IRC-Galleria

Teabag

Teabag

Making people uncomfortable since 1986

Do TexasTorstai 14.02.2008 19:39

Elikkä noista vanhuksista näihin enemmän tai vähemmän lapsukaisiin.

Do Texas syntyi toukokuun lopussa 1999 (virallinen syntymäpäivä heittää pari päivää mutta mitäpä tuolla on väliä) ja oli siis emänsä ensimmäinen varsa. Tähän asti Piia ja Mape olivat nimenneet kaikki meidän hevoset mutta nyt oli sitten mun vuoroni kun kerran varsakin oli tulossa minulle. Ja päätinpä sitten aloittaa helposta: Jos joku siis ei ole jo huomannut niin tämä nimihän muodostuu siis emän nimen ensimmäisestä sanasta ja isän nimen esimmäisestä sanasta. Eli siis DO Much + TEXAS Express = DO TEXAS. (Onneksi myöhemmin päätin olla jatkamatta samalla linjalla tai muuten meillä olis Do Muchin ja Do Texasin lisäksi myös Do Capital, Do Supertoy ja Do Wayne.) Piian nimiehdotus oli muuten Libra Tex. (Eli siis libra = vaaka.) Ei tietysti huono mutta halusin ekan oman hevoseni nimeksi oman keksintöni. Mutta lapsukainen sai lempinimekseen kuitenkin Tessi. Eka nimiehdotus meni Hippoksessa läpi ja Do Texas siirtyi samalla minun nimiini.

Varsana Tessistä ei odotettu paljoa. Emä ei ollut erikoinen ravuri eikä sen suku mikään huima (Isä Duran Hanover, ei. Imperial Yankee joka oli aivan surkea siitosori). Parasta emän puolella oli Mutin emänemä Mariza joka juoksi aikoinaan suomenennätyksen. Tessin isäkään ei ollut niitä arvostetuimpia. Joskus Tessin ollessa parivuotias iskää sano että joa Tessi olis vuoden vanhempi, iskä astuttas sen BWT Magicillä. Onneksi ei ollut.

Neljävuotiaana sitten aloitettiin ja eka startti juostiin Lieksassa. Tessi voitti monellakymmenellä metrillä ja oli meidän ensimmäinen hevonen joka onnistu voittamaan heti ensimmäisessä startissaan. Seuraavat viisi starttia päättyivät samaan tulokseen ja pian tämn jälkeen iskäkin myönsi että ei olisi koskaan uskonut jos joku olis sanonut Tessin voittavan kuusi ensimmäistä starttiaan. Seuraava kilpailu olikin sitten Tessin uran mielenkiintoisin tosin hieman väärällä tavalla. Lokakuussa Kuopiossa Tessi juoksi kuolemanpaikalla kun noin nelisensataa metriä ennen maalia oikeanpuoleinen ohjas irtosi kuolaimesta. Tessi ajautui siinä sitten johtavaa vasten, taklasi sen laukalle ja jatko juoksemista "johdossa" puoleksi radan ja puoleksi sisäkentän puolella. Viimeisessä kurvissa Tessi hajotti kärryistä pyörän pieneen puroon ja sen jälkeen sama pyörä osui tolppaan. Tätä ennen kuskikin (ei tosin ollu iskä tällä kertaa) oli ehtinyt tiputtautua kyydistä kun tolppa oli alkanut lähestyä. Lopulta Tessi juoksi porukan edessä puoliksi radalla maaliin ja vielä puoli kierrosta kunnes saatiin kiinni takasuoralla. Tessi luonnollisesti hylättiin radalta poistumisesta. Seuraavassa startissa tulikin jo ihan rehellinen tappio ja Tessi oli toinen. Ensimmäisen vuoden viimeinen startti oli Lappeenrannassa nuorten sarjassa. Tässä Tessi tuli voittajana maaliin mutta lopulta hylättiin taas radalta poistumisesta. Iskä oli väistänyt edessä väsynyttä hevosta ja epähuomiossa Tessi oli kävässy sisäradan puolella.

Loppujen lopuksi tästä pikkusesta tammasta josta ei pitänyt tulla yhtään mitään tulikin tallin paras lämminverinen vuosikymmeniin. Tessistä tuli 26 600 eurolla eniten tienannut, ensimmäinen Lotteria-finaaliin (tavallaan) kahdesti karsinnasta päässyt, se oli ensimmäinen kotikasvatti joka voitti V75-lähdön ja on myös meidän tallin ensimmäinen (ja ainakin toistaiseksi ainut) haamumaileri vaikka olikin matala-askelinen eikä kovin pätkänopea. Tessin vahvuuksia olivatkin hyvä juoksupää, vahvat keuhkot ja kirikyky. Tessi ei ollut starttiraketti ja taisi juosta vain yhden startin johdossa alusta asti ja silloinkin johtopaikka saatiin ihan tuurilla kun johtava laukkasi edestä.

2007 päätettiin että vuosi jää Tessin viimeiseksi kaudeksi vaikka olikin täysin kilpailukunnossa ja Tessi astutettiin. Viimeisenä vuonna Tessi olisi päässyt vielä toisen kerran Lotteria-finaaliin oltuaan karsinnassa kolmas mutta tiineys oli ylittänyt siihen mennessä neljän kuukauden rajan joten kilpailuoikeus päättyi sitä ennen. Toiseksiviimeisessä startissaan Tessi juoksi uudeksi ennätykseksi 14,5. Tessi juoksi yhteensä 69 starttia eikä laukannut kertaakaan. Tessi on myös isänsä varsoista 8. paras tamma.

Varsinkin Joensuussa Tessin maine taitaa kylläkin perustua lähinnä voittajaesittelyihin. Kotoa löytyy useampikin voittajakuva ja kasetti missä Tessi on hypännyt pystyyn kun sitä on yritetty saada pysähtymään voittajarinkiin. Sääntö numero yksi Tessin ja kilpailupaikkojen suhteen olikin että älä edes yritä pysäyttää sitä. Tessi olikin yleensä se joka taluttaessa määräsi suunnan ja vauhdin.

Tessi astutettiin 2007 Classic Responsella ja laskettu aika olis Mutin tapaan huhtikuun puolenvälin jälkeen. Tämän vuoden sulhanseksi on muutama vaihtoehto vielä vaikka jalostusvaliokunta hylkäsikin pari oria joita olin ajatellu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.