IRC-Galleria

MrWright

MrWright

Wrongway Henry

Tämän vuotinen edustajamme...Tiistai 14.03.2006 00:22

...Eurovision laulukilpailussa on siis Lordi kappaleellaan Hard Rock Hallelujah.

Myönnän etten itse kuulu kyseisen bändin faneihin, vaikkakin heidän tyylistään(sekä pukeutumis- että musiikki-) pidänkin. Lisäksi heidän lava-shownsa on kerrassaan mieltä lämmittävä räväköine pyro-efekteineen, nousivatpa otsikoihinkin tässä jokunen aika sitten kun lava meinasi palaa keikalla ja muistaakseni vieläpä suorassa tv-lähetyksessä. Loistava valinta kaikinpuolin, mutta miksi en sitten pidä bändistä ja miksi valinta on aiheuttanut niin valtavan vastalauseiden ryöpyn?

Joku iso ruotsalainen lehti ehti ylistämään Lordin uusinta albumia (The Arockalypse, 2006) heti seuraavan päivän numerossaan, kun "Euroviisu"-karsintavoitto oli varmistunut ja löysi sieltä useita Alice Cooper-tyylisiä kappaleita. Laittakaapas vaikkapa tämä 'Hard Rock Hallelujah' soimaan ja kuvitelkaa itse Alice Cooper laulamaan! Mielestäni bändin heikkous on nimenomaan perustaja-biisintekijä, KISS Army Finlandin puheenjohtaja, Tomi Putaansuu. Ikävä antaa näin kovaa kritiikkiä bändin perustajasta, mutta tämä on vain minun mielipiteeni, jonka edessä olen voimaton. Tietenkään laulajaa ei voi vaihtaa(enkö sitä missään nimessä ehdotakaan), sillä Lordi ei olisi mitään ilman lauluntekijäänsä Lordia. Jokaisella menestyvällä artistilla pitää olla se ns. 'oma juttu', mistä artistin tunnistaa ja tekee persoonalliseksi ja mielenkiintoiseksi ja Lordin tapauksessa se persoonallisuus(siis levyltäKIN kuunneltaessa:) on juuri itse Putaansuu, eli Lordi.
Kyseessä on 'kaksiteräinen miekka', sillä laulaja on samalla Lordin heikkous, mutta toisaalta myös vahvuus. Tämä sama asia saattaa nousta yllätystekijäksi myös itse Eurovision kilpailussa kaikenmaailman puhdasäänisten iskelmäartistien kanssa(tietysti myös koko bändin olemus eroaa melkoisesti muiden maiden vähäpukeisista kiiltokuva tytöistä ja -pojista).

Mutta miksi vetää herneet nenään olla sitä mieltä että Lordia ei olisi pitänyt valita ehdokkaaksi? Miettikääpä vaikkapa Tomi Metsäketoa(28,5% äänistä) ja verratkaa vaikkapa edellisvuoden edustajaamme Geir Rönning:iin, jonka sijoitus oli 18:sta. Tai Annika Eklundia(12,3%) Laura Voutilaiseen joka sijoittui vuonna 2002 sijalle 20.
Jos Suomi valitsee värittömiä, hajuttomia ja mauttomia ehdokkaita, sijoitus tulee pysymään aina sijoilla 10->. Tänä vuonna ei voida olla huonompia kuin aikaisemminkaan, mutta on edes mahdollisuus parantaa!


Lisäys: Odotan aiheesta keskustelua, mielipiteitä ja kommentteja tietäen aiheen olevan mielipiteitä jakava.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.