IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Kiireeks heittääPerjantai 29.05.2009 13:43

Huomen aamulla starttaa auto kohti Perhoa, klo 12:00 tyttöjen lakitus.

Perhossa kahet lakkiaiset : Anna & Heidi sitten Karppiksen lakkiaiset, viimeseks Saanan lakkiaisiin nurmoon ! Ja sit jatkoileen karmaan ! \,,/ Sunnuntaina vielä Annin lakkiaiset. Eipä tuu paria kakkupalaa syötyä :D

[Ei aihetta]Perjantai 29.05.2009 00:47

Kokkolassa papeillaki on jotku rakkaudenlukot ! Jumittauduin vähä kattoo satuhäitä sohvan nurkkaan ja Kokkolan häät sieltä sitte tiesti tuli !

9-10.6Torstai 28.05.2009 21:56

JEEE TÄNÄÄN TULI JAMKIN PÄÄSYKOEKUTSU ! ASKELTA LÄHEMPÄNÄ RESTONOMIUTTA !

[Ei aihetta]Torstai 28.05.2009 01:13

Joo mä olen nyt kerennyt olla 2h ilman Niinaa kotona, ja nyt sit neiti pyys ajeleen ja sitten tulee tänne yöksi ! (Oon ollu vissiin 3vk sitte viimeks yksin himassa :O) Ei tässä touhussa oo kyllä mitää järkee, se kämppistouhu alkaa oleen kohta kuuma puheenaihe !

Synttäri tunnelmia <3Maanantai 25.05.2009 22:50

[Ei aihetta]Lauantai 23.05.2009 01:35

12kg marinoitua puffia, 7 voileipäkakkua ja 2 menua myöhemmin HYVÄÄ PERJANTAITA KAIKILLE ;)

[Ei aihetta]Perjantai 22.05.2009 20:41

Marinoittin tuos ihan muutaman kilon lihaa justiin ! Vähä rosmariinia ja sitä ja tätä.

Ps. Mä ratsastin eilen (hevosella) 1½v tauon jälkeen, ja kävely tyyliki on sen näkönen sitte... :DDD

Ruokaa, mä haluun ruokaa !!!Tiistai 19.05.2009 19:42

Kilpirauhasen liikatoiminta

Kilpirauhasen liikatoiminta eli hypertyreoosi on sairaus, joka aiheuttaa elimistön aineenvaihdunnan liiallisen kiihtymisen. Liikatoiminta on vakavampi sairaus kuin kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta hoitoennuste liikatoiminnassakin on hyvä. Kilpirauhasen liikatoiminnan syynä voi olla esimerkiksi immunoglobulinit, jotka vaikuttavat tyreotropiinin eli kilpirauhasta stimuloivan hormonin tavoin.

Tyypillisiä oireita ovat muun muassa laihtuminen lisääntyneestä ruokahalusta huolimatta, sydänoireet (nopea, epäsäännöllinen syke, tykytys), lisääntynyt hikoilu, lämmönsietokyvyn huononeminen, uupumus, lihasheikkous, käsien tärinä, hermostuneisuus, ahdistuneisuus, univaikeudet, ripuli, kuukautiskierron muutokset. Lisäksi potilaan silmät voivat olla pullistuneena ulospäin, koska silmän takainen sidekudos lisääntyy.

Löydöksenä on yleensä verenkierrossa matala tyreotropiini eli TSH ja korkea tyroksiini eli T4.

Liikatoimintaa voidaan hoitaa tyreostaateilla, jotka estävät kilpirauhasen toimintaa. Hyväkuntoisilla potilailla voidaan käyttää radiojodihoitoa, jossa suun kautta nautittu radioaktiivinen jodi kerääntyy kilpirauhaseen heikentäen sitä. Jos kilpirauhanen on haittaavasti suurentunut tai muut hoidot eivät ole riittävän tehokkaita tai sopivia, voidaan tehdä kilpirauhasleikkaus. Liikatoiminnan oireita voidaan lievittää beetasalpaajalla.

Yleisin liikatoimintaa aiheuttava etiologia on Basedowin tauti.

[Ei aihetta]Maanantai 18.05.2009 20:52

Kilpirauhasen liikatoiminta osoittautu verikokeista, mun aivot tuottaa liikaa jtn hormoonia sinne rauhasiin, ni sit ne toimii vähä liian tehokkaasti tai jotaki :o :D \o/

Karvoja on naama täynäPerjantai 15.05.2009 18:09

Nyt on kakku, tukka ja meikki ok ! Ja muutenki, oikeestaan enää boolia vailla ja juhlioita ! Niin siitä se ilta sitte lähtee, paitsi että ku se yks akka raahautuis sieltä töistä tänne niin rupeisin tekee sille niitä korkkiruuveja sinne päähän. MUTTA NYT MÄ KYLLÄ ENNEN SITÄ..... KORKKAAN YHDEN......OLUEN ! See YA !