IRC-Galleria

Ryuuko

Ryuuko

ei tarkasta galleriaa kovin usein
Eräänä päivänä suuren maan kuningas kutsui luokseen kolme poikaansa ja sanoi heille: ”Pian minusta aika jättää ja yksi teistä astuu tilalleni maata ja valtakuntaa hallitsemaan. Viisain teistä olkoon kruununi kantaja, ja siksi haluan teitä koetella.”

Sanat herättivät nuorissa prinsseissä hämmennystä, ja lopulta heistä vanhin kysyi: ”Mutta isä, kuinka aioit meitä koetella?” Poikiensa hämmennyksen ymmärtävä kuningas hymyili ja selvensi aikeensa: ”Kuten tiedätte, olen suuri musiikin ystävä. Loistava kappale on älyn, tiedon ja vakaan ymmärryksen merkki. Parhaan kappaleen säveltäneestä tulee seuraajani. Vuoden saatte työllenne aikaa, ja sitten pitää teidän palaaman tänne soittamaan minulle.”

Niin lähtivät kolme prinssiä maailmalle etsimään parhainta kappaletta. Vanhin prinsseistä matkasi kauan ja kauas, kunnes hän pohjoisilla vaelluksillaan törmäsi erääseen Dariniin, joka opetti hänelle hintsusti hupsun laulutyylin ja tavan keinuttaa lanteitaan. Toinen pojista matkasi kauas idän tuntemattomille aavikoille ja oppi siellä eksoottista soitantoa beduiineilta ja tutustui läheisesti kameleihin. Kolmannen prinssin tie kulki ympäri maailmaa. Ensin hän haisteli jazzin juuria, siirtyi sitten rockimpaan ja lopulta hänen vaelluksensa johti heavy-metallin juurille. Ensin hän oppi Amerikoissa koirankopinpolttoheviä. Sitten hän siirtyi Saksaan, ja oppi kappelinpolttoheviä. Suomesta hän löysi kirkonpolttohevin, mutta lopullinen valaistus saapui Norjassa Vatikaaninpolttohevin muodossa.

Kului vuosi ja kukin prinssi harjoitteli sarallaan. Uudenvuodenaattona he kokoontuivat vanhan kuninkaan saliin kotimaassaan, ja valmistautuivat esitykseen. Ensin esiintyi vanhin prinssi, ja vaikka hänen laulantansa vakuuttikin erinäisiä hovin jäseniä, ei kuningas siitä suuremmin innostunut. Toisen pojan soitannon ajan koko sali vaikeni itämaisen eksotiikan vaikutuksesta. Vasta kolmas poika toi eloa kehiin. Hänen hiotuimpaan muotoonsa kehittynyt vatikaaninpolttohevi aiheutti kolmetoista sydänkohtausta, kaksi halvausta ja traumoja koko hoviväelle. Vanha kuningas kuoli sydänkohtaukseen ja vanhin prinssi pakeni erään pitkäkutrisen henkilön kanssa käytäviin. Selvästikin nuorimman prinssin esitys oli kaikista vakuuttavin, ja niin hänet kruunattiin kuninkaaksi. Sen pituinen se.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.