IRC-Galleria

Opiskelijaa riistetäänTiistai 30.10.2007 23:52

Opiskelijat ovat jo pitkään kituuttaneet liian vähällä rahalla elääkseen edes ihmismäistä elämää. Ja siksi varmaankin he ovat kinunneet jatkuvasti opintotukeen korotusta. Vihdoin vaatimuksiin on vastattu, ja tammikuussa opiskelijoiden tileille pamahtaa muutama ekstrakymppi. Pari pussia lisää makaronia siis. Mutta kuinka kävikään: Tänään olin lähdössä kauppaan, kun kämppis toi postin. Saimme kaikki Kuopakselta kirjeet, joissa ilmoitettiin vuokrien korotuksesta 1.1.2008 alkaen. Sama on toistunut muuallakin kuin Kuopaksella, mm. sähkölaskun nousun muodossa. Hieno homma! Se niistä parista makaronipussista sitten.

On se kumma miten juuri samaan aikaan opintotukien korotusten yhteydessä myös asumiskustannuksia nostetaan. Samanlaisen inflaation koin myös armeija-aikanani. Pävärahojen korotuksen yhteydessä myös Sotilaskodin kahvikuppi kallistui 10 senttiä. Joten käytännössä 20 sentin korotuksesta "käteen" jäi puolet.

Kun ynnäilee opintotuen korotusta ja vuokran korotusta, jää viivan alle kuitenkin + -merkkinen luku. Mutta jokainen opiskelija varmasti tietää, että joskus jokainen euro on tarpeen. Vielä kun valtio niistää opintotuestakin verot (sai ne sitten palautuksina eli ei), niin kyllä tässä taas ei voi muuta kuin ihmetellä maailman menoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.