IRC-Galleria

biologian ja kemian perusoppia, lesson 236573.

Fluori: kaikkein reaktiivisin alkuaine, pistävänhajuinen kaasumainen halogeeni. Esiintyy lukuisina eri yhdisteinä jotka geneerisesti määritellään lääketieteessä solumyrkyiksi, sen myrkyllisyysaste on isompi kuin lyijyllä ja hieman pienempi kuin arsenikilla. Suuria määriä syntyy mm. teollisuuden sivutuotteina ja ongelmajätteinä (mm. natriumfluorisilikaatti), joita jälleenmyydään ympäri maailmaa lisättäväksi juomaveteen oletettavasti parantamaan hampaiden kuntoa. Fluorin kyky reagoida lukuisten eri alkuaineiden kanssa mahdollistaa sen yhdistymisen mm. lyijyn ja alumiinin kanssa ja niiden kulkeutumisen jo pieninä pitoisuuksina ihmiskehossa paikkoihin joihin ne normaalisti eivät tunkeutuisi, kuten aivoihin. Fluori varastoituu kehoon lähtemättömästi ja ajan kanssa pitoisuudet nousevat.

Fluoriyhdisteiden vaikutuksia ihmiskehossa: hampaiden "läikkiintyminen", ihonkovettumatauti, ihohukka, erilaiset niveltulehdusmuodot, hermosoluvahingot aivoissa (mm. muistikatkoja), luusairauksia, perinnöllisiä vaurioita, syöpä, kilpirauhasen ja entsyymijärjestelmän toiminnan häiriöitä (mm. liikalihavuus).
Yliannostuksen oireita: kuolaaminen, tärinä, heikotus, oksentelu, ripuli, vatsakipuja ja shokki.

Suomessa kiellettiin fluorin lisääminen juomaveteen 1980 kun tutkimuksissa todettiin lukuisilla lonkkamurtumilla ja osteoporooseilla olevan yksi ja sama tekijä: korkeat fluoripitoisuudet luissa. Näitä ongelmia yritettiin myös jossain vaiheessa lääkitä fluorilla jonka todettiin äkkiä itseasiassa vain lisäävän luumurtumia.

Fluorin tarpeellisuus ihmiselle: kalsiumfluoriyhdisteenä vahvistaa hammaskiillettä, myös ulkoisten fluorihoitojen oletetaan auttavan tätä.

Natrium(sodium)fluorin käyttö: hammastahna, juomavesi ja rotanmyrkky.

Yksi hammastahnatuubi kerralla syötynä riittää keskimäärin tappamaan 1-2 lasta. Tappava annos fluoria aikuiselle ihmisellekin on vaivaiset 3-5g.


linkkejä ja lähteitä löytyy vaikkapa:
http://fluoridealert.org/50-reasons.htm
http://www.1hope.org/fluoride.htm
http://www.rotten.com/library/conspiracy/fluoridation/
http://www.healthy-communications.com/fluorideasratpoison.html

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.