IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »

Hommaa piisaaTiistai 01.11.2005 21:22

Uusi periodi ja uudet kujeet. Ei kivaa, loppuvuodeksi on tiedossa paljon kaikenlaista hommaa, en tiedä miten ehdin laiskottelultani tekemään kaiken. Pitäisi tehdä kaksi harjoitustyötä, joista toinen on kaksiosainen, demoja on kolmena päivänä viikossa ja tenttejäkin aivan tarpeeksi. Ja epävirallisempiakin tehtäviä on monia: lupasin kirjoittaa yhden artikkelin ja haalarihommiakin pitäisi hoitaa. Hohhoijaa

Blogit ja ennakkosensuuriSunnuntai 30.10.2005 03:36

Helsingin Sanomien kuukausiliittessä oli juttu blogeista. Kaikkihan tiesivät tämän ja ovat lukeneet jutun? Hyvä. Erityisesti jutussa paistoi silmääni se, kuinka Anssi Miettinne kertoi blogien kommentoinnin ennakkosensuurista. Tokihan joku skeptinen voi epäillä, että blogin kirjoittaja valikoi vain ne kommentit jotka ovat positiivisiä ja kiroisi negatiiviset kommentit, jotka on siis vain itse lukenut, alinpaan helvettiin. Mutta, mitäpä järkeä tuossa olisi? Ei mitään. Mielestäni blogeihin kuuluu tärkeänä osana se, että lukijat voivat kommentoida kirjoituksia, tuoda esiin omia näkökantojaan tai kenties tuoda omat linkkinsä tms, kaikki blogia lukevien tietoisuuteen. Mutta ennakkosensuuria on silti. Miksi? Minun mielestäni ennakkosensuurin tärkein tehtävä on kommenttien sensuroinnin sijaan mainoksien ja roskapostien suodattaminen. Itse olen käyttänyt joskus blogin pitämiseen jotain ilmaista palvelua (onhan tämäkin, mutta joo), jonka kommentit täyttyivät hetkessä kasinomainoksista. Olisin ollut kiitollinen, jos tässä palvelussa olisi ollut mahdollisuus tarkistaa kommentit ennen niiden julkaisua. Mielestäni Irc-gallerian blogi on siitä hyvä, että kommentin voi jättää vain henkilö joka on rekistöritynyt irc-galleriaan. Mutta eipä tämä ole pelkästään hyvä asia, sillä luulen että joku joka ei ole rekistöröitynyt tänne haluaisi myös kommentoida kirjoituksia. Tai sitten ei.

Tämä irc-gallerian blogi on sikäli hyvä, mutta haluaisin tiettyjä omituisuuksia. Niitä ominaisuuksia voi ollakin jo, mutta en vain osaa:

-Kunnon linkit. Urlit muuttuvat itsestään linkeiksi, mutta olisi hauskaa tehdä myös sellaisia linkkejä, joissa on vain joku sana eikä koko urlia näkyvillä.

ÖRR, en sitten keksinytkään mitään muuta. noh, ei voi mitään. Kärsikää.

LuntaKeskiviikko 26.10.2005 17:05

Pihalle oli sitten ilmestynyt lumikerros. Talvi siis tekee tuloaan vähitellen, mutta eipä tuo minua haittaa ainakaan tällä viikolla kun on lomantapainen meneillään. Kämppikset lähtivät kovin iloisen oloisesti kohti koulujansa, kun minä jäin vain nauttimaan herkullisesta ruuasta.
Perjantaina olisi tentti, mutta saapa nähdä kuin paljon tulee opiskeltua siihen.. :P

PäiväkirjaKeskiviikko 26.10.2005 02:12

Vai että tälläinen päiväkirjaomituisuus on tullut irkkaajaksi tunnistautuneiden testikäyttöön :) Vai niin.. Tälläinen julkinen avautuminen voi olla oikein hauskaa, voi kertoa kaikille mitä ajattelee mistäkin ja voi pistää riettaita linkkejä kaikkien pikkupervojen nähtäville :P
« Uudemmat - Vanhemmat »