IRC-Galleria

Sekuretto

Sekuretto

<3 Teemu (+ kiittää ja kumartaa ja poistuu takavasemmalle...IRC-galleriassa ei enää ole (ainakaan minun) elämää)
Astrologinen syntymäkarttani - siitäpähän tutkitte... :P


Aurinko: VAAKA
Planeetta: Venus
Elementti: ilma
Laatu: johtava
Metalli: kupari
Värit: vaaleansininen, vaaleanpunainen

Olet lämmin ja rakastava, ja nautit ihmisten kanssa olemisesta. Silti et ole syrjäänvetäytyvä, vaan itse asiassa olet melko lujatahtoinen ja porukasta usein se joka laittaa asiat liikkeelle.
Pidät kauniista asioista ja vastaavasti et pidä rumista asioista. Rakkautesi kauneuteen ei koske vain itseäsi ja ihmisulkonäkö-seikkoja, vaan nautit kauniista kodista ja sisustuksesta, miellyttävistä maisemista, sekä myös taiteesta ja musiikista, joiden osalta makusi saattaa olla jopa epätavallisen hyvin kehittynyt.
Hyvin usein kun sinun on tehtävä päätös, sinun on hyvin vaikea tehdä valinta. Tämä johtuu siitä, että näet asian molemmat puolet (ja ehkä jopa enemmänkin puolia) hyvin selkeästi, ja tunnet että pystyäksesi valitsemaan asiaan nähden varmasti parhaan vaihtoehdon, sinun on punnittava tarkoin jokainen asiaan liittyvä piirre ja mahdollisuus. Vastaavasti kun päätöksesi kuitenkin lopulta näin saat tehtyä, sinun tuskin koskaan tarvitsee katua sitä, koska olet ottanut huomioon kaiken mahdollisen.
Tämä kykysi nähdä kolikon molemmat puolet tekee sinusta myös hyvän diplomaatin ja sovittelijan toisten kiistoissa, koska pystyt ymmärtämään kummankin osapuolen näkemykset ja siten sovittelemaan asiaan ratkaisun.
- - - - -
Vaakojen ajatellaan yleisesti olevan sosiaalisia, jossainmäärin älykkö-sieluja. Heistä syntyy herkkä, melkein viaton vaikutelma, mikä tekee heistä helposti lähestyttäviä. Koska Vaa'at ovat yleisesti hyvin halukkaita yhteistyöhön, he huolehtivat tarkoin etteivät aiheuta epävarmuutta ja ota turhia riskejä.
Teoriassa Vaa'at ovat hyvin rauhaarakastavia. Käytännössä he saattavat tavoillaan aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Koska Vaaka nauttii elämässään tasapainosta, he etsivät aina kaikessa kultaista keskitietä. Tätä tehdessään he saattavat päätyä yrittämään olla jokaiselle jotakin, luovat itselleen erilaisia "rooleja" kutakin kanssaihmistä miellyttääkseen ja lopulta näitä rooleja voi olla niin paljon ettei Vaaka enää pysty vaihtelemaan niitä huomaamattomasti. Tämän seurauksena Vaaka saa lopulta epäuskottavan maineen, mikä on hyvin harmillista koska hänen epäuskottavalta näyttävän kameleointinsa takana on yleensä aina aito pyrkimys rauhaan ja oikeudenmukaisuuteen. Vaikka Vaa'at eivät yleensä pidä suoraviivaisesta ja pahantahtoisesta ihmisten huijaamisesta ja kokevat sellaisen hyvin epämiellyttävänä, heistä voi kuitenkin olla täysin oikeutettua valehdella jotta vältetään ryppyjen aiheuttaminen rauhaan ja tasapainoon. Rauhaa ja harmoniaa hinnalla millä hyvänsä! Tässä mielessä Vaa'at siis vaikuttavat harmittomilta. Mutta lopputuloksena voi silti olla aikamoinen soppa! Vaakojen kanssa tekemisissä olevat ihmiset saattavat valittaa myös heidän johtamiskyvyn puutteestaan ja vastuunvälttelystään. Vaa'at kun ovat mestareita välttämään syntipukeiksi joutumista. Joutuessaan syytetyksi he tyynesti ja järkevästi toteavat: "Mitä, minä muka? Minähän vain haluan rauhaa."
Kaikenlainen tasapainoilu ja keskitien etsiminen on siis Vaa'an bravuurilajia. Joidenkin voimakkaampien horoskooppimerkkien mielestä Vaaka voi olla kaiken tämän vuoksi vähän heikohko ihmisotus, mutta kyse on vain näkökannasta. Ilman Vaakoja elämä ei ehkä olisi oikeudenmukaista ollenkaan.
Vaa'at tunnetaan myös heidän tavastaan vertailla ja ajatella asioita suhteellisina eikä ehdottomina tosiasioina. "Asiat eivät ole nyt vain hyvin, ne ovat paremmin kuin mitä viime viikolla." Vaa'at etsivät aina "parasta" tai "oikeinta" tapaa elää. Harmonia on heidän ehdoton päämääränsä, mutta heidän idealisminsa ja suuret odotuksensa saattavat loppujen lopuksi johtaa tyytymättömyyteen. Koska elämä on jatkuvasti täynnä vaihtoehtoja ja jollei Vaaka opi elämään hetkessä edes osan ajastaan, he päätyvät loputtomaan levottomuuden tilaan.
Yhteiskunta tarvitsee sääntöjä, ja sääntöjen tarkoitus on luoda oikeutta, tasaarvoa ja reilun pelin henkeä. Yksilöllisellä tasolla Vaaka kuvaa näitä sivistyksen lakeja, ja siten vaikuttaa myös hyvin sivistyneeltä ja hienostuneelta.
- - - - -
Vaaka on eläinradan seitsemäs merkki, ja juuri tässä kohdalla eläinrataa alamme nähdä merkeissä muutoksen. Kun eläinradan kuusi ensimmäistä merkkiä keskittyvät ominaisuuksiltaan yksilöön itseensä, kuusi viimeistä keskittyvät yksilön yhteyteen muihin ja maailmaan. Vaa'at ovat ehdottoman ensisijaisesti keskittyneet muihin ihmisiin ja siihen kuinka tulevat toimeen heidän kanssaan. Vaakaa voidaan kutsua kumppanuuden merkiksi oikein isolla K:lla, koska Vaaka-ihmiset eivät halua olla yksin! Vaa'alle kaikki on paremmin jos se tehdään yhdessä. Vaa'at myös toimivat hyvin ollessaan tekemisissä toisten kanssa, koska he ovat oikeita tasapainon, harmonian ja oikeudenmukaisuuden ruumiillistumia. Mutta vaikka he ovat todellisia tiimipelureita työelämässä, heidän mieluisin kumppanuussuhteensa löytyy kotoa: parisuhde/avioliitto. Vaa'at tuntevat itsensä kokonaisiksi vasta kun ovat onnellisesti pariutuneet rakastettunsa kanssa, ja mieluiten ikiajoiksi.
Vaakaa kuvaava merkki on puntari, ja aivan kuten puntarin kupit heilahtelevat pyrkiessään tasapainoon, myös Vaaka puntaroi lähes tauotta päästäkseen tasapainon tilaan. Vaa'at ovat puolueettomia, oikeudenmukaisia ja haluavat toimia kaikkien parhaaksi. On kuitenkin mahdollista että heidän pakkomielteellään oikeudenmukaisuuteen on myös toinen syy: Vaaka kammoksuu konflikteja. Vaa'at tutkivat joka ainoan näkökulman asioihin toiveenaan saavuttaa rauhaa ja harmoniaa, ja tämä voi mennä niin pitkälle että muut näkevät hänet ailahtelevana ja epäröivänä. Mutta jos yhteenoton välttäminen riippuu siitä ja rauha säilyy, Vaaka ei välitä ratkaisutapoihinsa kohdistuvasta kritisismistä. Vaa'an merkissä syntyneet ovat teräviä strategisteja ja mielenmaltillaan organisoivat ryhmää saaden työn tehdyksi (osoittaen näin Vaa'an merkin johtavan laadun). Lisäksi Vaakojen voi odottaa olevan seurallista ja sosiaalista porukkaa.
Vaakaa hallitseva planeetta on Venus. Muinaisen Rooman mytologiassa Venus oli loputtomissa nautinnoissa viihtyvä sulava viettelijätär. Ja Vaa'at totisesti kantavat hänen soihtuaan tänä päivänä. Vaa'at ovat sivistyneitä, hienostuneita ja rakastavat kauniita asioita. Kaikkein eniten he rakastavat kauniita ihmisiä, minkä vuoksi Vaa'at sulautuvat luontevasti joukkoon cocktailjuhlissa tai teatterissa, oopperassa ja baletissa. Vaa'an merkin alla syntyneet tietävät aina mitä sanoa ja kuinka saada toiset tuntemaan olonsa mukavaksi. Sulavakäytöksisiä? Totisesti. Vaa'at ovat niin taitavan hurmaavia keskustelijoita, että heidän on oltava varuillaan etteivät ylitä rajojaan ja ala vaikuttaa turhamaisilta tai juoruajilta (koska he myös rakastavat kaikenlaisia juonia ja niiden ratkomista). Ollessaan leikkinsä parissa Vaa'at ovat jokatapauksessa nautinnollista seuraa. Vaa'at ovat myös taiteellisia, tyylikkäitä ja nauttivat kauniin maailman luomisesta. Tämän vastakohtana on se että tylsistyneinä Vaaoista voi tulla apaattisia ja laiskoja - mutta he hymyilevät silti.
Vaakaan liitetty elementti on ilma, mikä tarkoittaa korkeammalle pyrkimistä, erityisesti mielen ja ajatusten tasolla. Vaa'at käyttävät mielellään päätään, ja nauttivat saadessaan välittää ajatuksiaan muille. He käyttävät mielellään hoksottimiaan (ja keskustelutaitoaan) yrittäessään saada selvää muista ihmisistä - kyllä, toisten ihmisten tunteminen ja heidän "päänsä sisään pääseminen" on Vaaoille intohimo. Voi myös aina odottaa että Vaaoilta saa oikeudenmukaisia mielipiteitä, koska he elävät diplomatian ja kompromissin periaatteiden mukaan. Jos tämä lähestymistapa ei kuitenkaan toimi, Vaa'at osaavat kyllä suostutella silkalla charmillaan ihmiset tekemään päänsä mukaan. Manipuloivia? Äh, Vaa'at ovat liian kilttejä sellaiseen. Sitä paitsi mitä keinoja heidän lopulta onkaan käytettävä, se on heille itselleen vain ilmaista mainosta heidän kyvyistään, koska muutoin Vaa'at ovat pidättyväisiä kehuskelemasta itseään tai tuomaan itseään liiaksi esille. Vaa'at ovat kohteliaita eivätkä pidä riitelystä, ja suosivat mielummin asioiden selvittämistä keskustelemalla. Sillä muista, Vaa'at osaavat kommunikoida (ilma), joten he pääsevät varmasti asian ytimeen. Vaa'at eivät myöskään ala murjottaa kohdatessaan vastarintaisen näkökulman. Sen sijaan he vetävät syvään henkeä ja harkitsevat ja käyvät yhteistyön hengessä käpi kaikki vaihtoehdot.
Vapaa-ajalla Vaa'at eivät ehkä ole yhtä energisiä kuin työssä, jos sosiaalielämän kiemuroita voi kutsua työksi (ja Vaa'an mielestä kyllä voi). Tämän vuoksi kaikissa Vaa'an puuhissa, myös kuntoiluun liittyen, täytyy olla mahdollisuus jonkinlaiseen sosiaalisuuteen. Kuten esimerkiksi kuntosalilla. Vaihtoehtoisesti, Vaa'at rakastavat ulkoilmassa oloa, joten ratsastaminen ja pyöräily ovat myös mieluisia vaihtoehtoja. Lisäksi he rakastavat taivaan värejä auringon laskiessa; norsunluun, vaaleanpunaisen ja vaaleansinisen yhteensulavia värejä. Rakastuneina Vaa'at ovat täynnä energiaa, romanttisia ja sydänjuuriinsa asti uskollisia. Alaselkä ja pakarat ovat heidän herkimmät ruumiinosansa, ja varsinkin selkäänsä heidän tulee näin ollen myös varoa, sillä kaikki murheet joita heillä voi olla tapana kantaa ilmenee helposti selkäkipuna.
Vaakojen suuri voima ilmenee heidän oikeudenmukaisuuden, rauhan ja harmonian etsinnässään. Mitä tietysti vain helpottaa heidän taitonsa olla eläinradan suuria diplomaatteja. Ja sisäänrakennetun tyylitajunsa ansiosta etsintämatkasta tulee samalla kauniskin.
- - - - -
Harmony and balance are your keynotes. You instinctively understand the need to accommodate other peoples' interests and desires, and you are always fair and willing to meet the other person half way. Tactful, diplomatic, and with considerable social awareness, you do all you can to avoid conflict and discord. You express a spirit of cooperation and compromise and often achieve through charm and discretion what would have been impossible to achieve by a direct, forceful approach.
- - - - -
Elämäsi perimmäinen tarkoitus on oppia tekemään itsenäisiä ja itsekkäitä päätöksiä myös muita ihmisiä koskevissa omissa asioissasi. Pitämällä oman elämäsi vaa'an tasapainossa pysyvät muidenkin asiat paremmin raiteillaan.
- - - - -
Vaa'at lasketaan yhdeksi sivistyneimmistä merkeistä kaikista kahdestatoista eläinradan merkistä, ja he ovat usein hyvännäköisiä. Heillä on eleganssia, charmia ja hyvä maku, ovat luonnostaan kilttejä, hyvin helliä ja rakastavat kauneutta ja harmoniaa (niin musiikissa ja taiteissa, kuin sosiaalisessa elämässä) ja nautintoja joita näistä syntyy.
Vaaoilla on hyvä kriittinen kyky, ja he pystyvät tarkastelemaan ja päättämään asioista puolueettomasti ja oikeudenmukaisesti silloin kun niin tarvitsee. He eivät kuitenkaan siedä että heidän mielipiteitään kyseenalaistetaan, sillä kun he ovat saaneet asian käsittelyn omasta mielestään päätökseen, he ovat pyrkineet pohtimaan tarkasti asian joka puolen. He ovat varmoja että heidän lopputulokseksi tekemänsä päätös on varmasti paras mahdollinen, ja siten heistä tuntuu että sen pitäisi olla itsestäänselvä päätös myös toisten mielestä. Vaakojen vioiksi voidaan siis laskea huono kritiikinsietokyky sekä loppumaton hyväksynnän nälkä. Kokonaisluonteeltaan he ovat silti tasapainoisia, diplomaattisia ja tyynen hyväntuulisia.
Vaa'at ovat herkkiä toisten tarpeille, ja heillä on joskus jopa yliluonnolliselta vaikuttava kyky ymmärtää varsinkin läheistensä tunnetason tarpeita ja vastata niihin omalla synnynnäisellä optimismillaan. Heistä voi kuulla sanottavan, että "he aina saavat olon tuntumaan paremmalta vain olemalla läsnä". He ovat hyvin sosiaalisia. He inhoavat ja halveksivat ihmisluonteen julmuutta, raakuutta ja karkeutta, ja kammoksuvat konflikteja, joten he yrittävät aina parhaansa tulla toimeen ja olla sovinnollisia kaikkien ympärillään elävien kanssa ja heidän ihanteenaan on että heidän oma lähipiirinsä sekä koko yhteiskunta olisivat yhtenäisiä.
Vaaka on mielenlaadultaan enemmän taiteellinen kuin älyllinen, vaikka useimmiten he ovat liian hillittyjä ja tasapainoisia ryhtyäkseen kovin suureellisiin taiteellisiin ponnisteluihin. Heillä on hyvä oivallus- ja tarkkailukyky, ja koska he pystyvät käyttämään samaa diplomaattista kritiikkiä niin omiin kuin toisten suorituksiin, heidän töillään on rehellistä arvoa.
Henkilökohtaisissa suhteissaan he osoittavat ymmärtämystä toisen näkemyksille, yrittäen ratkoa mahdolliset erimielisyydet kompromisseilla, ja ovat usein halukkaita vetämään lyhyemmän korren ja mielummin kärsimään ihmissuhteen eteen kuin rikkomaan sen. He pitävät vastakkaisesta sukupuolesta joskus jopa säädyttömyyteen asti, ja saattavat hemmotella itseään romantiikalla ylitunteiluun asti.
Heidän suhteillaan ja avioliitoillaan on kuitenkin hyvät mahdollisuudet onnistua, koska ne pohjautuvat usein oikealle "sielujen yhteydelle". Vaakojen jatkuva hyväntahtoisuus kumppaniaan kohtaan tyynnyttää loukkaantuneimmankin kumppanin mielen kahinoiden sattuessa. Eikä Vaa'an puoliso voi usein valittaa että häntä ei ymmärretä, sillä Vaaka on useimmiten eläinradan merkeistä empaattisin ja valmis suvaitsemaan rakkaansa virheet.
Negatiivisimmillaan Vaaka voi olla turhamainen, flirttaileva ja pinnallinen. Lisäksi hän voi olla ailahteleva ja päättämätön, kärsimätön rutiineja kohtaan, värittömän sovinnainen ja arka, velttouteen asti rento, ja vain harvoin vihainen vaikka olosuhteet edellyttäisivät edes ärtymystä. Ja silti Vaa'at voivat järkyttää kaikkia ympärillään yllättävillä raivonpuuskilla. Heidän nautinnonkaipuunsa saattaa johtaa heidät tuhlailevaisuuteen ja sitä myöten rahaongelmiin ja samalla tuhlaamaan myös kykyjään materialistisiin asioihin. Kummankin sukupuolen Vaa'oista voi tulla kovia juoruilijoita, jolloin heille on tyypillistä loputon uteliaisuus joka houkuttaa heidät työntämään nenänsä jokaiseen lähipiirinsä skandaalinpoikaseen.
Työelämässä joskus saatavat kuvaukset Vaaoista laiskoina ovat tosiasiassa enemmän arvailua kuin oikea totuus. Vaa'at voivat olla yllättävän energisiä, vaikka onkin totta että he eivät pidä raskaasta ja likaisesta työstä. Ja vaikka jotkut Vaa'oista ovat tyytyväisiä vaatimattomaan työhön, toiset ovat urallaan erittäin kunnianhimoisia. Kyetäkseen työskentelemään tehokkaasti Vaakojen vain on todella viihdyttävä työssään ja työympäristössään, sillä pienikin "tasapainoa" häiritsevä seikka voi häiritä pahastikin heidän työkykyään ja motivaatiotaan, ja juuri tästä voi johtua virheellinen käsitys Vaa'an laiskuudesta. Sen vuoksi etteivät he pidä äärimmäisyyksistä ja epätasapainosta, Vaa'oista tulee hyviä diplomaatteja, mutta mielipiteittensä vaatimattomuuden ja toisten näkökulman näkemiskykynsä vuoksi he tuskin loistavat politikkoina. He voivat menestyä virkailijoina, asianajajina (vahvan oikeudentajunsa vuoksi, joka toisaalta kyynikkojen mielestä saattaa asettaa heidät laki-uralla myös pulman eteen jos he joutuvat puolustajaksi selvästi syytettyyn rikokseensa syyllistyneelle syytetylle), antiikkikauppiaina ja myös pankkiireina, koska he käsittelevät huolellisesti toisten rahoja. Jotkut Vaa'at osoittavat lahjakkuuttaan muotisuunnittelijoina ja kosmetiikka-alalla; toiset taas saavuttavat menestystä taiteilijoina, säveltäjinä, kriitikoina, kirjailijoina, sisustussuunnittelijoina, sosiaalityöntekijöinä ja heillä voi olla kykyjä myös viihdealalle. Jotkut Vaa'at työskentelevät myös humanitaarisella alalla suurella itse-kurilla ja saavat aikaan vaikuttavia tuloksia. Ja joskus Vaa'at ovat hyviä keinottelemaan myös finanssimiehinä (tai naisina), sillä heillä on riittävästi optimismia ja kykyä toipua taloudellisista romahduksista.

Nousumerkki (ascendant): KAKSONEN:
Nousumerkki määrittelee millainen ensivaikutelma/pinta ihmisestä paljastuu. Riippumatta siitä mikä ihmisen aurinkomerkki ja siten ns. aito sisin on, nouseva merkki antaa vaikutelman siitä mistä merkistä ihminen on ikäänkuin "imenyt" ominaisuuksia, ja nämä ominaisuudet näkyvät ihmisestä ja hänen käytöksestään ja toimintatavoistaan usein ensimmäisenä.
- - - - -
Kaksoset yleisesti:
Geminis are said to have a dual nature, as symbolized by twins. This duality also represents exchange and interaction. The sign of Gemini is closely associated with exchange of ideas, communication, and trade.
The sign of Gemini is thought to be very adaptable and flexible, sometimes to the point of "being" two different personalities.
The glyph for Gemini depicts two lines joined together, showing the symbolism of the twins, and the duality of the nature of the sign.
With the Sun in Gemini, the urge for self-expression is strong. These natives are often just as interested in collecting information as they are in sharing it. Curious to a fault, Geminis have a finger in every pie.
Solar Geminis are flexible and changeable people. Their ability to adapt quickly to new situations generally gains them plenty of friends and social contacts. Usually quite clever and witty, Geminis enjoy intellectual conversations and they are easily bored if they are not getting enough mental stimulation.
Often quite adept at fitting in with others, Geminis easily adopt the moods of those around them. They are friends to people from all walks of life, and are not easily intimidated. Their ability to detach themselves can make Geminis very objective and observant, but a little difficult to get close to. Although they often have many friends, intimacy doesn't come as easily to Solar Geminis.
It can be difficult to know what Gemini really feels at any given moment. They are often very impressionable and scattered. There is usually a nervous air to Geminis that can make more personal characters a little uneasy. It is not always intuitive to trust Geminis to be loyal or to keep secrets.
Geminis often flit about, moving quickly and keeping busy every step of the way. Many people with this position of the Sun have gained quite a bit of knowledge in their lifetimes, but they don't often possess specialized knowledge. This is because Geminis have relatively short attention spans. Restlessness is especially common with this position of the Sun.
Usually quite affable, Geminis enjoy the "light" side of life. This tendency to take things lightly makes them quite pleasing to be around; but it can be maddening to people seeking support on the deeper issues in life.
Geminis are both interesting and interested. Their wit can be dazzling and their changeability dizzying. At the very least, Geminis will seldom bore you.
- - - - -
Nouseva Kaksonen:
Kaksoset nousevana merkkinään syntyneet näkevät maailman paikkana oppia. He ovat uteliaita ympärillään eläviä ihmisiä kohtaan. Kuulostaa samalta kuin nousu-Jousimiehillä? Totta, mutta siinä on olemassa tärkeitä eroja. Siinä missä nousu-Jousimiehet haluavat laajentaa henkistä ja fyysistä horisonttiaan laajemmassa ja maailmallisemmassa mielessä, nousu-Kaksoset ovat lähinnä kiinnostuneita liikkumaan omissa sosiaalisissa ympyröissään.
Nousu-Kaksoset rakastavat kysyä kysymyksiä, liikkua vapaasti ja seurustella ihmisten kanssa. Varmasti levottomina ja usein myös nopealiikkeisinä fyysisessä ilmaisussaan, nousu-Kaksoset saavat helposti itsestään aikaan mielikuvan että he suorastaan kiemurtelisivat kärsimättömyydestä, vaikka tosiasiassa he eivät levottomalla ja kärsimättömällä mielellä olisikaan. Ja heidän nokkeluutensa saattaa myös tuntua varsinkin herkkäluonteisista ihmisistä jopa uhkaavalta. Nousu-Kaksosten vaivaton kyky sanojen kanssa voi olla suurenmoisen arvokas etu, vaikka joskus he samaistuvat liiaksi omaan vikkelään mieleensä ja ajatuksenjuoksuunsa, ja unohtavat henkilökohtaisissa suhteissaan ja toisten kanssa kommunikoidessa auttaa muita pysymään ajatustensa perässä. A certain lack of warmth in presentation can be the result, and although this style is generally a facade, it is not immediately apparent to most. People with, for example, predominant Water signs may feel a little ill at ease with Gemini rising people (that is, before they get to know them more personally), while strong Air types more fully appreciate the fun and cleverness of these individuals.
I have found two styles of presentation most common with Gemini rising people. One style is bubbly, changeable, talkative, and a little quirky. These natives are interesting and fun. They constantly explain things, whether it's their own behavior and opinion or those of the world around them. Another distinct "style" is a rather cool and intellectual demeanor. These natives are often quite witty and clever, but they present themselves in a less cheerful and changeable way than the first group. Their observations are sharp and the overall manner is a tad brusque. No matter the style, Gemini rising natives are given to analysis and making sense of their world. Their powers of observation are well-developed, they are mentally active (more often than not, their minds are racing!), and they almost always have something bright or witty to say. It is easy for individuals with this position to get sidetracked, as their curiosity is large, their minds are quick, and their attention spans rather short!
As children, natives born with a Gemini Ascendant are often labeled as the intellectual, inquisitive, and perhaps odd child. Many feel their upbringing lacked some warmth.
In one-to-one relationships, Gemini rising people often seek a certain amount of personal freedom and space. They enjoy intellectual debates and exchanging ideas. Although they often demand a fair amount of freedom, they are often just as willing to give their partners room to breathe.
- - - - -
You are always questioning and learning, and you seem young and alive no matter what your chronological age, for your mind is always alert, curious, flexible and open to new experiences. You have a childlike enthusiasm for anything new and you learn easily, but you also get bored rather quickly. You can be something of a scatterbrain, for you tend to have so many ideas and irons in the fire that it is hard to keep track of them all. You need and crave variety, change, mental stimulation, and an active social life.
- - - - -
You are a very active person who likes to get around, meet people and have as many different experiences as possible.
You like to communicate with others, and in fact you may have difficulty keeping quiet even when you are supposed to. Sometimes this takes the form of writing ability or a fondness for books, anything that keeps your mind going.
You will always look younger than you are and, even more important, you will always be open to new ideas and experiences.
- - - - -
Sinä et jaksa kauaa katsella samoja seiniä tai naamoja, sillä Kaksosnousuisena kiinnostut varsin nopeasti uusista asioista, jotka vievät sinua hetken aikaa niin että nuppu tuutii. Sinun ei kannattaisi tehdä liian pitkälle tähtääviä suunnitelmia, sillä silloin mielenkiintosi ehtii hiipua jo aikoja ennen kuin juttu sitten on toteutumassa. Luova hulluus ja hetkellisyys on pettämätön tavaramerkkisi. Vedät puoleesi filosofisia ja tulevaisuuden visioihin uskovia Jousimies tyyppejä, jotka aina lopulta saavat sinut kiehumaan ehdottomien mielipiteidensä liemessä.

Kuu Leijonassa:
Depending on other positions in the chart, Moon in Leo people are not necessarily outgoing. When they feel comfortable, they do like being the center of attention. That is, they like being in the "spotlight" in the comfort of their own homes and with family and friends. They enjoy entertaining others, and often take on the role of comic.
Lunar Leos often feel a need to organize, and even control, their families and friends. They have an inner mission to set things right, and generally like to oversee the goings-on in their little circle.
This is a rather creative position of the Moon. At the very least, Moon in Leo people want to create and entertain. They can be rather lazy at times, and a little bossy too. Generally, though, they have a deep need to treat others fairly and justly.
Lunar Leos require lots and lots of love and care in order to function well in the world. When they feel slighted, these people can be dramatic in their emotional displays. When their pride has been hurt, they are given to big scenes and sulking. This rarely happens in public, however. Lunar Leos are far too concerned about their image to make splashy scenes outside the comfort of their own homes. In public, they prefer to take things in dignified ways. At home, however, they're given to big displays of emotional drama. These scenes generally don't last too long, however. Lunar Leos are often personally popular folk who are valued for their integrity and strong sense of justice.
Generally, it is easy to reason with a Lunar Lion. Appealing to their well-developed sense of fairness usually works well.
- - - - -
You consider yourself important and want to do things that will make other people proud of you. But most of all you must be proud of yourself.
In a group, you try to be the outstanding person one way or another. You take your feelings very seriously and are inclined to emphasize or exaggerate them when talking to others.
Above all, you feel the need to be yourself, and you do not easily act as other people want you to.
You are emotionally very warm, and if you like someone you let him or her know it. But you need love and affection too, and above all, reassurance. The better you feel about yourself, the less you feel the need to show off.
- - - - -
Sinä teet elämästä dramatiikkaa olipa siihen aihetta tai ei. Ylireagointi ei ole harvinaista tässä kuumerkissä ja väärinkäsityksiä syntyy niin ihastumisissa kuin vihastumisissakin,kunnes oivallat ettei tunnetta voi koskaan 'esittää'.

Merkurius Neitsyessä:
Mercury in Virgo people are rarely flashy in their communication style, but they do thoroughly appreciate it when others acknowledge their brainpower. These people love to keep track of all the details. They can be a little high-strung when things are not orderly or when things seem out of control, so they put a lot of energy into taking care of day-to-day, practical matters.
Mercury in Virgo men and women are generally adept at organizing, planning on a short-term scale, and doing errands. They pay their bills on time, enjoy learning the details of a trade, and generally don't balk at secretarial tasks. They function best when they (or others) have laid out exactly what they have to do. They are generally prompt at responding to others (although a Leo Sun may be less so), and often are willing to lend a hand to others by doing research and leg work for them.
Generally, these people are considered rather useful in their work and as friends because they have a handle on the details of the things they do.
Although they are capable of learning a lot, they need orderly environments in which to learn and study, and organized study methods. They generally pick up a lot of facts and figures, and learn their own trade well, but have trouble truly absorbing the knowledge they collect on a deeper level. Although resourceful, Mercury in Virgo is not as strong at lateral thinking than, for example, water sign Mercuries.
If your Mercury is in Sagittarius or Gemini, you may find Mercury in Virgo difficult to communicate with. Although you two may share common interests, the way you deliver your message can be intensely different to the point of frustration. Learning to understand that your thought processes are different, and the way you present your ideas differ, but there is more common ground than you may know.
Mercury in Virgo natives may appear humble at times, but they get quite protective when it comes to handling day-to-day affairs. They can be very impatient with others, feel they do these things best, take on more work than they should, and then complain that they are doing all the dirty work.
- - - - -
You have a good, thorough mind, and you pay attention to details, so you can learn about subjects that require careful thinking and learning complicated techniques. The more intricate the techniques, the better you like them. Also you are likely to be good with your hands, because you work very carefully to reach a high standard of craftsmanship.
If you cannot do something well, you are not likely to do it at all. Whatever you learn, you want to put to practical use, for you feel that everything you do should serve as a useful tool to get a job done.
You have a very critical view of the world, but you must be careful to criticize others and yourself in a helpful manner, not merely to tear them and yourself down.
- - - - -
Osaat seuloa tärkeimmät yksityiskohdat niin puheesta kuin kirjoituksestakin ja huomaat kyllä jos osat eivät toimi. Saatat uppoutua yksityiskohtien kertomiseen jopa siinä määrin, että kokonaisuus hämärtyy myös sinua kuuntelevan korvissa.

Venus Leijonassa:
When Venus in Leo people are in love, they are proud, even boastful. This position of Venus can turn humble Virgo Suns or retiring Cancer Suns into somewhat demanding lovers. Venus in Leo loves to court and be courted, and they need to feel very special. They are warm, generous, and even grand. Though really quite loyal to their partners (remember that love is THE most important thing in Leo's life), they thrive on attention from the opposite sex. Be prepared for their displays: they will tell you about any advances members of the opposite sex make on them. Remember, they're just showing off to you, and it's likely harmless. It's a different story if you do the same, however. That's when you'll hear the lion roar...and, no doubt, you'll want to keep these cats purring. Venus in Leo wants to appear experienced in love, even if they have little or no experience whatsoever!
Venus in Leo men and women have high expectations, but once you know that these expectations revolve only around how much attention you are giving them, you'll see that they are really quite big-hearted about most everything else. They are threatened by a relationship that appears to have settled too much, or one that's lost its spark. They are also threatened by indifferent or impersonal behavior on your part.
Although their needs for physical expression through sex are generally quite strong, their need for love is perhaps even stronger. It is hard for Venus in Leo people to separate love and sex, and even their most erotic fantasies are infused with love and affection. For this reason, few Venus in Leo folk would last long in a relationship that is mostly sexual. On the flip side, they may last longer in a love-only relationship in the absence of satisfying sex, but they are unlikely to feel very satisfied.
Pleasing Venus in Leo involves paying loads of attention to them. If you're willing to make only one adjustment in your ways, it should be to remind Leo how wonderful they are. Respect and appreciate them, always. Put up with their childlike moments and their tall tales. They want to be seen as attractive by you, so avoid (at all costs!) putting them down in this area. They actually lose interest when they perceive the slightest loss of interest in their partner, and you can expect that any letdown will be acted out in a dramatic fashion. Remind them, in a gentle way, that your emotions count too. If you are feeling a little jealous, let them know. Remember, to Venus in Leo, your small jealousies are affirmations that you find them attractive and expect the rest of the world to as well. Let them decide where to go on a date, and let them pay too. When Venus in Leo feels loved and appreciated, they reward you with loyalty, a big sense of fun, and plenty of physical expressions of their love.
- - - - -
You like people, and people like you as well. You are very loyal to your friends. You have a strong sense of fairness and justice, which you insist on in all your relationships. For your love is very strongly mixed with pride.
Another side of this aspect is that you may pick friends who make you look good in some way. But be careful not to overlook those who are equally worthy but not so well known.
In relationships, you will have to learn to compromise with other people's desires. You cannot have your own way all the time, and as you get older, you will understand the positive aspect of the give and take. Your basic warmth and friendliness will always make you well liked.
- - - - -
Rakkaus on dramatiikkaa ellei hyvällä niin sitten sillä toisella tavalla. Sinä et tyydy tavanomaisiin kuvioihin vaan mukana täytyy aina olla jotain erityistä. Se joka tämän oikein oivaltaa saa sinusta luotettavan ja rakastavan kumppanin.

Mars Neitsyessä:
These productive and busy people are goal-oriented, practical people. Although they can be a little scattered at times, simply because they are doing so many things at any give time, Mars in Virgo natives get things done--quite well! They have a knack for handling a wide variety of tasks at once, and a tendency to take on perhaps too much at the same time.
Most Mars in Virgo natives are not particularly aggressive by nature. Although they can be a little hard-nosed and critical at times, they rarely resort to pushing others around. Still, an annoyed Mars in Virgo native can be difficult to be around! Arouse their anger and they turn into complaining, over-critical nags. Generally, these natives don't make themselves nuisances, so this stage is unlikely to last for very long. It is a sensitive position, however. It doesn't take much to make these people nervous.
Mars in Virgo people are quite protective about their "system" for getting things done. Although rather humble in a general life sense, they can be quite particular about their methods--how they organize and accomplish their goals, mostly with work. Theirs is a nervous energy. Although they have some staying power, they can be restless and are not given to sticking with the same projects for too long.
These natives derive plenty of energy and life force from the things they do--their work, hobbies, and any kind of projects they take on. An idle Mars in Virgo native is a sorry sight, indeed. Fidgety, nervous, worried...all of these things are a sure sign that Mars in Virgo people have either too little to do, or far too much on their plates. There is a perfectionist at the heart of all people with this position. They'll be the first to deny this, but it's there! They worry when they are not producing anything, and they worry about whether what they've produced will measure up.
An earthy and sometimes nervous sexuality generally characterizes people with this position of Mars. In a sense, their performance in bed is similar to their work. These people want to be good at what they do. They will generally be open to experimentation, if only to feed their curiosity and to feel savvy. There's often a shy and humble side to Mars in Virgo in any area that involves putting themselves out there and letting go (areas ruled by Mars). But experience and knowledge are important to these natives, and this drive generally wins over their natural reticence.
- - - - -
When Mars is in Virgo, there is generally a healthy attitude towards sex. Sex to them is a bodily function, necessary for health and general well-being. Everyday stresses and tensions are released in sex, whether it's with others or with themselves. They are turned on by people who have largely gone unnoticed. Simple and sweet is the way they like their bed partners. They also get turned on by the idea that they are your slave. They love doing little things for you, and get worked up when they know you appreciate all the things they do. They can be a little insecure about their own bodies, and they make up for it by paying close attention to their methods of turning you on. They are very respectful of your likes and dislikes, and focus on the things that have had the most success. Virgo is the sign of the virgin, and this aspect gives others the idea that they are very selective. Don't be entirely fooled by this, however. They are not as picky as they appear. In fact, they love imperfections and have the best time with a partner who needs care. They'll make a project out of you, and you will likely never feel quite so attended to with anyone else. Their fantasies often feature the downtrodden and inexperienced. They are insatiably curious about sex, although many don't take their curiosity much beyond fantasy. Voyeurism is especially appealing to these lovers. We are giving Virgo a little more attention than other signs simply because we feel this sign has been misunderstood on the topic of sex. They are generally not as picky and particular as their reputation says—and they are not as "virginal" either. In fact, they want to please and to be savvy in the lovemaking arena. They'll generally "do" more than many other signs, and they're not afraid of getting dirty either, within the confines of a healthy relationship.
- - - - -
You are careful about what you do, because you feel that every action should be considered thoroughly and every move should have some purpose.
You will learn quite quickly to do the tasks that have to be done before getting into the activities you enjoy. And you will demand that others do the same, for you dislike irresponsibility in others as well as in yourself.
But try not to be too critical of others. Try to be more tolerant of other people's ways, and don't be so sure that your own notion of perfection is the only one. Others have their own ways of achieving, just as you do.
- - - - -
Olet tarkka kaikessa tekemisessäsi ja usein yksityiskohtien hiominen vaarantaa kokonaisuuden valmistumisen. Tarkkuutta vaativat hommat ovat sinun heiniäsi ja sinuun voi varmasti luottaa, sillä olet tehtävissäsi usein liiankin vaativa itseäsi kohtaan.

Yhdistelmän Vaaka Leijonassa ja Mars Neitsyessä vaikutus:
Venus in Fire, Mars in Earth (Romantic Fire, Earthy Desires):
On romantic and social levels, you are spontaneous and fiery. Sexually, you are more sensual and slow-moving. You willingly take the lead in matters of the heart, and you look for a partner who is exciting, original, and passionate. You are probably easier to please on a sexual level than on a romantic level. Romantically speaking, you love the chase and the conquest. Sexually speaking, you are rather content and even traditional. Although passionate and sexual, you are also quite independent and you're not one to want to cuddle the night away. You need your space! Subtlety may be lacking in your sexual expression at times. You can be surprisingly blunt in your approach to love. Your needs for both spontaneity and forethought in relationships may seem conflicting—and at times this will be a challenge. However, if you can maintain a relationship that is secure and adventurous at the same time, you will be at your happiest.
Venus and Mars in side-by-side signs:
The things that please you romantically and the things that please you sexually are quite different. What makes you feel loved and desired does not necessarily satisfy you on the level of desire and instinct, and vice versa. One partner could have a hard time attempting to fill your needs. As a result, you could be quite a handful; or, you may find ways to separate your romantic and sexual needs and thus satisfy them individually.

Jupiter Jousimiehessä:
This placement indicates that very early in life you will develop strong ethical and moral principles, although they may be quite unorthodox. In your own way you can be very self-righteous about what you believe is right, and you may even preach to people about it when your morals are challenged. Otherwise you are very tolerant, knowing that a variety of viewpoints and lifestyles is necessary and even desirable.
You have a strong desire to be free to experience life in your own way. You need to have a great deal of direct experience in as many different areas of life as possible.
A very idealistic person, you will develop a strong spiritual sense very early in life. You need to look up to something or someone, to know that there is something higher than yourself in the universe.

Saturnus Skorpionissa:
This placement indicates that deep and intense psychological change may be very difficult for you to withstand. You may try to ignore it or to repress the energies that come from deep inside you. You must try very hard to understand what is motivating you and to accept it, whatever it is. In fact, you must work very hard to accept all aspects of your character no matter how strange they seem.
Also, you may be reluctant to express your true feelings, because you prefer to keep an outward appearance of calm and control. But this is not always good for you, because everyone needs to release their feelings from time to time, especially while you are young. On the plus side, when you are under intense pressure, you can show your emotions and still be more in control of them than most people. That can be very helpful when the going gets rough.

Uranus Jousimiehessä:
These children are strongly attracted to new philosophies and will question all accepted traditions and ideals. They are interested in new and innovative ideas rather than the tried and true, feeling that the past has outlived its usefulness. They have a strong drive to be free and may be quite eccentric. If the current interest in new religious sects and cults continues, these people are likely to be very much involved in them and will change them tremendously.

Neptunus Jousimiehessä:
This placement should produce a generation of extreme idealists. Even with older people, this energy has brought about a religious revival unparalleled in this century. As is characteristic of both Neptune and Sagittarius, most of these religions are sects from other countries such as India, and their teachings are quite foreign to Western tradition. However, there is also a strong Christian revival, especially among the fundamentalist and Pentecostal sects. The children of this time will continue that trend.

Pluto Vaa'assa:
This placement lasts from 1971 to 1984. For those who are now adults, this period represents the greatest breakdown in modern history in the relationship of marriage. Many couples live together without getting married, and those that marry often do not stay married. Because of the general instability of their parents' marriages, the children of this era will have a much more fluid but unstable view of relationships and mutual commitments between people. They may be very reluctant to make binding agreements because of their childhood experience of marriage.

Planeettojen väliset aspektit:
Aurinko 6. huoneessa:
1:The work that you do, and the services that you offer, are very important to your sense of identity. In order to feel good about yourself, you need to be busy with daily activities and to produce work you can be proud of. Focus on finding a suitable and rewarding avenue for expressing this part of you, being extra careful to choose an occupation in which you can express yourself. You are sensitive to criticism about the work you do, and you work best when you can create your own schedule. Positive feedback for the services you render is important to you, but be careful not to over-identify with the appreciation you receive from others, as your work and your health suffers when you feel under-appreciated. Motivation to do a good job should come from within.
2: With the Sun's energy in the Sixth House, your vital forces may be drawn into some form of service that will bring deep personal satisfaction. Hard work and challenging situations are certainly indicated - probably within the work environment itself. You seek perfection and distinction in you work and this quality could bring you well-paid, responsible positions. Crisis situations will develop, but you meet these with steady determination. The Sun in this house also indicates a need to overcome some weakness. Often this relates to health matters.
3. You are somewhat shy and you prefer to work quietly on the sidelines. But whatever you do, you want to do very well. You have high standards and want all your work to be as nearly perfect as possible.
You may find it hard to stand up to aggressive people. But unless you learn to do this, they may try to run your life. You need to be more self-confident and less self-critical.
You are very concerned with long-range goals and more disciplined about staying with them than most people your age.
- - - - -
Aurinko sekstiili Jupiter:
1. Endowed with generosity and friendliness, these people appear to be lucky in life. They attract good things with a positive frame of mind and a charitable disposition. Rarely entirely "down and out", people with Sun in harmonious aspect to Jupiter are usually well-received, helpful, and well-informed. They may enjoy travel and have a special affection for foreign places and people. They're generally not very competitive people, and for the most part not combative either. As a result, they are usually well-liked.
These people are usually good-hearted with strong morals and much faith in life and in people. They prefer to find good in situations and in people. They don't have a lot of patience with those who break the rules, as they generally believe in order, equality, and the law. They generally make good on their promises, and the sincerity they exude can be trusted. Looking on the bright side is their forte--turn to these people for a pleasing dose of faith and optimism. They are quick to chuckle and can't resist any appeal to their sense of humor. Some people with this aspect are downright jolly. Others are less conspicuous, but their faith in life and willingness to find humor in life are nevertheless obvious.
2. This is a very favorable influence, which should help you overcome many problems that may crop up in your life. Almost everything you do and everyone around you will be affected by your ability to see life on a grand scale and to put it all into proper perspective.
The only problem with this aspect is that you may be inclined to take life too easily. However, the slightest effort on your part will bring rewards out of all proportion to the effort, so that you seem to be flowing along easily through life.
You are quite idealistic and will work hard to bring your ideals into reality.
- - - - -
Aurinko sekstiili Uranus:
1. It is easy and natural for those born under a harmonious aspect between the Sun and Uranus to embrace new ways of doing things, to stick up for the underdog, and to express themselves in unique and inspiring ways. These people don't have to try to stand out as unique--they are original, creative, and progressive without trying. Although these people question rules and traditions if they don't seem to make sense to them, they don't view them as threatening their personal sense of freedom.
These individuals are far from pretentious. They value honesty and truth, and they avoid putting on airs. They believe in the equality of people, and easily relate to people from all walks of life. There is an unmistakable enthusiasm about life, and generally the life is interesting because the natives invite unusual or adventurous experiences into their lives. They are generally appreciated by others because they are open-minded, fair, and not judgmental. Nothing really seems to faze them! They take things in stride, and are rarely shocked or taken aback by human behavior. If you are holding onto something that you keep to yourself for fear that if you talk about it, someone will think you're strange, you can safely turn to a Sun-Uranus person. They probably won't blink, and they'll make you feel quite alright about it.
The trine aspect is the more dynamic of the two harmonious aspects. Those with the sextile can call upon their intuitive faculties when needed, and those with the trine between the Sun and Uranus have incorporated the traits of the aspect into their personalities, expressing them naturally and consistently.
2. You like ideas that are different and new; in fact, you are bored rather quickly by anything that is not interesting or exciting. Nevertheless, you are capable of persisting in a task until you finish it, but you probably won't get involved in the same kind of task again, unless you found it particularly interesting. This aspect usually confers some sort of inventive talent.
You have a quick mind in most subjects, but you should watch out for your tendency to jump to conclusions hastily.
You have a strong sense of fairness and cannot bear to see anyone getting the short end of the stick. As you get older, you can work with other people for large-scale social reform or other improvements in society.
- - - - -
.
.
.
.
.
Jatkuu: Sekuretto

www.cafeastrology.com
www.astrology.com
www.astro.com
www.astro.fi
www.astrology-online.com

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.