IRC-Galleria

Reklamaatiosta reklamaatioon...Sunnuntai 04.03.2007 15:55

Elämä on yhtä valittamista vaivoista, säästä ja toisista ihmisistä, mutta itse keskitän valittamisen enemmänkin tuotteisiin ja valmistajiin.
En ole ollut jenkeissä kuin kahdesti, mutta jotenkin tuntuu, että jenkkimeno on jäänny soimaan edelleen päähäni.
Olen viimeisen puolen vuoden aikana kirjoittanut kuusi reklamaatiota ja viimeisen vuoden aikana seitsemän.

Koulun automaatista sain vajaa vuosi sitten makkaran makuisen ja hajuisen colan. Kirjoitin vihaisen reklamaation, että miksi light cola ja atrian makkarat ovat yhdistäneet voimansa.
Syyksi ilmoitettiin laboratooriosta, minne kyseisen pullon lähetin, että mahdollinen kuljetus- tai säilöntävirhe.
Pullo korvattiin 10 euron lahjakortilla kauppoihin joissa käy S-etukortti.

Pitkän hiljaiselon jälkeen avatessani Felix kurkkupurkkia palasi edellä mainittu tapaus muistoihini. Päätin reklamoida liian tiukista kurkkupurkkien kansista ja vetosin Wanhoihin ja heikkoihin ihmisiin, jotka eivät saisi yksikseen purkkeja auki.

Pakettia ei tarvinnut lähettää mihinkään laboratoorioon tutkittavaksi vaan mahdolliseksi syyksi ilmoitettiin pakkauskaasut jne.. että sisältö säilyisi.
Vinkeiksi tarjottiin veistä, jolla purkinkantta saa raotettua jolloin ilmaa pääsisi sisälle ja purkki olisi helppo avata, mutta Felix olikin nokkela ja lähetti "minulle" kurkkupurkinavaajan.

En tiedä minkälainen se on tai miten se toimii, mutta kun veljeni nimellä asioin ja myöhemmin perään kyselin niin ihmetystä olisi ollut vaikka muille jakaa.
Lisäksi avaaja vaikutti siltä, että se ei kestäisi kurkkupurkin avaamista, mutta tuskin köyhällä opiskelijalla muutenkaan olisi kurkkupurkkiin varaa.

Yhtenä oikeana riippakivenä minulla oli objektiivi, jossa oli valmistusvirhe ja vein sitä yhtenään huoltoon, takuun nojalla tietenkin... kolmesti, kunnes maahantuoja ilmoitti, että kyseinen putki menee tuotevaihtoon. Ei tainnut tulla Perkon pojille kovinkaan halvaksi kyseiset huollot.

Putkihan hajoili alkusyksyllä, uutenavuotena ja tammikuun puolessa välissä (muutaman päivän huollon jälkeen).
Saan siis tuotevaihdossa uuden objektiivin kunhan Pentax saa uuden mallistonsa julkaistua.


Olin kiinnittänyt jo aikaisemmin huomiota Hartwall Jaffan 2x1.5 l paketin heikkoon pahvikahvaan. Siitä kun tuntui putoilevan pulloja yhtenään kannoit miten tahansa - oikein- tai väärinpäin. Pinna kumminkin pamahti eräs suht viileä ilta Turun keskustassa kävellessäni Anttilasta kohti bussipysäkkiä suuntana koti. Kristiinankadun risteyksessä pahvikahva pettää ja molemmat pullot putoavat jonka seurauksena lähtevät vierimään alas mäkeä.
Kamera kädessä juoksen pullojen perässä, joista toinen pysähtyy stockmannin sisäänkäynnille ja toinen matkatoimistolle (eri puolilta katua).

Päätin kirjoittaa vihaisen reklamaation kunhan pääsisin kotiin.
Informoin Hartwallia kaikesta mikä liittyy heidän Hartwall Light Appelsiini Jaffaansa (firma siis mainitsi tämän pitkän nimihirviön aina kun mahdollista viesteissään).
Heikot pahvikahvat, väärät osoitteet etiketeissä, huonot palautesivut jne...

Pitkän selvittelyn jälkeen sain ilmoituksen, että kyseiset pullot (tyhjinä tietenkin) ja pahvikahva tulisi palauttaa firman laboratorioon (ts. arkistoitavaksi lähimpään roskikseen).
Päivän odottelun jälkeen sain laboratoriosta vastauksen: "Laboratoriomme mukaan pahvikahva oli revennyt kolmesta kohtaa". Kiitoksia, tämän sain selville ilman laboratoriotakin.

Vetosin kokonaisuutena siihen, että mikäli kyseinen olisi tapahtunut päivällä olisi se voinnut aiheuttaa vaaratilanteen liikenteelle.

Korvauksena sain 12 euroa suoraan tilille "...korvauksen, jotta voit kartuttaa Hartwall Light Appelsiini Jaffa kokoelmaasi" niinkuin Hartwall asian ilmaisi.


Tästä kaikesta päästäänkin tähän aamuun ja Impivaaran uimahallille, mistä tarkoituksenani oli ostaa automaatista puhelimella tilaten Coca-Cola Comppanyn tuotteita.
Automaatti oli Coca-Cola Comppanyn ja Koffin hoidossa.

Ajattelin, että ehtisin äkkiä ennen treenejä ostamaan juotavan, mutta automaatti oli mykkä kuin kala - lukuunottamatta automaatinääntä puhelimessa, joka ilmoitti ts. näin "Kiitoksia rahoistanne, next time better lucky".

Treenien jälkeen päätin ottaa yhteyttä kyseisen firman vikapalveluun, mutta kappas keppana. Palvelunumero ei toimikkaan viikonloppuisin.
Otin yhteyttä numeropalveluun ja pyysin Comppanyn asiakaspalvelunumeroa, tämäkin pulju oli sulkenut ovet viikonlopun alussa.
Otin yhteyttä sitten sähköpostitse ja kirjoitin tuiman kirjeen Wanhasta tottumuksesta firmalle ja kuten kuuluukin, ilmoitin maksamasta yhtiölle maksua 2.38 joka tulee puhelinlaskussa.

Tulen kyllä informoimaan, miten tilanne tulee jatkumaan.

-Asiakas on aina oikeassa-
-Menetetty asiakas on kaksi asiakasta vähemmän-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.