IRC-Galleria

RedHead

RedHead

Punapäät ei kuulemma pääse taivaaseen...

Opettavainen tarinaSunnuntai 21.10.2007 20:58

Kaveri lähti hommi Afrikka ja otti koiras mukka. Siäl ol paljo haisteltava ja nii siin sit kävi, et koira hävis viirakko. Pian koira huamas, et leoparti havittel siit lounastas. Koira miätti hetke mil hän saa ittes pelastettu. Niimpä koira keksis; hän nappas jonku vanha luu maast, kääns selkäs leopartil ja juur ku leoparti oli hyäkkämäs, koira sylkäs luum pois suustas ja sanos: "Huh huh! Olipas pahammakune leoparti. Onneks se o ny syäty."

Leoparti kiitti onneas, ettei ollu ehtiny hypätä koiran kimppu ja lähti tiähes.

Apina ol kuitenki puus ja näki koko tapaukse. Apina ajatteli, et jos hän käräyttä ton koira valehtelemisest, hän voisis saara leopartist ystävä, eikä tämä enä yrittäis syärä apina. Apina men kertoma leopartil, et kummottos koira ol tätä jymäyttäny. No leoparti tiätenki suuttus helkutimmoisest ja huus apianal: " Hyppä mun selkkä, nii pääses kattoma kummottos höynäyttäjil käy!"

Koira näki leoparti juakseva apina seljäs hänt kohti. Sillo koira kääns selkäs ja huus suurel äänel: "Misä see pahukse apina viippy? Määhä läheti sen hakema uut leopartti ainaki pual tuntti takaperi. Nälkähä täsä tule!"

Tarinan opetus: Miälistely voi autta hetkeks, mut taitava potaskanpuhuja selvi tilanttest ku tilanttest

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.