IRC-Galleria

Minua ei olisi...Maanantai 11.09.2006 02:58

... jos ukkini olisi myynyt hevosensa silloin 60-luvulla. Kuulin tänään uskomattoman tarinan siitä kun isäni vanhemmat olivat lähdössä ruotsiin 1960 luvun puolessa välissä ja suomentamma Liinukka piti tietenkin myydä pois että he olisivat päässeet lähtemään. Melkein kaikki tavaratkin oli jo pakattu valmiiksi. No kukaan ei sitten ollut Liinukka tammaa ostanut ja isovanhempani olivat "joutuneet" jäämään Suomeen.

Tämän jälkeen ukki oli vienyt Liinukan tarkoituksenaan kesäksi saareen laiduntamaan ja seuraavana päivänä Liinukka oli nähnyt ukin vastarannalla perkaamassa kaloja ja päättänyt uida saaresta ukin luo. Järven pohjassa oli ollut seiväs pystyssä (ilmeisesti kalaverkkoa varten) seiväs pisti Liinukan lavasta läpi :,( onneksi paikalle saatiin eläinlääkäri joka sanoi että kyllä Liinukka selviää. Tamma oli koko kesän irti pihassa ja aina ihmisen nähtyään mennyt kerjäämään huomiota ja rapsutuksia. Ei isovanhemmat mihinkään ruotsiin voineet edelleenkään lähteä ja jipii, Liinukka selvisi : )

Tämä on ihana tosi tarina ja itken sitä kirjoittaessani koska ilman tätä tapahtumaa ei minuakaan olisi. (vaikka välillä sitä toivoo, ettei minua todellakaan olisi. Olisi säästynyt monelta harmilta ) Tämä kertoo sen miksi olen niin vahvasti kytköksissä hevosiin. Liinukkahan tavallaan "pelasti" minun henkeni, vaikkei minusta ollut vielä silloin tietoakaan. Liinukka oli muuten Kantakirja Tamma : )

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.