IRC-Galleria

Kävi sit sylettämään kunnolla eräs kahvipöydässä käyty keskustelu.
Yli 4000e/kk tienaava naishenkilö kertoi tutustuneensa ehdokkaisiin kunnolla etukäteen. Sen tuloksena hän päätyi äänestämään itsensä ikäistä perheellistä kokoomuslaisnaista, jonka voi ajatella ajavän HÄNEN ETUJAAN valituksi tultuaan.

Musta kyseinen ajattelu on melko vääristynyttä, jos ajatellaan yhteiskunnan etua. Mun mielestä kyseisen henkilön henkilökohtaiset edut on taattuja jo markkinatalouden takaamana.
Olisiko mitään järkeä, jos ei äänestäessä ajattelisikaan itseään, vaan miettisi kenen etuja yhteiskunnassa pitäisi tällä hetkellä eniten ajaa. Miten köyhien, fyysisesti sairaiden, vanhusten, psyykkisesti sairaiden ja yhteiskunnasta etääntyneiden ihmisten jne. etujen ajaminen?

Kokoomuksen ja muiden puolueiden kannatus perustuu melko pitkälti jo hyvin pärjäävien ihmisten oman edun takaamiseen perustuvaan ajattelumalliin, nostaen toki samalla katteettomia lupauksia ns. "varmoista ääniharavasympatiaatteista"...

Mutta joo, vois ehkä olla välillä virkistävää jos ihmiset äänestäessä unohtaisivat ajatuksen "miten MINUN etuni ajetaan parhaiten" ja käyttäisivät ajattelumallia "Miten auttaa MUITA ihmisiä joilla on 'oikeita' vakavia ongelmia".

Ps. en äänestänyt, shame on me...:D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.