IRC-Galleria

Lillabeth

Lillabeth

Remember to live for love
Kylmäkouristus

Tummuudesta kuiskailee kirkas silmäpari
/viettelee/
ja unohdetut kutsuu jäätyneeseen

Silloin kun hyinen usva kasvaa lännestä
ja rannalta sieluton katselee kylmyyden tiivistymiä
Olemme kadotetut kiirastuleen!

Kimalteleva musta vesi saattaa nieluihinsa hukkuneet

Halki tuhansien vesisirpaleiden
naarmuttamatta ihoja
löysimme perille
Mariaanien haudan syvimpään jäämereen

- - -

Balacenia
Aihe: Jäämeri
Nimi: Kylmäkouristus


No niin, aika aloittaa ruotiminen. Ensin otsikosta; Se on hyvä, oikein hyvä. Jo sanana se herättää huomion, mutta se on niin hyvä, että vaatii myös lähes täydellisesti onnistunutta runoa peräänsä.

Runon ensimmäinen säkeistö ei oikein hirveästi iske minuun. Siinä on käytetty perinteisiä elementtejä kuten tummuus ja kirkkaus. Ne tuovat tunteen aavistuksenomaisesta kliseydestä. Säkeistön lopun sanajärjestys on mielestäni eriskummallinen. Kiinnittäisin siihen huomiota. Voisiko väliin laittaa jonkun sanan tai vaan muuttaa sanajärjestystä. Kaiken kaikkiaan säkeistö ei vaan sykähdytä.

Toinen säkeistö jatkaa yhä perinteisillä sanavalinnoilla kuten:
- Hyinen usva
- Sieluton
- Kadotetut
- Kiirastuli
Varsinkin listan viimeiseen olen jo kurkkuani myöten täynnä. Koko säkeistöstä täytyy kuitenkin sanoa, että se on kasattu rakenteeltaan ja tekstillisesti jo paljon paremmin kuin ensimmäinen, vaikka noita sanoja uudelleen miettisinkin.

Yksinäinen säe runon keskivaiheilla on irrallinen muuhun nähden. Se pitäisi saada paremmin upotettua kokonaisuuteen, sillä noin se ei vaan tunnu toimivan. Siitä tulee kuitenkin esille ensimmäisen kerran kunnolla aiheesi. Säe ei ole huono, se ei vaan painu mieleen.

Viimeinen säkeistö on ehdottomasti runon paras. Miettisin jopa sitä säkeistöä että poistaisit kaikki muut ja pitäisit vain sen. Voisiko tuo viimeinen säkeistö olla koko runo? Voisiko tuon säkeistön ympärille rakentaa paremman tekstin?

Runon pelastus on siis viimeinen säkeistö. Muuten teksti on kimppu osittain yhtyeensopimattomia, jopa väkisin liimatuilta tuntuvia sanoja. Kaikki tarpeellinen tulisi esille viimeisessä säkeistössä ja jos runo olisi ollut vain se, olisi se kuulunut kilpailun parhaimmistoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.