IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

EnergiajuomatKeskiviikko 29.04.2009 13:35

Energiajuomilla on todettu olevan monia sivuvaikutuksia erityisesti kofeiiniherkille ihmisille. Varsinaisia haitta-vaikutuksia ei energiajuomilla ole todettu olevan, mutta päivässä pullon tai pari energiajuomaa nauttivilla esiin-tyy keskimääräistä enemmän päänsärkyä ja sydämentykytystä. Jos olet havainnut itsessäsi kofeiiniherkkyyttä, kuten liiallista levottomuutta tai sydämentykytystä kahvikupillisen jälkeen, kannattaa harkita energiajuomien käyttöä. Lisäksi energiajuomien runsaan kofeiinipitoisuuden takia ne aiheuttavat riippuvaisuutta ja sen kautta rahanmenoa.

Energiajuomissa on keskimäärin saman verran kofeiinia, kuin kahvissa. Energiajuomiin on kuitenkin useimmiten lisätty esimerkiksi tauriinia ja vitamiineja, jotka vielä voimistavat piristävää vaikutusta. Energiajuomien piristä-viä yhdisteitä, kuten tauriinia ja glukuronolaktonia, on tutkittu paljon mutta ainakaan vielä niillä ei ole todettu olevan haittavaikutuksia.

Energiajuomien kyljessä tulee lukea enimmäiskäytön määrä päivää kohden ja yleensä se on kolmen pullollisen tai tölkillisen paikkeilla. Jos et ole aloittanut juomaan energiajuomia, ei sitä ehkä kannata aloittaakaan koska se voi aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Aivan kuten kahvinkin, myös energiajuomien lopettaminen voi olla vaike-aa ja lopettamisen jälkeen voi esiintyä esimerkiksi päänsärkyä ja suurta väsymystä.

Ehkä energiajuomat piristävät ja aiheuttavat mukavan kevyttä oloa, mutta ainakin ne ovat kalliita ja aiheuttavat riippuvuutta. Jos haluat piristystä halvalla, vaihda kahviin.

Lähde: http://www.vantaa-vaskivuori.fi/news/layout.php?type=Uutiset&id=1

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.