IRC-Galleria

JetZe

JetZe

Captain KaruPerse!

Kauris - vakavamielinen vitsiniekkaTorstai 17.05.2007 01:17

Saturnus,"uran huoneessa" hallitsee kaurista:
myönteisiä ominaisuuksia ovat itsekuri,kestävyys,ahkeruus,erittelevä älykkyys ja hienotunteisuus.
kielteisiä ominaisuuksia ovat pahansuopaisuus,alemmuudentuntoisuus,pessimistisyys,itsepäisyys ja sulkeutuneisuus.
saturnuksen hallitsemia ruumiinosia ovat luusto,rustot,iho ja sukurauhaset.

maamerkit, härkä,kauris ja neitsyt - edustavat työteliäisyyttä,materialistisuutta ja realistisuutta.

Aloitteekkaat ja johtavat merkit -
Oinas,rapu,vaaka ja kauris - ovat kunnianhimoisia ja yritteliäitä uusien asioiden luojia. Heillä on taipumus vaikuttaa ihmisiin ja ympäristöön silloinkin,kun he eivät tietoisesti ota ohjia käsiinsä.

Kauriin elämää säätelevät useammin määräykset tai velvollisuudentunto,kuin voimakkaat tunnekokemukset. Saturnus-ihmisen elämä ei siis ole helppoa,eikä sitä tee yhtään helpommaksi se,ettei kauris itse usko elämänsä muuttuvan koskaan paremmaksi. Tämä kaveri nimittäin on parantumaton pessimisti. ( voin allekirjoittaa tämän!)

Ihmiset,jotka eivät tunne kauristyyppiä hyvin,luulevat hänen olevan läpeensä kuivahtanut ja kuolettavan tylsä. Enempää he eivät voisi olla väärässä! Kauriin ulkomuoto on kyllä viileä, jopa synkkä, ja hänelle on toki ominaista jäykkäniskainen jöröys, mutta vartokaas, kun kauris päästää vapaalle!

Kauriin huumori on kuivan pisteliästä, toisinaan kaksimielisen sopimatontakin, ja siinä on vain yksi vika: se ei avaudu kuulijalle, jonka älyn kärki ei ole kaikein terävin, ja jonka sivistyksessä on kauriinmentäviä aukkoja.

Ne, jotka ovat oppineet tuntemaan kauriin ahkerana ja velvollisuudentuntoisena työmyyränä ja viiltävää huumoria viljelevänä älykkönä, eivät osaa kuvitella,että tästä omalaatuisesta takkuturkista löytyy vielä kolmas, kaikkein yllättävin ulottuvuus.
Kun päivän työt on tehty, ja kauris on palannut salkkunsa kanssa takaisin hillityn ylelliseen kotiinsa, hän heittäytyy laiskanlinnaan, sulkee silmänsä ja unelmoi. Aivan oikein - Unelmoi.
Hänen haaveensa eivät ehkä ole karamellivärillä ruusunpunaiseksi värjättyjä, eivätkä ne tuoksu hattaralta, mutta yhtä kaikki - yksityisissä unelmissaan kauris on toivoton romantikko!
Vilkas mielikuvitus ja tunteellisuus pääsevät tosin vain harvoin valaisemaan kauriin asiallista, mustanpuhuvaa ulkokuorta.

Vaikka kauris vaikuttaa itsenäiseltä omien vuoripolkujensa päämäärätietoiselta kulkijalta, salaa mielessään hän janoaa kannustushuutoja ja huomiota. Tämä yksinäinen vuorten valloittaja tarvitsee ympärilleen ihmisiä, jotka lämpimillä sanoillaan pönkittäisivät hänen heikkoa itsetuntoaan. Ikäväksi onneksi kypsymättömän kauriskaverin ahdasmielisyys ja arvostelunhalu karkottavat ihmiset hänen ympäriltään, eikä tasapainoinenkaan kauris ole maailman helpoimpia seuralaisia. Vain harvat osaavat antaa arvoa kauriin erikoislaatuiselle karismalle.





"Jos menestystä merkitään A:lla, saadaan kaava A = X +Y + Z.
Kaavassa X merkitsee työtä, Y leikkiä,ja Z sitä,että pitää suunsa kiinni." ~Albert Einstein~





(jatkuu joskus..jos porukkaa kiinnostaa..)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.