IRC-Galleria

KatZi||

KatZi||

Motherfucking Princess

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Tuli tässä mieleen, että samalahan voisin sanoa kaikki, mikä tässä ihmiskunnassa mättää. Tällä kertaa sanon muutaman sanasen median luomasta ihmisestä, PhotoShop-kuvista ja väärän kuvan luomisesta. Nykyään joka puolella, lehtikuvissa, mainoksissa, muissa ohjelmissa on hirveen kauniita ihmisiä. Mutta eihän ne tyypit niissä oo sen näkösiä luonnossa. Esim. meikkimainoksiin modataan ne ihmiset. Ei niillä naisilla oikeesti oo niin esim. kaunis ja sileä iho, vaan ne on yksinkertasesti siloteltu siihen mainokseen, että se näyttäis paremmalta. Samoi on kaikissa musiikkivideoissa. Otetaan nyt vaikka Madonna. Se on omissa musavideoissaan huippukunnossa, sileä ihoinen kuin joku ihmeen posliininukke jne. Mutta jos se kävelis tuola kadulla vastaan, niin ei sitä tunnistais samaks tyypiks.

Samoin on esim. lehtikuvissa. Julkkikset laitetaan näyttämään aivan sairaan "kauniilta" esim. PhotoShopin avulla. Media luo ihmisille ihan väärän kuvan malleista, julkkiksista, ja muista sellasista. Seki on yks tyhmä juttu, että jos mainostetaan jtn esim. "laihdutus"-juttua, niin miks niissä mainoksissa on sellasia huippukunnossa olevia, nuoria naisia? Eikö siinä kuuluis olla vähän isompikokoisia ihmisiä, sillä niillehän se on tarkotettu, eikä millekkään riisitautisille/lihaskimpuille. Ja vastaki lehessä oli sellanen "selluliitti"-mainos. Mutta sillä naisella siinä mainoksessa ei ollu siitä tietoakaan, eikä sillä varmasti oo sitä ollukkaan, koska se oli niin hirveen laiha. Miksei mainoksiin oteta siihen sopivia tyyppejä? No siks tietenki, että sen pitää näyttää hyvältä telkkarissa/lehessä. Mutta eihän se ketään kiinnosta, miltä ne tyypit lehissä/mainoksissa näyttää, vaan toimiiko se aine tosiaan.

Nuoret varsinki ottaa mallia kaikenmaailman julkkiksista. Ne kattoo mainoksia, ja ajattelee, että: "Voi että ku tuo on kaunis... voisinkoha mä olla samanlainen?". Seuraavaks ne lopettaa syömisen, tulee sairaaks, ja pahimassa tapauksessa siihen voi jopa kuolla, tai joutua loppuiäks jonnekki hoitolaan. Sitäkö ne tahtoo? Ei, vaan ne tahtoo olla saman näkösiä, ku mainoksissa olevat, PhotoShopatut mallit! Mainokset siis luo aivan vääristyneen kuvan ihmisestä. Ei kaikkien tarvi olla minkään PhotoShopatun mallin näkösiä. Mallitki on vaan tavallisia ihmisiä, jotka ensin meikataan ja lopuks vielä muokataan mainoksia varten. Sekö nyt sitten luo sen hyvän kuvan nuorille/muille ihmisille. Ei todellakaan. Jotku mainostajat maksaa ihmisille siitä, että ne kehuu omia tuotteitaan. Ja sehän on taas väärin, koska siinäkin luodaan ihmisille aivan väärä kuva sen tuotteen toimivuudesta. Joten ihmiset, please, älkää uskoko kaikkea, mitä mainoksissa/lehdissä näette.


Siinäpä se, seuraavaks kirjotan Feministisen jutun :P

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.