IRC-Galleria

Niimpä!Sunnuntai 21.06.2009 23:07

1. Mene nukkumaan vihaisena.

Ehkä aina ei pidäkään sopia ennen auringonlaskua. Tauko riitelystä auttaa selventämään ajatuksia ja miettimään uudestaan, onko riidalle edes syytä. Seuraavana päivänä koko juttu voi tuntea jo naurettavalta.

2. Pidä tauko.

Lopeta ja siirry toiseen huoneeseen. Tule takaisin, kun olet hieman rauhoittunut. Jopa puolen minuutin tauko voi jo laannuttaa pahinta kiukkua, etkä välttämättä sanokaan enää niin pahasti, kuin mitä aiemmin halusit sanoa.

3. Myönnä oma osuutesi riitaan.

Omia virheitään on joskus vaikea myöntää. Vastapuolesi kuitenkin kaipaa sinulta empatiaa ja oman osuutesi myöntämistä. Toisen on helpompi riisuutua aseistaan, kun toinenkin tekee niin.

4. Löydä riidasta huumoria.

Monet pariskunnat riitelevät naurettavista asioista, vaikka riidan aikana harvemmin naurattaa. Muista riidankin aikana, että osaatte nauraa samoille asioille - miksei sitten turhalle riidalle.

5. Tuki suusi ja kosketa.

Jossain vaiheessa alatte kiertää kehää, eivätkä sanat auta. Hiljaisuus ja kosketus ovat monesti parempi tapa tuntea yhteenkuuluvuutta, kuin samojen asioiden selittäminen.

6. Unohda sana "mutta".

Älä jatka kehua tai ymmärrystä ilmaisevaa lausetta sanalla "mutta". Partnerisi haluaa varsinkin riidan aikana ymmärtää vain lauseen jatkon.

7. Muista mikä on tärkeää.

Mieti, mitä kaikkea voisitkaan tehdä sillä ajalla, jonka käytät turhaan riitelyyn. Jos tuntien vääntäminen on oikeasti hyväksi avioliitolle, jatka toki. Jos ei, anna olla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.