IRC-Galleria

Kaikoura, 13th January 2008Sunnuntai 13.01.2008 00:54

Uus vuos oli ja meni lepposasti, kavin Christchurchin keskusaukiolla kattelemassa ilotulistusta ja kavin yhessa irkkubaarissa nauttimassa parit Guinnesit ja sit vaan takas hostellille hengailemaan.

Lento Aucklandiin on vasta ens ke 16.1 ja kun Christchurchista sanoivat ettei oikein oo lyhytaikasta tyota tarjolla, nii oon vaan tutustunu kaupunkiin ja sen nahtavyyksiin, mut mut, liika on liikaa yhessa kaupungissa, joten paatin lahtee v-lopuks Kaikoura-nimiseen pikkupaikkaan, sain ilmasen kyydin Stray-bussilla, mut pitaa sit omin pain paasta pois taalta. No se ei oo ongelma, taalta paasee takas Christchurchiin mm. TranzCoastal -maisemajunalla.

Kaikoura on hyvin tunnettu paikka merielaimistostaan. Tossa pari sataa metria merelle on syvanne joka tarjoaa hyvin ruokaa mm. hylkeille, delffiineille ja valaille. Taalla onki tarjolla kaiken maailman valaidenkatseluristeilyja seka helikopterikyyteja jne... tosin kuten arvata saattaa ni niiden hinnat onki sitte perinteiseen tyyliin melko tyyriita.

Tulin tanne Kaikouraan perjantaina ja maanantaina lahen junalla takas Christchurchiin. Eilen kavin kavelemassa yhen maisemareitin pitkin rannikkoo, paljo siella ainaki naki hylkeita, ja meinas kyl olla tosi kuuma, arska ku paisto koko paivan pilvettomalta taivaalta eika tuullu oikeestaan yhtaan. Tanaan meinasin vaan oleskella, eika siis oo suurempia suunnitelmia.

Varailin tossa pari paivaa sitte lennot Tongalle, reissu ois 5-17.3 eli 12 pv. Tonga on suomalaisille ehka eniten tuttu Madventures-ohjelmasta. Muitaki etela-meren saarivaltioita ois ollu tarjolla, mut lennot Tongalle oli edullisimmat, 342$ eli about 180e eestakas ja Tongalla pitais olla edullista oleskella, eika Tonga oo niin suuri turistimesta ku esim. viereiset Fiji tai Samoa. Saas naha, voi olla aika erikoinen paikka lansimaalaisille... kuumaa ja palmuja niin pitkalle ku silma kantaa. Tongallahan on muuten maailman ehka lihavin kansa, eivatka pahemmin stressaa mistaan.

Eipa talla kertaa kummempia




Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.