IRC-Galleria

LucasChristian

LucasChristian

Mukavaa vuotta 2024 sekä talvea

Selaa blogimerkintöjä

Mesessä kiertää huijausviestiKeskiviikko 16.09.2009 14:49

Tietoturvayhtiö Trend Micro varoittaa uudesta pikaviestipalvelu MSN Messengerissä kiertävästä tietojenkalasteluviestistä.

Yhtiön mukaan ”Mesessä” kiertää viesti, joka kehottaa menemään palveluun, josta näkisi ketkä ovat poistaneet tai estäneet viestin vastaanottajan omilta kontaktilistoiltaan.

Aihe on luonnollisesti varsin kiinnostava, ja uteliaat Messengerin käyttäjät ohjataan huijaussivustolle, jossa heitä pyydetään antamaan omat MSN-tunnukset asian selvittämiseksi.

"On selvää, että tietojenkalastelun tavoitteena on päästä käsiksi MSN:n käyttäjätietoihin", sanoo Trend Micron tietoturva-asiantuntija Rik Ferguson yhtiön tiedotteessa.

Kun verkkorikolliset pääsevät käsiksi näihin tietoihin, he jatkavat roskapostin lähettämistä seuraaviin osoitteisiin tai voivat käyttää mahdollisesti tiliä muihin rikollisiin tarkoituksiin.

"Kannattaa olla erittäin varovainen hyväksyessään kutsuja erityisesti silloin, kun niissä kysytään henkilökohtaisia tietoja, kuten käyttäjätunnuksia", Ferguson ohjeistaa sosiaalisten medioiden käyttäjiä erilaisiin kutsuihin vastaamisessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.