you told me how to love - I learned how to hate
Blues kiri jatkoaikavoittoon
19.2.2008 21:58

Ässät jäähyili voiton Bluesille.

Jääkiekon SM-liigan kakkospaikassa vahvasti kiinni oleva Blues oli kovilla Porissa tiistaina. Ässät karkasi loistavalla toisen erän pelillään jo kolmen maalin johtoon, mutta sortui päätöserässa jäähyihin ja hävisi jatkoajan jälkeen 4-5.

Blues nousi kolmannen erän alun 1-4:stä kahdella ylivoimaosumalla maalin päähän, tasoitusosuman iski puolustaja Santeri Heiskanen.

Jatkoajalla Bluesin muuten vaisuhkosti pelaillut Oskar Osala nousi ratkaisijan roolin iskemällä ajassa 61.16 voittomaalin. Blues saa olla jatkoaikavoittoonsa todella tyytyväinen.

- Ässät on mennyt valtavasti eteenpäin, ja olisi ehkä ansainnut enemmän kuin yhden pisteen, myönsi Bluesin valmentaja Petri Matikainen.

- Olimme kaksi erää aivan kuutamolla. Otan sen täysin omaan piikkiini.

Piste laiha lohtu patapaidoille

Ässien päävalmentaja Alpo Suhonen yritti iloita yhdestä pisteestä ja suojattiensa peliesityksestä.

- Toinen erä oli meiltä ehkä kauden parasta. Päätöserän toinen jäähy oli erittäin kyseenalainen. On vaikea voittaa, kun pelaa tällä hetkellä ehkä maan liigan parasta joukkuetta ja erotuomaria vastaan, Ässien päävalmentaja Suhonen sanoi.

Blues oli yllättävän vaisu ja ajoittain todellisessa pyörityksessä. Ässillä oli kolmannessa erässä mahdollisuus jopa ratkaista taisto edukseen päästyään lähes kaksi minuuttia pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla, mutta Blues kesti maalivahti Bernd Brücklerin johdolla.

Ässien nuoret hyökkääjät Sakari Salminen, Tommi Huhtala ja Jesse Joensuu olivat jälleen hienossa vireessä.