IRC-Galleria

Stygenius

Stygenius

keeps it simple stupid...

Keskiviikko ja Aku AnkkaKeskiviikko 18.01.2006 21:33

Mikä on keskiviikon tunnusmerkki? Onko se ylipitkät ja väsyttävät koulupäivät? Ei. Onko se Aku Ankka -lehden ilmestymispäivä? Kyllä on.

Aku Ankka on ilmestynyt jo 55 vuotta suomen maaperällä ja on porautunut kaikkien meidän Ankkalinnalaisten mieleen. Tuttavallisemmin Akkari on esitellyt meille monenmoista hullun hauskaa hahmoa ja paikkaa. Kaikki varmasti tuntevat Akun, Mikin, Roopen, veljenpojat/tyttäret, Touhon, Hannun ja muut kaverukset. Mutta nyt on tainnut Akkarin aikakausi loppua.

Jo viime vuoden puolella huomasin Akkarissa todella huonoja ja uudelleen käytettyjä juonia. Vanhoja tarinoita julkaistaan lehden täytteenä vähän väliä. Missä on vika? Alkaako ideoiden puute vaivata?

Monelle hardcore Akkarin lukijalle ovat varmasti suuri pettymys nykyiset ylihintaiset läpyskät, joita posti nykyisin kotiin kantaa. Aku Ankka on kuitenkin aina Aku Ankka, ja toiveet paremmasta huomisesta varmasti pitävät monen lukijan tilausta vielä voimassa. Suosittelisin lehden toimitusta vähentämään lehtien määrää puolella, että vielä säilyisi maku lehdessä. Varmasti uudet lukijat innostuvat Akun toilailuista, mutta vanhat konkarit voivat jo ensimmäisten ruutujen perusteella arvata juonen kulun. Tänään ilmestyneen Akkarin johtosarjana toimii tarina nimeltä Yllätyspalkinto. Tarinan alussa nähdään Aku ostamassa arpaa ja Hannu sattuu osumaan paikalle samaan aikaan. Se tarkoittaa lähes aina sitä, että Hannu voittaa kyseisen arvonnan, usein Akun arvalla, mutta Aku pääsee kostamaan lopulta sen jollain tavalla. Ja niin kävi myös tänään.

Tällä hetkellä postilaatikkoon kolahtaa Akkarin lisäksi myös kyseisen lehden kuukausi extra (kumpikaan ei tule nimiini/laskuuni). Extran tarinat ovat huonoimpia tarinoita mitä ikinä olen lukenut, ikinä. Olen jo kyseisen lehden lukemisen lopettanut kuukausia sitten. Mitä nyt joskus selaan lehden noin minuutissa läpi, vain nähdäkseni onko taso edelleen todella huonoa.

Taskukirjoja löytyy hyllystä todella iso pino, mutta niiden hinnan noustessa tähtitieteellisiin lukemiin lopetin kyseisten pokkareiden ostamisen. Kuitenkin olen välillä saanut uusia kirjoja käsiini ja niitä selaillessa huomannut, että taso on myös niissä todella alhaista.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki tarinat olisivat lehdissä/taskukijoissa huonoja. Mutta suurin osa on. Piirtäjä legenda Carl Barks on aivan vertaansa vailla ja Don Rosan ideat ovat aivan pilviä tavoittelevia.

Annan suosituksen kaikille Aku Ankasta kinnostuneille: unohtakaa kaikki uusien sieluttomien lehtien tilaukset ja suunnatkaa nenänne kohti divareita/kirpputoreja. Näistä paikoista voitte tehdä todellisia löytöjä.

Miettikää näitä asioita enne tilauksenne tekemistä/uuden taskukirjan ostoa. Enää nimi Aku Ankka ei tarkoita laatua ja luppoisia lukuheltkiä, vaan itkua ja hammasten kiristystä. Käyttäkää ihmiset päätänne. Ja hävetkää siellä Aku Ankan toimituksessa.

- Tuukka

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.