IRC-Galleria

T0PlAS

T0PlAS

it-ket-tää-kö si-nu-a yk-sin yöl-lä?

Blogimerkintä

« Uudempi -

AnaaliseksiPerjantai 17.08.2007 01:36

Sana anaaliseksi on translatiivimuoto sanasta anaalinen, joka tarkoittaa takapuolellista. Anaaliseksi muuttuminen on yleisnimitys asioiden tekemiselle "vähän sinne päin". Anaalisiksi voidaan esimerkiksi määritellä keltaista liikennevaloa päin ajaminen sekä vain toisen kengän riisuminen kotiin tultaessa. Anaaliseksissä ei siis päästä aivan sinne, minne olisi tarkoitus. Usein tämä johtuu yksilön laiskuudesta. Nykyisin asioiden anaaliseksi tekeminen on melko yleistä ja taatusti yleisempää kuin luulet. Se on käypä menettelytapa esimerkiksi tilanteessa, jossa mellakkapoliisi on repimässä maassa makaavaa toveriasi. Sen sijaan anaaliseksi ei kannata muuttaa tilannetta esimerkiksi työhaastatteluissa, joissa on oleellista, että haastattelija(tar) näkee sinun pärkivän määrätietoisesti kohti tavoitetta. Ei siis kannata jättää tilannetta anaaliseksi puolitiehen.

Anaaliseksin määritelmän keksi filosofi Karl Marxin sisäkkö, kun hän etsi sopivaa nimitystä tapahtumalle, jossa isäntä törmää puolihuolimattomasti pölyjä pyyhkivään palvelusväkeen.

Mikäli et ole ikinä anaaliseksi muuttumista kokenut, kannattaa lukea seuraava esimerkki huolella, ettet itse toteuttaisi anaaliseksiä. Asian tekeminen vähän sinne päin – siis anaaliseksi – on helpointa kuvata esimerkillä, jossa raskas tavarajuna lähtee asemalta ja jatkaa heti aseman jälkeen tunneliin. Kuitenkin juna joutuu sahaamaan jatkuvasti edestakaisin tunnelin ja aseman välillä, sillä aina asemalle unohtuu tavaraa, joka on otettava kyytiin. Höylätessä jatkuvasti tunneliin ja takaisin junan jarrut lämpenevät ja alkavat haista palaneelta. Usein anaaliseksiinkin liittyy tällaisia epämukavia aistimuksia, kun varsinaiseen tavoitteeseen ei olekaan päästy. Anaaliseksi muuttuneet asiat ovat suurin piirtein tällaisia... mutta ällöttävämpiä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.