IRC-Galleria

Worl Scout Jamboree 2007 in EnglandPerjantai 27.07.2007 16:44

Juups elikkas siis, taalla sita ollaan, vihdoin ja viimein 4 vuoden odottelu palkittiin ja leiri alkaa huomenna. Elikkas siis taala on talla hetkella IST:it jo laittanu paikkoja kuntoon pidemman aikaa, ite oon nyt kuudetta paivaa ja vihdoin saatiin internet kahvilaki auki.. :)
Elikkas, nyt sitte kerron pikkasen mita tahan mennessa on tapahtunu ja mita tulemnan pitaa, ja jatkossa koitan vahan useemmin paasta kirjottaan paivan tapahtumista.
Eli lahettiin reissuun 18.7 helsingista kohti turkua, aamulla oltiinki jo turussa ja matka jatku laivalla kohti ruotsia. Kaytiin muuten laivassa kattomassa Die Hard4, oli muuten aikas hyva leffa, kannattaa kayda kattomas.. ;)
Ruotsista sitte matka jatku yon yli tanskan lapi saksaan ja siella vietettiin kaupunki paiva hampurissa. Tiesitteko muuten etta saksalaisista TOSI harva puhuu englantia? se etta jos on ongelmia saada tilattua kahvilasta kahvi ja jaatelo, kertoo jo aika paljon mika on kieli taito siella pain.. :P nooh, jotenki me kummiski parjattiin siella ja paastiin jopa kaymaan suihkussaki uimahallissa (sen jalkeen ku joku random saksalainen nainen osottautu tulkiks ja tuli auttaan meita uimahallin tiskilla selittamaan asiamme saksaks tiskin takana olevalle naiselle..).. WOW!
nooh, se paiva oli kylla aika upee, paikkana hampuri on aika hieno, paljon nahtavyyksii mita ei kylla paivassa ehtiny naha ku ulkoapain osan.. sitte tuli taas ilta ja aika jatkaa matkaa..
seuraavana aamuna herattiinki sitte ranskasta, kanaalijunan lahtopaikan vieresta kello 6.00, hetken aikaa ku oltiin oltu hereilla ni se iski, HARRY POTTER ilmestyy tanaan, PAKKO SAADA! no mentiin kaymaan sitte siina vieressa kauppakeskuksessa ku bussi lahti vasta 7.00, kuitenki ainoo paikka missa vois olla Harry Pottereita myynnissa, oli lehti koju, joka aukes vasta 7.00.. Noh, mut elamassa pitaa ottaa riskeja ja niin me sitte odotettiin et kello oli 7.00 ja lehti kioski aukas, ja niillapa oli ku oliki Pottereita myynnissa! :D elikkas me saatiin siis heti ensimmaisten joukossa neki siis.. :) nooh, kuski nyt oli vahan nareissaan ku mentiin myohassa mutta aina ei voi voittaa, ei ees niin usein ku ma.. ;)
No mutta matka siis jatku ja kohta oltiinki menty jo kanaalijunalla engannin puolelle ja ei ollu enaa pitka matka tanne leiri alueelle.. Ku vihdoin sitte paastiin tanne, huomattiin etta taalla oli ensinnaki kaikki ihan kesken erasta ja ettei taalla odotettu meita viela muutamaan tuntiin, eli meille ei oltukkaan varattu sita lounasta mika oli tarkotus saada.. mutta onneks meilla oli juksu joka puhu englantilaiset ympari ja suurien neuvottelujen jalkeen ne teki meille oikeen seisovan poydan ja sen jalkeen kauhisteli ku me syotiin niin paljon.. ;) tarkotus oli nauttii kevyt lounas, mut me suomalaisethan ei sita sanaa tunneta ni kaikilla oli lautaset kukkurallaan kaiken maailman salaatteja ja leipia ja hedelmia.. sitte jaettiinki tyot seuraaville paiville;
ma paasin IST ruokalaan toihin ja tyot alko 15.00.. Siella ma sitte tarjoilin jalkiruokia 3000 ISTille koko illan ja 23.00 ku paas takas teltalle ni oli kylla niin naatti et ei mittaan rajaa..
Seuraavat pari paivaa olinki sitte kipee, eli teltassa tuli vietettyy ERITTAIN paljon aikaa, mut parempi etta ennen leiria sairastuu ku sitte sillon ku on kaikki 44000 ihmista taalla ja pitas vetaa ohjelmaa 100 ihmiselle paivassa ohjelmaa yksin, ni siina ei sitte enaa oo varaa jaada sairastelemaan.. Noh, ehin ma viela yhen illan tekeen ruokalassa toita kunnes alkoki koulutukset, joita on ollu naa viimeset paivat.. eilen oli tokavika koulutus ja kaytiin jo tutustumassa kaikkiin offsite programmin paikkoihin missa kukaki tekee toita (offsite programmin pisteet on siis leirialueen ulkopuolella sijaitsevia pisteita joissa tehdaan erilaisia toita paikallisten kanssa..) ma oon harlowsissa jossain koulutuskeskuksessa tai jossain vastaavassa kunnostelemassa paikkoja ja viemassa lapsia museo kierrokselle tai jottain..
mut eli siis on tassa tultu seikkailtua vahan missa milklonki ja leirikaan ei oo viela alkanu.. ;D

ainii, yks juttu viela, taal on joka ilta ihan torkeet bileet IST baarissa, miettikaa, taal oli IST-partyt toissapaivana, lava ja kaikki, hirvee meno ja meininki, ois pitany saada enemman kuvii mut kamera ei nyt oikeen suostunu yhteistyohon.. :( ja eilen olin kans IST baarissa istumassa parilla, kylla taytyy sanoo etta kylla se tekee gutaa ku oot alukjs 11h toissa ja tuut vasyneena takas leiriin ni ku saat sen kylman bissen kateen ja paaset istuun alas ja sul on pari tuhatta ihmista ymparilla pitamassa hauskaa, ni se on kyl aika ihanaa.. ollaan tassa naureskeltu et taal on illat oikeesti ku missaki festareilla, ihmisi samanverran, ainoo vaan et kaikki on eri maista.. :) mut ku on rankka tyo ni pitaa olla siis myos rankat huvit.. ;)

mut nyt lopettelen tahan, en koko netti aikaa kayta kerralla, mut jatkuu taas joku toinen paiva.. ;) kirjottakaa kommentteja jos luette tata, ni tietaa sit et onks tassa mittaan jarkee kirjottaa.. ;D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.