IRC-Galleria

Teixeira-

Teixeira-

"187, he wrote"

Ram-Air systeemi :)Sunnuntai 03.02.2008 08:36

Ram-sana tarkoittaa tosiaan montaa asiaa. Imusarjoista puhuttaessa sillä tarkoitetaan yleensä mitoittamista niin, että paine venttiilin takana juuri ennen venttiilin sulkeutumista saadaan nousemaan normaalia korkeammaksi. "Ahtaminen" voi tapahtua kahden eri ilmiön perusteella tai niiden yhteisvaikutuksesta. Ensimmäinen on inertia-ram, jossa primääriputkessa tietyllä nopeudella virtaavan ilmamassan pysähtyminen venttiilin sulkeutuessa aiheuttaa paineen nousun. Toinen ilmiö on wave-ram, jossa venttiilin auetessa primääriputkeen lähtee aliapainepulssi, joka heijastuu plenumille saapuessaan takaisin päin ylipainepulssina. Mikäli pulssi saapuu venttiilille juuri ennen venttiilin sulkeutumista, paranee sylinterin täytös.

Tuo Opelin Dual Ram -imusarja on oikeastaan muuttuvapituuksinen, siinä on tavallaan kaksi erityyppistä imusarjaa samassa paketissa.

Suorassa kuutosessa voidaan käyttää joko yhtä plenumia, johon kaikki primääriputket yhdistyvät tai sitten toinen vaihtoehto on käyttää kahta erillistä plenumia, jolloin kumpaankin tulee kolme putkea. Plenumin koko vaikuttaa imusarjan toimintaan eri kierroslukualueilla. Tuossa Dual Ram -systeemissä plenumi muutetaan läppä avaamalla tai sulkemalla joko yksi tai kaksiosaiseksi kierrosluvusta riippuen, jolloin pystytään aina käyttämään täytöksen kannalta parempaa ratkaisua.

Kaksoisplenum tuottaa alakierroksille selvän vääntöpiikin, minkä lisäksi se toimii kohtuullisen hyvin myös yläkierroksilla. Yksiosainen plenum toimii hyvin keskialueella, mutta toiminta huononee aivan yläkierroksilla. Näin ollen toiminta saadaa optimaaliseksi, kun alakierroksilla pidetään läppä kiinni, keskikierroksilla auki ja aivan yläkierroksilla taas kiinni.


Eli siis tällästä faktaa tosta Omegasta tossa pihassa.<3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.