IRC-Galleria

Kolmas tieTorstai 04.12.2008 22:33

Tie alkaa aina jostakin ja se johtaa johinkin. Jeesus vertasi ihmisen elämästää tiehen. Elämä on kuin tie jota kuljetaan. Tie alkaa syntymästä ja päättyy kuolemaan. Tien määränpää on kuoleman jälkeinen elämä. Perinteisesti kristinuskossa on puhutta kahdesta tiestä, leveästä ja kaidasta. Kaidalla tiellä kulkijat ovat Jeesuksen seuraajia ja leveällä tiellä kulkijat ovat ne jotka eivät välitä Jeesuksesta ja hänen sanomastaan. Kaidan tien päätepiste on taivas ja leveän kadotus.

Mutta onko olemassa kolmas tie, jota voi kutsua myös keskitieksi? Onko Jeesuksen opetus näin mustavalkoista, vain kahteen vaihtoehtoon pidättyvä? Moni haluaa mielessään kulkea keskitietä, kolmatta tietä, ja toivoo sen olevan olemassa. Kolmas tie olisi tie, jolla pääsee kapean tien päämäärään kuitenkin, jotenkin salaa, ilman vaivaa ja sitoumusta.

Kolmannella tiellä kulkija luottaa omaan itse määrittämäänsä uskoonsa, jolla kukin tulisi autuaaksi. Hän luottaa myös omaan itse määrittämäänsä kuvaan Jumalasta ja tapaansa harrastaa hengellisyyttä. Kolmannen tien kulkija voi kuulua johonkin kirkkokuntaa tai olla kuulumatta. Tämän tien kulkija luottaa siihen, että ei ole huonompi kuin muut ja on pyrkinyt elämään hyvin, suvaitsee kaikkea ja kunnioittamaan toisia.

Kaikesta näistä toiveista huolimatta Jeesus opetti vain kahdesta tiestä. Tielle käydään uskomalla Jeesusta ja sitä kuljetaan seuraamalla Jeesusta. Jeesuksen seuraaminen ja opetuslapsena oleminen on uskonsa tunnustamista ja Jeesuksen tahdon mukaista elämää. Toinen tie on elämää ilman Jeesusta.

Jumala antoi ihmisille kylläkin kolmannenkin tien. Se on lain tie. Tämä tie on vain niille, jotka kykenevät elämään elämänsä täydellisesti ilman virheitä ja syntejä. Valitettavasti tämän tien kulkeminen on ihmisille täysin mahdotonta. Jokainen on tehnyt syntiä teoillaan, puheillaan, ajatuksillaan ja asenteillaan. Jeesus teki sen selväksi kuulijoilleen vuorisaarnassaan:

Te olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä tapa', ja: 'Joka tappaa, se on ansainnut oikeuden tuomion'. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.
....
Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin'. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa. (Matt. 5: 21 - 22, 27 - 28)

Jeesus on ainut ihminen, joka on kyennyt elämään täydellisesti synnittömän elämän. Moni kykenee elämään hyvän elämän, mutta ei Jumalan kannalta synnitöntä. Tämän takia ainut mahdollisuus Jumalan edessä on saada syntinsä anteeksi. Jumala on sitonut anteeksiantamuksen siihen, että uskomme Jeesuksen. Kun uskomme Jeesukseen, saamme synnit anteeksi ja syyttömyyden Jumalan edessä.

Syytön ja synnitön Jeesus otti ristillä sinunkin synnit osakseen ja tarjoaa omaa synnittömyyttään sinulle. Kun uskot Jeesukseen astut tielle, joka vie iankaikkiseen elämään, ja seuraamalla Jeesusta pääset perille taivaaseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.