IRC-Galleria

Teabag

Teabag

Making people uncomfortable since 1986

Cover CapitalTiistai 19.02.2008 23:17

Elikkä vuorossa Mutin toinen varsa...

Cover Capital eli Kamu syntyi 31.5.2002 ja oli emänsä toinen varsa ja kolme vuotta Tessiä nuorempi. Kamu syntyi kymmenen päivää myöhässä ja ehti jo hieman säikäyttää että onko kaikki varsalla hyvin kun viikon verran yli on vielä normaalia ja Tessikin oli syntynyt viisi päivää ennen laskettua aikaa. Kamu syntykin aika pian sen jälkeen kun hevoset otettiin sisään ja saatiin ruokittua.

Kamu alotti uransa Tessin tapaan nelivuotiaana. Eka startti juostiin Lieksassa 2006. Kamu laukkas pahasti ja jäi porukasta jälkeen mutta kiri hyvin loppusuoraa ja voitti ensimmäisen starttinsa. Kamu juoksi ekana vuona Tessin tapaan yhdeksän starttia ja voitti niistä myös kuusi sekä oli loput kolme kertaa toinen. Yksi tappio oli iskän mukaan ihan huolimattomuusvirhe kun säästeli hevosta ja käänsi sen liian myöhään kiriin, mutta sitä sattuu aina sillon tällön.Ne kaksi muuta tappiota tulikin sitten Ava Adorea vastaan joten voi rehellisesti sanoa että ei huonolle hävitty. Kamu voitti myös nuorten sarjan joka Tessiltä oli ekana vuonna ns. lipsahtanut sisäkentän puolelle.

Keväällä 2007 Kamu, kuten muutkin hevoset paitsi Miska ja Poju jotka meni huhtikuussa teuraaksi, rokotettiin. Kamu voitti vappuraveissa Joensuussa mutta oli loppukevään ja kesän vähän masentuneen ja haluttoman oloinen eikä ollut kisoissa terävämmillään vaikka voittikin muutaman kerran. Syksyä kohden Kamu alkoi sitten piristymään ja voitti V75-lähdön Lappeenrannassa. Mutta kun yhdestä vaivasta päästiin, odotti toinen nurkan takana. Myöhemmin syksyllä Kamun polvi alkoi oireilemaan ja sitä jouduttiin käyttämään klinikalla. Talvella Kamun tulevaisuus oli vielä avoinna, ei tiedetty leikataanko polvi vai annetaanko olla koska leikkaus olisi vaatinut puoli vuotta aikaa toipumiseen. Kamun ura taisi myös olla vähän aikaa katkolla. Mutta lopulta sille polvelle ei tehty mitään ja nyt se ei ole taas vähään aikaan ontunu eikä pahemmin oirehtinu vaikka päällekin päin siitä polvesta näkyy että ei se täysin normaali ole.

Tähän päivään mennessä kamulla on 32 starttia joista 13 voittoa, 8 kakkossijaa ja 1 kolmossija. Kaksi lähtöä on hylätty pitkään laukkaan mikä tekee Kamusta meidän asteikolla aika pahan laukkurin. Jos Kamun tiedot olis päivitetty Blodbankeniin, olis Kamu Capital Starin jälkeläisistä ilmeisesti toiseksi paras ori/ruuna (ekan vuoden ansioilla on nyt kuudes) ja tammat mukaan lukien neljäs.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.