IRC-Galleria

Stygenius

Stygenius

keeps it simple stupid...
Tänään on eduskunnassa hyväksytty uusi alkoholilaki äänin 104-71. Lain suurin uudistus on pakolliset varoitustarrat/etiketit alkoholia sisältäviin pulloihin ja tölkkeihin. Tämän seurauksena niin kotimaiset alkoholin valmistajat kuin alkoholituotteiden maahantuojat joutuvat uudistamaan tuotteiden etikettejä tai liimaamaan näihin varoitustarrat. Lain noudattamisesta koituvat kustannukset tulevat todennäköisesti näkymään tuotteiden hinnoissa.

Samassa lakiesityksessä kiellettiin myös niinsanotut paljousalennukset eli useiden alkoholijuomapakkausten tarjoaminen alennettuun hintaan vähittäismyynnissä. Tämän seurauksena mäyräkoiran hinta tulee nousemaan reilusti yli kymmeneen euroon. Tästä herää kysymys: jos viinaa saa halvemmalla kuin olutta, kumpaa ostetaan mielummin? Viron viinaralli tulee myös nostamaan päätään oluen tuonnissa. Laki on varmasti suuri kolaus suomalaisille olutpanimoille.

Myös happy hour -mainostukset kielletään kaduilla ja lehdissä.

Laki astuu voimaan huhtikuussa 2007, mutta alkoholin valmistajille ja maahantuojille annetaan etikettien uudistamiseen siirtymäaikaa vuoteen 2008.

Lähteet: mtv3.fi, yle.fi, olutliitto.fi ja eduskunta.fi

- Tuukka Honkanen

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.