IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Homopingviinejä ja yurilokkeja xDSunnuntai 07.09.2008 17:29

Homoseksuaalisuutta väitetään esiintyvän eläinkunnassa muidenkin kuin ihmisten keskuudessa, erityisesti sosiaalisten eläinten, kuten vesilintujen ja -nisäkkäiden, apinoiden ja ihmisapinoiden keskuudessa. Homoseksuaalista käyttäytymistä on tulkittu havaitun 1500 lajilla, joista 500:lla se on hyvin dokumentoitua.

Georgetown Universityn professori Janet Mann on esittänyt teorian, jonka mukaan ainakin delfiinien homoseksuaalinen käyttäytyminen olisi evolutiivisesti eduksi, koska se vähentäisi lajinsisäistä, erityisesti urosten välistä, aggressiota.

Urospingviiniparien on havaittu kestäneen eliniän, niiden rakentaneen pesiä yhdessä ja hautoneen kiveä sijaismunana. Vuonna 2004 Central Park Zoo -eläintarhassa Yhdysvalloissa erään samasukupuolisen parin kivi korvattiin hedelmöityneellä munalla, jota pari hautoi ja josta kuoriutuneen poikasen se kasvatti omanaan.
Myös saksalaisissa ja japanilaisissa eläintarhoissa on tavattu homoseksuaaliselta näyttävää käyttäytymistä pingviineillä, samoin Kelly Tarlton's Aquariumissa Uudessa-Seelannissa.

Urosten homoseksuaalisuutta väitetään ilmenevän myös mm. leijonilla, Amerikan anolisliskoilla ja apinoilla

Amerikanmerilokit elävät pelkkien naaraiden muodostamissa yhdyskunnissa. Lokkinaaraat käyvät keskenään läpi parittelurituaalit ja elävät kestävissä "lesboliitoissa".


Eläinten saman sukupuolen edustajien välisessä suvunjatkamiskäyttäytymisessä ei kuitenkaan ole kyse samanlaisesta ilmiöstä kuin ihmisten homoseksuaalisuudessa:

Juoksuliskoilla kahden naaraan parittelu käynnistää toisen sikiönkehityksen.

Amerikandallinlammasten lisääntymisaikoina naaraasta taistelleista uroksista voitokkaampi "raiskaa" hävinneen uroksen.

Kun lehmälaumassa joku lehmä tulee kiimaan, saattavat muut lehmät "valeparitella" tämän kanssa. Lehmät siis nousevat eturuumiillaan toisen selän päälle, kuten sonni astuessaan.

12. lokakuuta 2006 Oslon yliopiston luonnonhistoriallisessa museossa avattiin "Against Nature?" -niminen näyttely. Museossa esitellään näytekappalein ja kuvin joitakin eläinlajeja, joilla homoseksuaalisuutta väitetään esiintyvän. Lajit vaihtelevat pienistä hyönteisistä kaskelotteihin...


Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Homoseksuaalisuus#El.C3.A4inten_homoseksuaalisuus

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.