IRC-Galleria

Morrow

Morrow

Could you be more petty???

Google Earthille huomattava kilpailija?Keskiviikko 09.04.2008 11:35

Eilen luin uutisista uudesta Microsoftin karttapalvelun ominaisuudesta: palvelusta löytyy nyt niin sanottu lintuperspektiivi 15:sta Suomen suurimmasta kaupungista.

Testasinpa siis ominaisuutta ja yllätyin positiivisesti. Sovellushan toimii huolimatta siitä että on edelleen beta-tilassa. Myöskään kirjoittajan huomattava skeptisyys Microsoftia kohtaan ei tuntunut haittaavan menoa.

Kartan selaamiseen on siis valittavissa monta näkymää. Kätevin on luultavasti perinteinen katukartta jonka zoomaaminen on liukuvaa ja mukavaa käyttää. Ei hankalia ensin-näkyy-koko-Etelä-Suomi-mutta-kun-klikkaan-lähemmäs-niin-näen-vain-metsää -zoomaustoimintoja ja rigidejä mittakaavavaihtoehtoja. Homma liukuu kuin pulkka jäällä hiiren rullaa rämpyttämällä.

Mittakaava on ainut lintuperspektiivin ongelma: se kun ei toimi suuremmilla etäisyyksillä. Perustilassa joudut ensin etsimään osoitteen katukartta-moodissa ja sitten vasta klikkaamaan tähän lintu-moodiin. Tämä siis jos et halua selailla kaupunkia pitkin kunnes ranteesi paukkuvat.

Hyvää sen sijaan on mahdollisuus pyörittää kuvaa kaikkiin ilmansuuntiin jolloin voit näyttää esimerkiksi vieraille kätevästi millaisesta talosta on kyse jota he etsivät.

Käykää kokeilemassa; suosittelen!

Linkki: http://maps.live.fi/LiveSearch.LocalLive

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.