IRC-Galleria

Jeedeuz

Jeedeuz

zei juu es es ai

[Ei aihetta]Torstai 04.12.2008 16:52

http://www.pakkoruotsi.net/

"Kouluopetus ja lainsäädäntö eivät voi perustua ihmisten asenteille. Pakkoruotsin kannattajilla on kolme olennaisesti väärää lähtökohtaa:
– Ei eroteta henkilökohtaisia näkemyksiä ja perusteluita toisistaan.
– Ei eroteta tukemista ja pakottamista toisistaan.
– Ei eroteta viranomaisia ja yksilöitä toisistaan. "

"Suomen väestöstä äidinkieleltään suomenkielisiä on 91,2 %, ruotsinkielisiä 5,5 % ja saamenkielisiä 0,03 %. Muita kieliä äidinkielenään puhuvia on 3,3 %. (Tilastokeskus. Suomen väestö 2007. www.stat.fi.) "

"Kielten tarve Suomessa on voimakkaasti myös alueellista. Tällä hetkellä esimerkiksi Itä- ja Kaakkois-Suomessa tarvituimmat vieraat kielet ovat englanti ja venäjä. (TAK Oy. Työnantajakysely 2008, Itä-Suomi. Venäjän kielen asema.) "

"Suomessa ei opiskella kieliä muuta maailmaa varten, tai edes Eurooppaa varten, vaan etupäässä ruotsinkielisiä varten. "

"Ruotsin kielen pakollisuus alentaa suomalaisten sivistystasoa"

"Ruotsin taidon kysyminen (varsinkin palvelualoilla) on myös vanhastaan jäänyt asenne, ei reaalinen tarve. "

"Työnantajien vaatimus ruotsin taidosta tulee suureksi osaksi siitä, että työnantajat voivat vaatia ruotsin taitoa koulujen pakollisen ruotsin ansiosta. Jos ruotsi ei olisi pakollinen aine kouluissa, työnantajat vaatisivat ruotsin taitoa vain silloin, kun taitoa todellisuudessa myös käytännön tasolla tarvitaan. "

"Hyödyllisin vieras kieli Suomessa: englanti
Toiseksi hyödyllisin vieras kieli Suomessa: saksa”
– Yht. tri, tutkija Jukka Pietiläinen, Kielitaidon kehitys Euroopan Unionissa, 2006"

"Pakkoruotsin perusteeksi on annettu myös se, että ruotsi on osa suomalaista identiteettiä. Asiassa käytetään väärin identiteetin käsitettä. Identiteetistä voidaan esimerkiksi erottaa kansallinen identiteetti ja yksilön identiteetti. Esimerkiksi kristinusko on olennainen osa Suomen historiaa ja osa suomalaista identiteettiä. Uskonto on kuitenkin myös osa yksilön identiteettiä ja tämän takia Suomessa on uskonnonvapaus."


ja juttu jatkuu kyseisellä nettisivulla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.