IRC-Galleria

Teabag

Teabag

Making people uncomfortable since 1986

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Do MuchTorstai 14.02.2008 01:38

Tässä kai vois paremman tekemisen puutteessa vaikka esitellä paremmin nämä tallin kopukat.
Elikkä ensiksi:

Do Much eli Mutti, 17-vuotias (eli tallin vanhin) maailman huonotuurisin tamma. Pikkaista jalkavikaa ollut varsasta lähtien, puhkaisi oikean silmänsä eräänä äitienpäivänä varmaan yli 10 vuotta sitten oksaan tai naulaan ja muuta pientä. Sitä silmää ei leikattu joten se sokeutu ja se oksan puhkasema reikä näkyy yhä siinä. Kun Mutti oli kantavana kolmatta kertaa, sille alkoi kasvamaan kaulaan patti. Aluks se oli vähän kuin turvonnu rauhanen tai vastaava mutta se jatkoi kasvamistaan ja nyt nelisen vuotta myöhemmin se on melkein parisenkymmentä senttiä pitkä ja ehkä kymmenisen senttiä leveä. Näkyy muuten joissain näistä Mutin kuvista aika hyvin. Vieläkään myö ei varmaks tiedetä mikä se on, luultavasti hyvänlaatuinen kasvain mutta ei oo tuntunut siitä mitenkään kärsivän eikä oo koskaan sitä aristanut. Voi joku päivä mahollisesti vaikeuttaa hengittämistä jos jatkaa kasvamista.

Mutti ei ollu kummonen kilpahevonen eikä juossu kuin 20 starttia ja ennätyksen 18,4 mutta oli kuitenkin 9 kertaa 20:stä totossa. Juoksi muuten Lieksassa joskus myyntilähdössä. Iskä oli laittanu sen siihen ei siksi että olis halunnu myyä sen vaan koska ei ollu muitakaan sopivia lähtöjä. Rauhoitteli sitten minuu hätääntynyttä tyttöä siinä että ei sitä kukaan osta kun se oli tahallaan laittanu niin korkeen myyntihinnan ettei kukaan siitä niin paljoa maksais. En kyllä kuollaksenikaan muista paljonko se hinta sitten oli.

Mutti astutettiin 1998 Texas Expressillä kun allekirjoittanut oli marissut jonkin aikaa omaa hevosta. Piialla siis oli tähän aikaan kaksi omaa hevosta ja mulla "vain" yks poni joten näin tän tilanteen aika epäreiluksi. Kun Mutti ite ei ollu erikoinen niin ei orikaan ollut niitä kalleimpia mahdollisia. Iskä varmaan ajatteli että mulle se kelpaa vaikka sillä varsalla olis jalat mahan alla takaperin. Ei tosin ollut ja varsa sai nimekseen Do Texas. Mutin arvostuksesta sillon kertoo aika paljon se ettei sitä astutettu läheskään joka vuosi, seuraavan kerran vasta 2001 eikä isäorikaan ollut sillonkaan hinnalla pilattu.

Eli 2001 Mutti astutettiin Capital Starilla. Varsasta tuli sitten nimeltään Cover Capital. 2003 Do Texas oli sitten ehtinyt aloittamaan kilpauransa ja rehellisesti yllätti kaikki pärjäämällä yllättävän hyvin. Siinä vaiheessa kun tajuttiin että Tessihän osaakin juosta ja tuota emää ehkä kannattaskin astutella, oli Mutin astuttaminen jo myöhäistä siltä vuodelta mutta 2004 Mutti sitten astutettiin Supertoylla. 2005 Miz Bar (Mutin pikkusisko, palaan näihin ehkä joskus myöhemmin) voitti Lieksan raveissa ilmaisen astutuksen ja varsamaksun Waynelle. Miska ei tosin voittanu tuota lähtöä vaan oli toinen, mutta oli paras tamma. Ja ihan varmuuden vuoksi Tessi oli samassa lähdössä toiseksi paras tamma. Miska kuitenkin astutettiin Duran Hanoverilla, joten tää Waynen lahjakortti käytettiin sitten Mutille. 2006 Mutti astutettiin Lass Zefyrillä mutta ei koskaan varsonut. Tässä vaiheessa molemmat Mutin ensimmäiset varsat olivat jo kilpailleet ja pärjänneet joten Muttia sitten yritettiinkin astuttaa joka vuosi ja 2007 isäoriiden taso nousi myös. Tai hinta ainakin. 2007 Mutti piti astuttaa Diesel Donilla. Yritin siis koko kevään saada isukkia soittamaan Kallelalle ja varaamaan sen. Iskä taas ei ottanut vakavissaan varoitustani että se voi olla jo täynnä siinä vaiheessa kun Muttia astuteltas. Jossain huhtikuun loppupuolella tai siellä päin iskä sit soitti ja sano soittaneensa Kallelalle ihan kuullakseen että Diesel Donin varauskirja oli ollu täynnä jo jonkun aikaa. Loppukevään ajan yritin sitten udella iskältä millä Mutti astutetaan mutta se oli taas päättämättömyyden huippu. Lopulta iskä päätti oriksi Express Merettin. Eli siis sillon kun oltiin jättämässä Mutti jo Ratilaiseen siemennettäväksi ja siellä kysyttiin että milläs tämä sitten siemennetään. Vaihtoehto kakkonen oli muuten ollu taas Lass Zefyr. Mutti tuli ekalla kerralla tiineeksi ja nyt sit jännitetään kun huhtikuun loppupuolella pitäs varsoo. Tämän kevään sulhasestahan ei siis ole vielä minkäänlaista hajua. Allekirjoittaneella tosin on menossa projekti Gigant Neo. Mutta Ratilaisessa se varmaan taas sit keväällä nähdään :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.