IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

AJANKOHTAISTA ALLIANSSIN NUORISOVAIHDOSTA

Haku kesäpaikkoihin on NYT käynnissä.
Hae mahdollisimman ajoissa!
Tarjolla on paljon paikkoja mm. hotellityö-, au pair- sekä vapaaehtoistyöohjelmissa.

Kansainvälisen vapaaehtoistyön hakukoneen yli 2000 projektista löytyy varmasti jokin sinua kiinnostava kohde, onhan maavaihtoehtoja yli 50! Juuri nyt on hyvä aika hakea !

Work Experience Germany
Kiinnostaisiko saksan kielitaidon harjaannuttaminen käytännössä ja saksalaisen perhe-elämään tutustuminen? Hae kesäksi töihin Saksaan.

HOTELLITYÖ
Haut kesällä alkaviin hotellityöpaikkoihin ovat käynnissä! Työ voi olla esimerkiksi ravintolassa, baarissa, kahvilassa, keittiössä tai huonesiivouksessa työskentelemistä. Työtehtävät vaihtelevat hotelleittain ja riippuvat osallistujien kielitaidosta, työkokemuksesta ja soveltuvuudesta eri tehtäviin. Mitä pidempään olet valmis olemaan töissä, sitä helpommin sijoituspaikka löytyy!

Kesähakijoiden toivotaan pystyvän olevan töissä sesongin ajan elo-syyskuun loppuun saakka. Korvaukseksi työstä saa taskurahaa ja yleensä ylläpidon ? töitä tehdään keskimäärin 40 tuntia viikossa.

Go Britain
Go Britain -ohjelmasta löytyy myös joitakin 3kk paikkoja touko-kesäkuussa aloittaville. Hakijoilta vaaditaan sujuvaa englantia, kokemusta asiakaspalvelusta ja joustavuutta työpaikan sijainnin suhteen.

Au Pair in Europe
Toimi nopeasti ja laita hakemus tulemaan. Kesäkaudella au pairina tulee työskennellä vähintään kolme kuukautta. Vähimmäismittaisen jakson tulee sijoittua touko?syyskuuhun. Kesähakijoiden toivotaan olevan perheessä yleensä elokuun loppuun asti. Au pairiksi voi lähteä Espanjaan, Irlantiin, Iso-Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Kreikkaan, Ranskaan tai Saksaan. Töitä tehdään yleensä 5 päivänä viikossa noin 30 tuntia, korvaukseksi saa ylläpidon lisäksi taskurahaa vähintään 55 euroa viikossa.

Kansainväliset työleirit
Parin kolmen viikon pituisia vapaaehtoistyöleirejä on nyt tarjolla eri puolilla maailmaa. Kohdemaita on yli 50! Leirejä on niin kulttuuri-, ympäristö- kuin sosiaalialallakin. Voit lähteä tekemään vaikka mitä hyödyllistä ja samalla tutustut kohdemaahan sekä eri puolilta maailmaa tuleviin muihin vapaaehtoisiin.

Vapaaehtoistyöleirit on pääasiassa suunnattu 18-30 ?vuotiaille, mutta joihinkin Euroopan maihin voivat jo 16 vuotta täyttäneet hakea ja useissa maissa leireillä ei ole yläikärajaa!
Vapaaehtoistyön hakukoneessa on nyt yli 2000 leiriä. Tutustu hakukoneen tarjontaan ja hae mahdollisimman ajoissa.

Kannattaa huomioida, että leireille voi päästä ainakin nyt keväällä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Alla pari esimerkkiä lähiaikoina järjestettävistä leireistä, joille vielä kaivataan vapaaehtoisia. Myös kesäkuussa on vielä leireillä hyvin tilaa. Koe jotain uutta ja lähde vapaaehtoistyöleirille !

Saksa: It is a very nice project and volunteers will enjoy those 2 weeks in a beautiful and mountainous region in Southern Germany..very romantic and lovely place. IBG 02 Lechbruck (Bavaria) 01.05. ? 15.05. CONS / ENVI 15 vols

Tsekki: We are urgently looking for volunteers for our spring project: SDA 101 Horse farm Chmelistna RENO/ENVI 22.04.11 - 07.05.11 - Its a fantastic environmental project involving work with local kids in a pretty Bohemian rural region! Its a chance to enjoy Easter time in the Czech Republic!

MTV-projektit
Jos haluat tutustua arkielämään Aasiassa, Afrikassa tai Latinalaisessa Amerikassa, kannattaa sinun hakea pidempiin (1-6 kk) vapaaehtoistyöprojekteihin eli Medium Term Volunteer -projekteihin, joita järjestetään esimerkiksi Argentiinassa, Ecuadorissa, Intiassa, Indonesiassa, Ugandassa, Vietnamissa ja Keniassa. Projektit ovat useimmiten opetustyötä tai sosiaalialaan ja ympäristöön liittyviä. Hakijoilta ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta ja ohjelmiin sijoittuu nopeasti. Näihin ohjelmiin voi hakea myös kesäksi 1-3 kuukadeksi!

EVS-peruutuspaikka Kreikassa
Nyt on nopealle toimijalle tilaisuus lähteä Kreikkaan kesä-heinäkuussa. Jo hyväksyttyyn EVS-projektiin valittu hakija joutui peruuttamaan osallistumisensa ja hänen tilalleen etsitään 18-30-vuotiasta vapaaehtoista, joka voisi lähteä puoleksi vuodeksi Kreikkaan. Hakijalta ei vaadita mitään erityistaitoja. Jos projekti kiinnostaa sinua niin lähetä sähköpostitse vapaamuotoinen englanninkielinen hakemus ja CV 12.4. mennessä osoitteeseen vaihto(at)alli.fi. Lisätietoja puh. 020 755 2604. Lisätietoa EVS-paikasta: http://www.nuorisovaihto.fi/sitenews/view/-/nid/478/ngid/35

Kaikista ohjelmista lisätietoa Allianssin sivuilla: http://www.nuorisovaihto.fi/etusivu/

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.