IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä



AJANKOHTAISTA ALLIANSSIN NUORISOVAIHDOSTA

Kuuma kesä alkaa olla takana ja nyt on aika tähyillä tekemistä syksyksi. Juuri nyt on hakuaika kaikissa ohjelmissa, vielä ehtii syksyn synkkyyttä pakoon !

Nyt voi lähteä esimerkiksi Uuteen Seelantiin tai Australiaan töihin ja matkustelemaan.

Au pair -paikkoja on paljon tarjolla useissa maissa, ja hotellityöhön voi lähteä Englantiin muutamaksi kuukaudeksi.

Myös vapaaehtoispaikkoja on paljon tarjolla eri puolilla maailmaa.Euroopasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua esim. EVS-ohjelmaan (huomaa peruutuspaikat!), jos haluat muille mantereille niin mtv-ohjelmat tarjoavat kiinnostavia vaihtoehtoja Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

HOTELLITYÖ

Haku Britannian syksyn hotellityöpaikkoihin on nyt käynnissä.

Hotellityössä voi hankkia palvelualan työkokemusta ja kehittää käytännön kielitaitoaan. Ohjelmassa voi työskennellä esimerkiksi ravintolassa, baarissa, kahvilassa, keittiössä, huonesiivouksessa, portieerina tai vastaanotossa. Useimmat sijoittuvat tarjoilijoiksi tai ns. general assistanteiksi. Työskentely hotellissa on usein fyysisesti melko raskasta, mutta parhaimmillaan myös uskomattoman hauskaa ja palkitsevaa. Työstä maksetaan vähintään lainmukaista minimipalkkaa. Suurin osa ohjelmien työnantajista majoittaa työntekijänsä ja päivittäiset ateriat saa hotellista.

VAPAAEHTOISTYÖ

Kansainväliset työleirit
Vapaaehtoistyöleirejä on tarjolla eri puolilla maailmaa ympäri vuoden.Leirejä on niin kulttuuri-, ympäristö- kuin sosiaalialallakin. Voit lähteä tekemään vaikka mitä hyödyllistä ja samalla tutustut kohdemaahan sekä eri puolilta maailmaa tuleviin muihin vapaaehtoisiin.

Tutustu hakukoneen tarjontaan ja hae! Matkaan pääsee tarvittaessa nopeastikin. Katso: http://www.nuorisovaihto.fi/vapaaehtoistyo/kansainvaliset+tyoleirit

MTV-projektit
Jos haluat tutustua arkielämään Aasiassa, Afrikassa tai Latinalaisessa Amerikassa, kannattaa sinun hakea pidempiin (1-6 kk) vapaaehtoistyöprojekteihin eli Medium Term Volunteer -projekteihin, joita järjestetään esimerkiksi Argentiinassa, Ecuadorissa, Intiassa, Indonesiassa, Ugandassa, Vietnamissa ja Keniassa. Projektit ovat useimmiten opetustyötä tai sosiaalialaan ja ympäristöön liittyviä. Hakijoilta ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta ja ohjelmiin sijoittuu nopeasti.

Tutustu projektikuvauksiin nettisivuilla: http://www.nuorisovaihto.fi/vapaaehtoistyo/medium+term+volunteer+mtv/

European Voluntary Service EVS
European Voluntary Service -ohjelma on tarkoitettu 18-30-vuotiaille nuorille. Projekteissa tehdään vapaaehtoistyötä Euroopassa 6-12 kuukauden ajan. Tarjolla on noin 2000 projektia eri maissa ja eri aloilla. Ohjelmaan osallistumisesta ei aiheudu osallistujille juuri mitään kuluja vaan Euroopan Unionin tuki kattaa 90% matkakuluista, valmennukset, vakuutukset sekä ylläpidon koko ajalle! Kannattaa hakea ajoissa, sillä koko hakuprosessi kestää yleensä vähintään 3-4 kuukautta (poikkeuksena peruutuspaikat).

EVS-peruutuspaikkoja Kreikassa ja Puolassa
Jo hyväksyttyihin EVS-projekteihin etsitään 18-30-vuotiaita vapaaehtoisia, lähtö syyskuussa. Lisätietoa: http://www.nuorisovaihto.fi/sitenews/view/-/nid/998/ngid/35

AU PAIR

Au Pair Eurooppa
Au pair Eurooppa-ohjelma tarjoaa sinulle turvallisen mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin sekä parantaa kielitaitoasi. Mitä pidempään voit työskennellä, sitä varmempaa sijoittumisesi on. Suomalaiset au pairit ovat erittäin suosittuja, joten kannattaa hakea! Jos haluat välivuoden viettoon tänä syksynä hae pikaisesti! Au paireja tarvitaan aloittamaan syyskuussa ja heidän toivotaan olevan perheessä mieluiten touko-kesäkuuhun saakka.

Au Pair in Australia
Au pairina pääset osalliseksi rentoon australialaiseen elämään. Vietä kuusi kuukautta australialaisessa perheessä pitäen huolta perheen lapsista ja tehden kevyitä kotitöitä. Työaika on noin 30 tuntia viikossa. Vastineeksi työstä saat ylläpidon sekä taskurahaa noin 150-180 AUD viikossa (noin 105-125 euroa). Perheitä on tarjolla ympäri Australiaa mm. Adelaidessa, Sydneyssä ja Perthissa. Hakijan tulee olla joustava perheen sijainnin suhteen. Puolen vuoden au pair -vaihdon jälkeen on mahdollisuus jäädä vielä puoleksi vuodeksi Australiaan matkustelemaan tai työnhakuun.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.