta. Sehän tarkoittaa sitä, että selkounessa uneksija voi tehdä mitä ikinä haluaa, ja rajana on vain uneksijan mielikuvitus."

"Mitä selkounissa voi tehdä?
-Kuten jo aiemmin totesin, vain mielikuvituksesi on rajana. Tosin unimaailma ei ole selkounissakaan aina täysin hallinnassasi. Joskus saattaa käydä niinkin, että tiedät näkeväsi unta, mutta et silti pysty hallitsemaan unesi tapahtumia. Joskus taas uni on hallinnassasi niin hyvin, että pystyt tekemään ihan mitä tahansa.

Lentäminen on yksi asia, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos pääsee selkouneen. Ainakin omalla kohdallani se tuntui ensimmäisillä kerroilla aivan uskomattoman hienolta, oikein vatsan pohjassa tuntui. Korkeilta paikoilta tiputtautuminen tuonee myös samanlaisia tuntemuksia.
Seksi lienee yksi suosituimmista selkounien aiheista. Voit toteuttaa fantasiasi, ja partneriksi voit valita kenet tahansa.
Magian käyttö onnistuu. Voit vaikka heitellä ihmisiä ajatuksen voimalla, voit luoda esineitä, voit tehdä kaikkea mahdollista ja mahdotonta.
Väkivalta ja muu riehuminen onnistuu myös selkounissa, ja siellä se kannattaakin toteuttaa ennemmin kuin oikeassa elämässä. Myös Matrix-tyylinen toiminta (luotien väisteleminen ym.) on täysin mahdollista.

On myös sanottu, että selkounia voisi käyttää apukeinona yrittäessään päästä pelkotiloista yli. Jos podet araknofobiaa, eli hämähäkkikammoa, voit yrittää totutella hämähäkkeihin selkounissa. Luo ensin pieni hämähäkki, ja ole sen läheisyydessä, tietäen, että ainakaan unessa se ei voi vahingoittaa sinua, sillä sinä hallitset omaa untasi. Voit vähitellen kasvattaa hämähäkin kokoa, ja yrittää näin voittaa pelkosi. Itselläni ei ole kokemusta selkounien käytöstä pelkotilojen voittamiseksi, joten en voi taata sen toimivuutta."

Nää kaikki löytyy tuolta linkistä jonka mainitsin, ja tässä lisää hyviä linkkejä:
http://elonen.iki.fi/articles/selkounet/index.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Selkouni
http://lucid.atspace.com/finnish.htm

Täältä sai tosi hyvin tietoa, eli jos kiinnostaa kannattaa lukea ja eikun kokeilemaan. Mä ainakin lähen ens yönä lentelemään kaupungin ylle ja vaikka mitä kivaa ;D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.